Cum să creezi dormitorul perfect în stil boho chic

27 aprilie, 2020
1 bedroom 389254 1280 jpg jpeg

Dormitorul în stil boho chic este acel tip de spaţiu care te ajută să îţi exprimi personalitatea. Stilul boem este o modalitate populară de a-ţi arăta latura hippie şi nu doar accentele de inspiraţie boho chic, care pot crea o atmosferă caldă în designul interior.

Există multe idei de decorare care te ajută să transformi un dormitor într-un refugiu boem uluitor. Nuanţe îndrăzneţe, modele frumoase, elemente organice, atmosferă artistică şi mobilier vintage, toate acestea însumează o parte din caracteristicile de bază ale fabulosului stil boho chic.

Iată şapte idei fermecătoare de decorare a dormitorului într-o temă boho chic.

Culoarea pereţilor

Ideile de dormitor boem încorporează multe culori, modele şi texturi, care adaugă un aspect distinct unei camere. Designul pereţilor în stil boho chic creează o atmosferă relaxată şi fresh în dormitorul tău.

Tapetul este una dintre cele mai indicate alegeri pentru această tematică unică, fiind disponibil într-o gamă diversă de culori şi modele, de la gri prăfuit la verde vibrant sau mov imperial. Găseşte în aceast articol un model şi tip de tapet potrivit stilului boho chic. Dacă doreşti un aspect modern pentru dormitorul tău în acest stil poţi opta pentru nuanţe de alb, mai ales dacă încăperea este luminoasă.

Idei de decor pentru pat

Patul marocan în stil oriental poate fi un element suplimentar în dormitorul tău, care funcţionează perfect cu stilul boho chic. Mai poţi opta pentru orice alt model de pat cu baldachin, care este absolut fermecător, elegant şi rafinat. Baldachinul era asociat în trecut cu luxul şi opulenţa, fiind o idee unică perfectă pentru o astfel de renovare.

Cuvântul cheie al stilului boho este contrastul. Lenjeriile de pat pot fi în nuanţe aprinse şi puternice de fuchsia, roşu, verde, portocaliu sau albastru, care se îmbină perfect cu varietatea de elemente decorative de inspiraţie indiană sau marocană.

O cameră în stil boho nu va fi niciodată completă fără un covor. Indiferent de tipul de pardoseală pe care îl ai în dormitor, un covor va juca un rol important în crearea sentimentului boem din încăpere. Covoarele colorate din iută şi cele cu imprimeuri orientale sunt cele mai potrivite pentru a reda aspectul boho. Iată o selecţie de imagini care te pot inspira în alegerea covorului potrivit din camera ta.

Cel mai plăcut în decorarea interioarelor boho este faptul că nu trebuie să asortezi nimic şi nu ai de respectat reguli stricte. Poţi alege un set de perne colorate cu broderii, modele florale sau dantelă ori ghivece cu flori şi macrameuri agăţate de pereţi. Chiar dacă poate părea un haos total, există întotdeauna o conexiune între aceste obiecte decorative, care creează, în final, un tot unitar.

Perdelele maiestuoase, grele şi lungi până în podea, cu galerii rustice sunt perfecte pentru un dormitor în stil boho chic. Toate texturile şi culorile tale preferate vor reda un sentiment de autenticitate întregului design.

Iluminatul din încăperile în stil boho joacă un rol foarte important. Vei vedea în toate dormitoarele care abordează acest stil că folosesc o lumină caldă sau chiar colorată, prin designul lămpilor în nuanţe curajoase care redau o lumină difuză sau directă.  

Abajururile voluminoase, lustrele vintage cu franjuri sau lampadarele cu picior pot fi integrate uşor într-un design boho chic, iar alegerea culorii rămâne la latitudinea ta.

Când vine vorba de începerea renovării dormitorului, procesul poate fi o provocare. Un truc în acest proces este să înţelegi mai întâi în ce temă decorativă vrei să te încadrezi. Când alegi un anumit stil, elementele decorative se vor încadra într-un mod natural dacă eşti deschis să încerci lucruri noi!

Foto: PixabayRecente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg