Cum să ai un zâmbet strălucitor fără prea mari eforturi

30 decembrie, 2022
albirea dintilor (2) jpg

Un zâmbet frumos este atractiv și denotă un stil de viață sănătos, dar și grija față de propria persoană. Acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care mulți oameni trec pragul cabinetelor dentare pentru diverse proceduri estetice. Oamenii nu pot interveni asupra unora dintre trăsăturile fizice, precum culoarea pielii, dar au control asupra altora, iar starea și aspectul danturii se numără printre acestea. Proceduri de ortodonție și de estetică dentară fac posibilă  înfrumusețarea zâmbetului. Un zâmbet frumos și dinți aliniați sunt factori care pot contribui mult la restabilirea încrederii în sine și la îmbunătățirea relației cu ceilalți. În plus, în unele cazuri, și funcția masticatorie este îmbunătățită. Iată mai jos cum să ai un zâmbet strălucitor fără prea mari eforturi.

Moduri de a îmbunătăți un zâmbet

În funcție de starea danturii, zâmbetul poate fi înfrumusețat apelând la proceduri mai mult sau mai puțin invazive:

●      Tratamentul ortodontic, cu ajutorul dispozitivelor clasice, vizibile, dar și al aparatului invizibil Invisalign

●      Proceduri de albirea dinților

●      Plasarea de fațete dentare pe dinții vizibili

Toate aceste proceduri stomatologice, cu rezultate vizibile într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, pot fi efectuate numai în condițiile unei danturi sănătoase sau după ce eventualele probleme au fost rezolvate.

Igiena orală corectă

Primul și cel mai simplu pas în a avea un zâmbet frumos este respectarea regulilor de igienă orală. Probleme precum cariile, gingivita, respirația urât mirositoare pot fi, în mare măsură, prevenite cu ajutorul unui periaj dentar corect. Teoretic, este recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă/ gustare, pentru a elimina placa bacteriană, care, în timp, se poate transforma în tartru. În practică, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Organizația Mondială a Sănătății recomandă periajul dimineața, după micul dejun, și seara, după cină. Periajul trebuie să fie efectuat cu o periuță de dinți adaptată nevoilor fiecăruia, de preferat cu perii moi. Periuța de dinți se schimbă la fiecare trei luni, pentru o eficiență optimă. Periajul se efectuează minimum două minute, separat pentru maxilarul superior și inferior, cu mișcări circulare, de la gingie la dinte și cu peria înclinată la 45 de grade. Este recomandat ca pasta de dinți să conțină fluor, cu excepția celor pentru copii și pentru adulții care au contraindicații. Spațiile interdentare pot fi curățate cu ață dentară, periuțe speciale sau dușul bucal, iar apele de gură pot completa operațiunea de igienizare.

Controalele stomatologice regulate

Pentru a preveni apariția cariilor și a altor afecțiuni dentare, este esențial să mergi la medicul stomatolog regulat, de două ori pe an în scop profilactic sau la nevoie. Medicul dentist va examina cavitatea bucală, va efectua un detartraj și va putea să detecteze din timp eventualele probleme. Dacă este cazul, va recomanda tratamente dentare cu laser sau alte proceduri, în funcție de starea danturii.

Albirea dentară

Procedura de estetică dentară are la bază utilizarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen, care decolorează smalțul dinților. Albirea dintilor nu trebuie să fie efectuată fără un control oral amănunțit, pentru a verifica absența contraindicațiilor. Printre acestea se numără carii netratate, slăbiciune a smalțului, gingii inflamate sau iritații ori infecții. De asemenea, se recomandă ca, înainte de albirea dentară, să fie efectuat un detartraj. Deși există pe piață diverse kituri de albire a dinților acasă, ca orice tratament stomatologic, este mai bine ca acesta să fie făcut de un medic, singurul în măsură să stabilească o concentrație adecvată a gelului folosit. Totodată, în cazul apariției sensibilității dentare după un astfel de tratament, este recomandat un consult stomatologic, pentru a evita deteriorarea nervilor.

Alimente pentru dinți albi și sănătoși

O serie de alimente pot fi utile pentru păstrarea dinților albi și sănătoși, iar printre acestea se numără:

●      Produsele lactate, precum brânza, iaurtul și laptele, care conțin acid lactic și calciu ce întăresc dinții și, de asemenea, îi fac mai albi.

●      Fructele și legumele tari, precum merele sau rădăcina de țelină, care contribuie la creșterea producției de salivă, ce ajută la curățarea particulelor alimentare care cauzează pete. În plus, ele contribuie la întărirea gingiilor.

●      Citricele, care contribuie la creșterea fluxului de salivă, ajutând la eliminarea bacteriilor și la protejarea smalțului.

Un zâmbet frumos poate avea un impact pozitiv asupra vieții, dincolo de aspectul estetic, contribuind la o mai bună imagine de sine. Sfaturile de mai sus sunt ușor de pus în practică și eficiente și te vor ajuta să ai un zâmbet frumos cât mai mult timp.

Sursa foto: Freepik



Recente pe Ok! Magazine

Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg