Cum să alegeți hainele pentru cei mici. Sfaturi pentru părinți

24 mai, 2024

Copiii adoră să alerge, să se rostogolească, să sară și să se joace. Dar, adesea, hainele lor nu sunt potrivite pentru joacă, deoarece folosesc țesături prea rigide sau strâmte, cu nasturi care pot fi enervanți sau care nu le lasă libertatea de a învăța să fie mai independenți în a se îmbrăca singuri.

okmagazine ro (1) jpg

Din acest motiv, copiii ajung să aleagă mereu aceleași haine, cele pe care le iubesc cel mai mult, pentru că îi fac să se simtă bine și confortabil. Prin urmare, nu are rost să facem multe achiziții doar pentru a lăsa hainele noi în dulap, cu eticheta încă pe ele. Este mai bine să începeți să cumpărați hainele potrivite, începând cu țesăturile. Deci, cum ar trebui să arate hainele pentru copii și cum ar trebui să fie alese? De la body-ul perfect pentru bebeluși sau când te gândești la cum să îmbraci copiii pentru școală sau grădiniță, iată 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre alegerea țesăturii potrivite, indiferent că vorbim despre haine pentru nou născuți sau rochii de fetițe.

Care sunt țesăturile potrivite pentru hainele copiilor și sfaturi pentru a cumpăra haine sustenabile, pentru a răspunde și nevoilor ecologice ale părinților.

1. Bumbac

Moale, rezistent la temperatură și elastic, bumbacul este perfect pentru a fi folosit în toate anotimpurile, de la body-uri pentru nou născuți la rochii pentru fetițe. Vara este ideal, pentru că este răcoros, iar iarna pentru a fi purtat sub hainele de lână, care altfel ar putea fi inconfortabile în contact direct cu pielea copiilor

2. In

Elegant și răcoros, inul este țesătura preferată pentru haine în timpul verii. Este o țesătură naturală, respirabilă, antistatică și rezistentă la radiațiile UV. Nu vă lăsați păcăliți. În ciuda faptului că pare o țesătură sensibilă, este foarte durabilă. Orice părinte trebuie să aibă în vedere rochii din in, pentru că sunt perfecte pentru zilele caniculare de vară. Și știm cu toții ce temperaturi uriașe am început să avem în România în lunile de vară.

3. Bumbacul organic

Această țesătură este lipsită de substanțe nocive și toxice care pot fi absorbite în timpul cultivării și prelucrării fibrelor de bumbac. Bumbacul organic este recomandat pentru haine nou născuți, când trebuie să fim atenți la tot ce intră în contact cu cei mici.

4. Bumbacul din bambus

Moliciunea incredibilă a bambusului este unul dintre principalele motive pentru care copiii îl iubesc. Dar și părinții! Nivelul de confort pe care îl oferă este asemănător cu cel al cașmirului sau al mătăsii. Este excelent dacă găsiți rochii pentru fetițe de bumbac din bambus pentru zilele de vară!

5. Lână

Este mai bine să preferați lâna foarte moale și să purtați haina cu un body din bumbac pe dedesubt, deoarece lâna poate fi incomodă la contactul cu pielea. Lâna naturală, cum ar fi Merino, este suficient de moale și pufoasă pentru a nu cauza această problemă. De asemenea, ține de cald și, prin urmare, este perfectă pentru copiii cărora nu le place să poarte prea multe straturi.

Haine pentru nou născuți ușor de purtat și de spălat

Să începem cu lucrurile simple: body-urile și lenjeria de corp. Bebelușii se murdăresc întotdeauna. Încă de la naștere, ei vor trebui să schimbe cel puțin două body-uri pe zi.

De aceea, cel mai bine este să alegeți haine pentru nou născuți confortabile din bumbac, eventual fără cusături.

Optați pentru body-urile deschise, cu mici închizători cu nasturi cu clips.

Haine pentru nou născuți: atenție la detalii!

Nasturi, cusături, fermoare, curele. Toate acestea sunt detalii care pot face ca o haină să fie mai la modă, dar pentru copiii mici o pot face inconfortabilă și mai puțin sigură, așa că mai bine le evitați la început.

Evitați fibrele sintetice

Fibrele sintetice trebuie evitate pentru că te fac să transpiri și duc la apariția alergiilor și a iritațiilor. Chiar și blugii, care pot părea rezistenți și perfecți pentru alergare și joacă, sunt de fapt o țesătură rigidă care nu ajută la mișcare, mai ales pentru cei mici. Optați pentru acele haine pentru nou născuți, rochii pentru fetițe sau pantaloni pentru băieței din materiale care să lase corpul să respire.

Pentru a proteja pielea copilului, acordați atenție materialului, dar și decorațiunilor și culorilor. Evitați, așadar, hainele cu imprimeuri pe bază de cerneală, care ar putea irita pielea bebelușului. O altă problemă atunci când vine vorba de alegerea hainelor pentru copii este selectarea mărimii potrivite. Premisa generală este că toți bebelușii se nasc cu anumite mărimi și cresc diferit unul față de celălalt. Fiecare marcă oferă propriul tabel de mărimi și propriile standarde. În general, însă, ne ghidăm după două variabile principale: vârsta copilului și măsurătorile (greutatea, înălțimea, talia, circumferința toracelui și a capului și lungimea piciorului). Alegeți în funcție de vârstă (exprimată în luni sau ani) sau în funcție de mărimea celui mic.

Dacă cumpărați pentru propriul copil – e mai ușor, dar dacă este vorba de un cadou, puteți cere măsurătorile părinților

sau vă puteți orienta în funcție de criteriile generale pentru a alege niște rochii de fetițe pe măsura potrivită.

Cel mai bine este să cumpărați întotdeauna o mărime mai mare, astfel încât haina să fie folosită cu siguranță, când îi va veni vremea.



Recente pe Ok! Magazine

bijuterii (1) jpg
fatete dentare jpg
Soprana Pop Opera IANA NOVAC   3 jfif
okmagazine ro (3) jpg
Top 5 sfaturi pentru a face fata zilelor toride de vara jpg
okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling