Cum să amenajezi inteligent o garsonieră?

6 martie, 2023
garsoniera jpg

Fiind constrâns de un spațiu limitat în care trebuie să încorporezi toate necesitățile unei locuințe, trebuie să alegi cu mare atenție elementele constitutive ale fiecărei încăperi. În tot acest proces va trebui să ai în vedere atât realizarea unui spațiu dotat care să cuprindă toate utilitățile de zi cu zi, cât și un cămin plăcut pentru locatari. 

Iată cum transformi un spațiu aparent insuficient într-unul funcțional! 

Camera destinată somnului

Întrucât orice garsonieră pune la dispoziție un număr limitat de încăperi, dormitorul și livingul regăsindu-se în aceeași cameră, va trebui să găsești o soluție cât mai eficientă astfel încât toate nevoile tale să fie îndeplinite. În cele mai multe cazuri, spațiul ce revine somnului nu este tocmai generos și de aceea, cea mai eficientă și rezonabilă modalitate prin care te poți bucura din plin de acesta este să apelezi la o canapea extensibilă de pe Homelux.ro. Încorporată într-un spațiu bine gândit, poate ține, fără urmă de îndoială, locul unui pat, iar când vei avea vizitatori sau vei vrea mai mult spațiu o poți lăsa în forma sa inițială. Vezi aici un ghid de canapele extensibile care să te îndrume în alegerea canapelei potrivite pentru garsoniera ta. Deși piesa de rezistență a unei astfel de camere este însăși canapea, întrucât ocupă cel mai mult spațiu și este, pe departe, cea mai vizibilă, amenajarea încăperii nu se rezumă doar la aceasta. Spațiul de depozitare este vital în orice locuință, fie că vorbim despre dulapurile destinate hainelor, fie că ne referim la sertarele adresate obiectelor de uz. Prin urmare, rezervă un perete întreg pentru un dulap încăpător sau optează pentru mai multe dulapuri pe care să le dispersezi în încăpere în funcție de utilitatea lor. Acordă suficientă importanță paletei de culori și materialelor folosite, căci și acestea pot influența aspectul final al garsonierei. Optează pentru culori deschise și pentru elemente mai puțin voluminoase pentru a valorifica cât mai bine spațiu de care dispui. 

Bucătăria

După cum bine știm, bucătăria este încăperea în care trebuie să ne mișcăm fără impedimente, un spațiu ordonat și funcțional. Ei bine, cu cât mobilierul ales se contopește cu forma și dimensiunea încăperii, cu atât îți vei ușura munca în ceea ce privește utilarea bucătăriei. De cele mai multe ori, în cazul garsonierelor, bucătăriile sunt înguste și deloc spațioase. Singura modalitate prin care o poți mobila este să plasezi mobilierul pe un singur perete sau în formă de L, așezând o parte a acestuia și pe perete alăturat. Pentru a câștiga spațiu, folosește-te pe cât posibil de înălțimea garsonierei, achiziționându-ți dulapuri cât mai înalte. 

Baia

Deși există persoane ce aleg o cadă în detrimentul unei cabine de duș, pentru o garsonieră este de preferat să optați pentru varianta ce ocupă mai puțin spațiu, întrucât ambele au același scop. Astfel, alături de cabina de duș, o chiuvetă și vasul de toaletă veți mai putea adăuga mașina de spălat, iar cu puțin noroc veți mai rămâne și cu spațiu pentru un uscător de rufe sau alte obiecte de care mai aveți nevoie. 

Acestea fiind spuse, analizați spațiul pe care-l aveți și alegeți rațional tot ceea ce ține de amenajarea locuinței, astfel încât la final să vă satisfacă din toate punctele de vedere.

Sursă foto - unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg