Cum să faci curăţenie rapid: 6 sfaturi eficiente de curăţare a casei

20 mai, 2020
1 okmagazine aspirator vertical jpg jpeg

Toată lumea urăşte să facă curăţenie, dar toată lumea iubeşte o casă curată. Dar care e cel mai bun mod de a-ţi curăţa casa rapid? Prima oară ştergi praful sau mai întâi dai cu aspiratorul?

Cureţi bucătăria înainte de baie sau invers? Pentru a profita la maxim de timp şi pentru a face curăţenie cât mai rapid, urmează acest ghid pas cu pas:

1. Curăţă întreaga casă, nu câte o cameră pe rând Curăţenia este mult mai eficientă dacă alegi o singură sarcină şi o repeţi în fiecare cameră din casă, mai degrabă decât curăţarea bucătăriei, a băilor şi apoi a dormitoarelor pe rând. Făcând acest lucru, nu te vei simţi ca într-un ciclu de curăţare nesfârşit, luând lucrurile de la capăt în fiecare cameră.

2. Adună-ţi toate uneltele şi produsele de curăţare înainte Indiferent dacă este vorba despre un coş sau o găleată, alege să strângi tot ceea ce ai nevoie pentru a face curat într-un singur loc portabil. Îţi va face munca mult mai uşoară. Nu vei pierde timpul căutând lavete în timp ce faci curat şi nu trebuie să-ţi mai faci griji să le adunaţi data viitoare când vei face curat.

3. Începe cu dezordinea Înainte de a începe curăţenia, mergi în fiecare cameră şi rezolvă dezordinea. Adună toate lucrurile răspândite prin casă, care nu sunt chiar la locul lor. Pe măsură ce strângi fiecare articol - reviste, cărţi, adidaşi - ia în considerare dacă ar trebui să îl pui la loc, să îl arunci sau să îl donezi.

4. Şterge prafului şi dă cu aspiratorul Înainte de a începe să faceţi praf, asigură-te că ventilatoarele de tavan şi aerul condiţionat sunt oprite. Concentrează-te pe partea superioară a mobilierului şi partea inferioară a rafturilor, pe balustrade, rame, ecrane şi televizoare. Pentru zonele greu accesibile, precum jaluzelele şi rafturile superioare, poţi folosi un aspirator vertical sau poţi lega o cârpă din microfibră la capătul unui mop sau mături.

5. Şterge oglinzile şi sticla Foloseşte o cârpă umedă din microfibră, urmată de o cârpă uscată pentru a şterge toate oglinzile şi suprafeţele de sticlă.

6. Dezinfectează blaturile şi suprafeţele Treci prin casă şi şterge suprafeţele - de la blaturi, aparate şi dulapuri până la butoane, întrerupătoare, telecomenzi TV şi telefoane.

7. Concentrează-te pe cadă, chiuvete şi toalete Pulverizează produsul de curăţare pe chiuveta de bucătărie, apoi pe chiuvetele de baie, căzi şi toalete. Lasă-l să stea câteva minute, să aibă timp să dizolve murdăria şi petele. Apoi întoarce-te în bucătărie şi începe să freci. Nu uitaţi să ştergeţi interiorul cuptorului cu microunde.

8. Dă cu mopul Şterge podeaua bucătăriei şi a băii. Începe din cel mai îndepărtat colţ al camerei şi mergi înapoi spre uşă.

9. Faceţi curăţenia o activităte de grup Curăţenia ca efort de echipă este una dintre cele mai bune metode de a curăţa rapid o casă. Programează curăţenia în avans cu familia şi atribuie sarcini fiecărei persoane, iar casa ta va fi strălucitoare în cel mai scurt timp.

Acum că locuinţa ta este impecabilă, este timpul să te orientezi către celelalte spaţii. Poate balconul sau maşina.Recente pe Ok! Magazine

Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg
sas1 jpg
jay z beyonce si fiica lor blue ivy foto guliver/getty images
Mariah Carey și Olivia Newton John (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
chef3 jpg
locuri de munca remote jpg
Vlad Gherman și Oana Moșneagu de ziua ei (3) jpg
Imagine featured okmagazine JPG
magazin