Cum să alegi un costum de baie pentru toate tipurile de corp și buget

12 august, 2022
costum jpg

Alegerea unui costum de baie poate fi dificilă - acesta nu este un secret. Există atât de multe opțiuni încât poate fi copleșitor să le sortezi pe toate și să găsești ceva practic, accesibil și care să te facă să te simți încrezătoare în corpul tău.

De aceea, proactivitatea este esențială. Înainte de a merge la magazin sau de a deschide laptopul pentru a face cumpărături, există câteva întrebări cheie pe care trebuie să ți le pui pentru a putea găsi cu ușurință ceea ce cauți:

Ce voi face când voi purta acest costum? Băile de soare la piscina din oraș și surfingul sunt două activități foarte diferite care vor necesita două tipuri de costume de baie foarte diferite - unul conceput mai mult pentru stil și unul funcțional și durabil.

Ce preferințe în materie de stil și design am? Poate că îți dorești o țesătură care se usucă rapid sau nu suporți dungile. Notează-ți orice preferințe personale, astfel încât să îți amintești să verifici etichetele și caracteristicile în timp ce faci cumpărături.

Unde vreau acoperire? Costumele de baie dintr-o singură piesă sau tankinii cu fustă acoperă aproape totul, în timp ce bikinii arată puțin mai mult - sau mult mai mult, în funcție de bikini. Decide în prealabil ce părți ale corpului te simți confortabil să arăți și ce părți nu te simți confortabil să arăți.

Odată ce ai o idee mai clară despre ceea ce îți dorești, poți începe să restrângi și mai mult preferințele, hotărând ce tip de costum de baie este pentru tine.

Care sunt diferitele tipuri de costume de baie?

Nu toate costumele de baie sunt la fel. Pentru femei, există trei categorii principale de costume de baie.

Costume de baie dintr-o singură bucată

Unele costume de baie dintr-o singură piesă sunt haine active, cu un design aerodinamic și robust pentru a susține sportivii; altele sunt pur și simplu un body elegant care oferă mai multă acoperire decât alte tipuri de costume de baie. Multe costume dintr-o singură piesă au un anumit tip de decupaj în spate. Rochiile de baie se încadrează, de asemenea, în categoria costumelor de baie dintr-o singură piesă - acestea sunt pur și simplu costume dintr-o singură piesă cu o fustă atașată.

Tankini

Tankinii sunt un costum din două piese cu un top care coboară peste buric; partea de jos poate fi un slip de baie tradițional, pantaloni scurți sau o fustă. Tankinii oferă mai multă acoperire decât un bikini, dar îți oferă mai multă ușurință de mișcare decât un costum dintr-o singură piesă, datorită opțiunii unui top mai lejer.

Bikini

Bikinii reprezintă costume de baie 2 piese care includ un top cu sutien și un slip care ajunge sub buric.

Sunt o modalitate amuzantă de a amesteca și asorta culori și modele, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt foarte eficiente dacă obiectivul tău este să te bronzezi.

Cât ar trebui să plătești pe un costum de baie

Costumele de baie sunt costisitoare, iar ele generează afaceri de miliarde de lei pe an. Proiectarea unui costum de baie este un proces complex; țesăturile elastice sunt mai scumpe decât orice alte materiale, iar sezonul costumelor de baie nu durează tot anul, astfel că retailerii trebuie să facă cât mai mulți bani în timpul scurtei perioade de vreme caldă.

Deși costumele de baie pot deveni scumpe, cele mai multe dintre ele nu sunt atât de rele și poți găsi totuși costume de baie ieftine.

O parcurgere rapidă a secțiunii de costume de baie de pe site-ul retailerilor online produce o listă generoasă de costume de baie ieftine, în intervalul 50-100 de lei. Și desigur, pot fi considerate costume de baie ieftine și cele între 100 și 200 lei, dar cu o calitate mai bună.

Desigur, primești ceea ce plătești - deci, în cele mai multe cazuri, cele mai multe costume de baie ieftine nu vor dura la fel de mult ca unele mai scumpe. Și, de multe ori, calitatea unui costum de baie nu este ceva ce poți evalua doar privindu-l. De multe ori, deci, eticheta de preț este un bun indicator al calității, așadar nu alege doar costume de baie ieftine în garderoba ta, decât dacă ți-a plăcut extrem de mult modelul.

Ce fel de material este folosit pentru costumele de baie?

Materialul pentru costume de baie trebuie să fie fabricat din fibre 100% artificiale - fibrele naturale, cum ar fi bumbacul, absorb apa, deci nu sunt o alegere bună. Cele mai multe costume de baie ieftine sunt fabricate în principal din nailon sau poliester, iar cele mai scumpe includ și Lycra sau spandex. Țesătura costumului de baie ar trebui să fie elastică și să rețină culoarea, astfel încât să nu sângereze.

Dacă costumul de baie este confecționat dintr-o țesătură de calitate slabă, se va sfărâma și se va degrada încet din cauza expunerii regulate la clor. Bumbacul și lâna sunt alegeri teribile pentru costumele de baie, deoarece sunt inconfortabile, prea absorbante și nu tolerează clorul. Caută un costum de baie confecționat dintr-o țesătură care are o rezistență ridicată la clor dacă intenționeză să înoți în principal în piscine.



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg