Cum să alegi rochia potrivită pentru orice tip de ieșire?

13 aprilie, 2023

Moda e în continuă schimbare, iar garderoba ta trebuie să fie la fel. Să o schimbi în totalitate în funcție de fiecare trend e absurd, însă aceasta trebuie revitalizată din când în când.

okmagazine artem beliaikin UdQt3FT6rxM unsplash jpg

. Un articol vestimentar care schimbă posibilitățile din garderoba ta este rochia. În funcție de construcție și aspect, rochiile pot fi purtate la ocazii speciale, la evenimente, dar și în viața de zi cu zi. Oferă o varietate de combinații cu alte articole și accesorii, precum pantofii sau bijuteriile. Pot fi purtate de mai multe ori fără să dea impresia de monotonie tocmai pentru faptul că poți asorta și schimba celelalte piese din ținută.

Rochiile sunt un articol vestimentar greu de ales, deoarece trebuie să iei în considerare mai multe aspecte precum ocazia pentru care o cumperi, materialul din care sunt confecționate și forma corpului. Astfel, fiecare rochie pe care o consideri ca fiind o opțiune, trebuie probată pentru a vedea cum îți vine. Alegerea unei rochii este un proces obositor și de cele mai multe ori ocupă mult timp, pentru că vrei să alegi opțiunea cea mai bună.

Îți venim în ajutor cu câteva informații despre finalizarea procesului. În continuarea articolului, vei citi despre câteva tipuri de rochii și aspectele care influențează decizia de cumpărare pentru fiecare.

Pentru alegerea fiecărui articol vestimentar, e o practică bună să ai în minte ocazia la care acesta va fi purtat. 

Pentru rochiile elegante cu atât mai mult trebuie să fii atentă la acest aspect. Tipul de eveniment la care rochia va fi purtată îți restrânge opțiunile, așadar alegerea este mai ușor de făcut. De exemplu, pentru evenimente formale, cum ar fi nunțile, cel mai potrivit tip de rochie este cel cu trenă până în pământ. Totuși, unele persoane preferă ca trena să atârne puțin deasupra podelei, pentru a nu deteriora sau murdări materialul.

Alegerea unei rochii elegante înseamnă punerea în valoare a propriului corp. Caută o rochie care să te facă să arăți bine, indiferent de forma corpului. De exemplu, pentru un corp care are forma unei pere, se potrivește o rochie mai strânsă pe corp în partea de sus, care devine tot mai largă pe măsură ce coboară.

Bugetul este de asemenea un aspect foarte important. Trebuie să îți stabilești unul fix înainte de căutare, eventual cu o mică marjă de preț, pentru a nu cheltui prea mult pe un singur articol. Trebuie să arăți bine și să alegi rochia care îți place cel mai mult, însă nu uita că ești nevoită să păstrezi o parte și pentru pantofi sau bijuterii.

Ieși din zona de confort și încearcă diferite stiluri.

Există o mulțime de rochii elegante și trebuie să probezi cât mai multe ca să îți găsești propriul stil.

Acest tip de rochii îți oferă puțin mai multă libertate de alegere. Trebuie să te aliniezi la codul de ținută al evenimentului, dar contează mai mult stilul propriu și preferințele decât ocazia în sine.

Plecând de la această premisă, un aspect important este alegerea culorii pe care o are rochia. Culoarea preferată nu este tot timpul cea mai bună variantă, deoarece rochia trebuie să se potrivească culorii pielii. Dacă ai o piele mai deschisă la culoare este recomandat să mergi pe tonuri mai calde cum ar fi roșu, portocaliu sau galben. Unui tip de piele mai închis la culoare i se potrivesc culori mai reci precum albastru, verde sau mov.

Mână în mână cu alegerea culorii, merge și sezonul pentru care cumperi rochia. Materialul rochiei este foarte important, pentru că în funcție de anotimp este recomandat să porți alte tipuri de material. Pentru vară, cel mai bine se potrivește un material mai ușor, care lasă pielea să respire și nu atrage foarte tare lumina soarelui.

Pentru iarnă, o alegere mai bună sunt culorile puțin mai închise și materialele mai groase.

Acest tip de rochii oferă cea mai mare libertate de alegere. De obicei se poartă la ieșiri mai informale, însă se potrivesc și la cele mai formale, în funcție de eveniment. Lungimea rochiei este mai scurtă decât a celorlalte două tipuri menționate. Materialul ar trebui să ajungă până deasupra genunchilor. Totuși, nu cumpăra o rochie prea scurtă dacă mergi la un eveniment la care se dansează. Materialul se ridică în momentul mișcării și îți va da bătăi de cap.

Rochia trebuie să se potrivească personalității tale, însă poți foarte ușor să îi dai o notă personală ținutei prin accesorii. De asemenea, pantofii joacă un rol important pentru astfel de rochii, deoarece este vizibilă o mare parte din picior.

Ai răbdare când achiziționezi o rochie. Probează rochiile în magazinele fizice pentru a vedea cum îți vin și caută un model care să se potrivească evenimentului la care vrei să o porți.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg