Cum să alegi mașina de spălat - cele mai importante detalii la care să fii atent

24 noiembrie, 2023

Înlocuirea electrocasnicelor poate fi o adevărată provocare dacă nu știi exact ce cauți. În prezent, cel puțin când vine vorba despre mașina de spălat, au apărut numeroase variante: cu uscător rufe, cu comandă la distanță sau cu programe speciale care sunt setate în funcție de țesătură.

masina spalat emag jpg

Cu o mulțime de modele la dispoziție, s-ar putea să nu fie prea ușor să te decizi asupra unei noi mașini de spălat. Cu toate acestea, dacă stabilești clar un buget, dar și ce opțiuni să aibă produsul, vei găsi cu siguranță o variantă potrivită pentru tine și familia ta. În plus, e bine să iei în calcul și sfaturile de mai jos înainte să faci o nouă achiziție

Măsoară spațiul de care dispui

Înainte de a te adânci în tot felul de detalii tehnice, asigură-te că te uiți la un model care are loc în camera în care va sta - baie, bucătărie sau chiar hol. Vei găsi diferite modele de mașină de spălat, cu diferite dimensiuni, lucru care influențează și volumul sau numărul de kilograme care poate fi spălat într-o singură tură. Ia în calcul toate detaliile - cum se deschide ușa mașinii, poate fi accesată ușor, ai avea nevoie de mai mult spațiu în jurul ei. Deși la prima vedere acestea nu sunt detalii prea importante, ele vor conta atunci când vrei să folosești mașina de spălat fără să muți alte obiecte de prin casă.

Stabilește un buget pentru mașina de spălat

Pasul numărul doi este să îți stabilești un buget. După ce ai analizat deja spațiul, poți seta și un buget realist. În timp ce modelele de top pot oferi mai multe caracteristici și tehnologie avansată, există și opțiuni cu buget redus care pot oferi performanțe excelente de curățare. În general, este bine să te gândești și la stilul tău de viață și cum mașina de spălat poate fi un real ajutor pentru tine. Fiecare opțiune mai nouă aduce beneficii, însă vei observa cum prețul modelelor cu opțiuni mai moderne este mai mare.

Alegeți tipul de mașină de spălat

Există două tipuri principale de mașini de spălat: cu încărcare prin partea superioară și cu încărcare frontală. Fiecare model care câteva avantaje sau dezavantaje. Modelele cu încărcare superioară pot fi mai accesibile și ocupă mai puțin spațiu. Sunt mai ușor de încărcat și au, de obicei, cicluri de spălare mai scurte. Cu toate acestea, ele folosesc mai multă apă și energie în comparație cu mașinile cu încărcare frontală.

Mașinile cu încărcare frontală sunt cele mai des întâlnite și sunt cunoscute pentru performanța superioară de curățare, eficiența energetică și capacitatea mai mare. Acestea sunt o alegere excelentă pentru familiile mai mari, în care se spală o cantitate mai mare de haine.

Capacitate

Capacitatea unei mașini de spălat este un factor important de luat în considerare, la fel ca in cazul unui uscator de rufe. Aceasta determină câte haine poți spăla în fiecare ciclu. Dacă ai o familie numeroasă, vei dori o mașină de spălat cu o capacitate mai mare pentru a reduce numărul de cicluri necesare. Pe de altă parte, este posibil ca în gospodăriile mai mici să nu fie nevoie de o mașină cu o capacitate prea mare. Ia în calcul aceste detalii atunci când selectezi modelul de mașină de spălat dorit.

Eficiența energetică

Mașinile de spălat eficiente din punct de vedere energetic pot fi o alegere bună pe termen lung. Deși modelele din clasă energetică A pot fi un pic mai scumpe la achiziție, costul lor se va amortiza în timp dacă iei în calcul facturile. Dacă este vorba strict despre modelul de mașină de spălat, se pare că variantele cu încărcare frontală sunt, în general, mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele cu încărcare superioară.

Funcții și programe de utilizare

Multe electrocasnice au acum posibilitatea de a fi conectate la o aplicație, ceea ce îți permite să monitorizezi dispozitivul de la distanță, cu doar câteva click-uri pe smartphone. Acest lucru poate fi util dacă vrei să pornești un ciclu de spălare în timp ce ești plecat de acasă sau să primești notificări în momentul în care acesta a fost finalizat. De asemenea, mașinile de spălat inteligente vin adesea cu opțiuni suplimentare de personalizare, permițând o adaptare mai bună la preferințele tale pentru diferite haine. Unele electrocasnice vin acum echipate cu senzori care detectează dimensiunea și tipul de țesătură a fiecărei încărcături, ajustând automat ciclul de spălare pentru o performanță optimă de curățare. În felul acesta, asigură o curățare temeinică și previne uzura sau distrugerea țesăturilor delicate.

Dacă faci o scurtă cercetare înainte să achiziționezi mașina de spălat, vei găsi cu siguranță un model potrivit pentru tine. Ține cont și de aspectele menționate anterior și vei face o alegere bună din toate punctele de vedere.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg