Cum să fii mai apropiat de copilul tău? TOP 3 metode simple

12 octombrie, 2022
lego jpg

Apropierea de copilul tău, mai ales când este foarte mic, pare un lucru simplu. Însă toți copiii sunt diferiți, ceea ce înseamnă că abordarea lor și încercarea de a-ți face loc în lumea lor încă necunoscută pentru tine poate fi dificilă. 

Chiar dacă instinctul matern sau patern ar trebui să îți dicteze ce să faci, acest lucru nu funcționează mereu cum te aștepți. 

Iată 3 metode de a intra în lumea copilului tău 

  • Comunicarea 

Comunicarea este foarte importantă, încă de la cele mai fragede vârste. Dacă ai impresia că un bebeluș este prea mic să înțeleagă lucrurile pe care le spui sau ce vrei să transmiți, te înșeli. Bebelușii sunt foarte receptivi și chiar dacă la început nu înțeleg cuvintele tale, ei vor analiza gesturile pe care le faci când vorbești și le vor asocia cu înțelesul cuvintelor. 

Un sfat bun ar fi să vorbești cât mai mult cu copilul tău, chiar dacă este foarte mic. Atunci când îl schimbi sau îl hrănești, explică procesul pe care îl faci, pas cu pas. Transmite-i prin gesturi sau mimica feței diverse lucruri, în timp ce îi comunici. Vei vedea cu timpul că acest lucru vă va apropia foarte mult. El va vedea că îl consideri egalul tău și va aprecia orice dorești să îi transmiți. 

  • Joaca 

Să te joci cu copilul tău este cea mai simplă modalitate de a te apropia de el. Încearcă să găsești timp pentru a face acest lucru zilnic. Singura activitate a copiilor foarte mici este joaca, deoarece ei așa încep să cunoască lumea exterioară. Pentru ei joaca e momentul în care creierul lor este activ și receptiv, iar acesta e cel mai bun moment să fii lângă el. 

Alege jocuri sau jucării potrivite vârstei copilului, pentru a te asigura că poate și el participa activ la joc, nu pasiv. De exemplu, poți opta pentru un LEGO Duplo de pe altex.ro, deoarece acest tip de lego are piese mai mari și e potrivit copiilor mici. Alcătuirea unor construcții prin munca de echipă este o modalitate bună de apropiere între părinte și copil. 

Poți alege diverse jocuri, însă cele mai bune sunt cele de echipă sau de strategie. 

  • Educarea 

Chiar dacă vorbim despre un bebeluș, educația trebuie să existe. Desigur, forma de educare a unui copil se schimbă odată cu trecerea anilor, însă asta nu înseamnă că există perioade fără educație în viața lor. 

Poți începe cu lucruri mărunte, cum ar fi încurajarea copilului să ia o jucărie de pe jos și să o pună în cutia de depozitare. Desigur, acest gest trebuie ambalat frumos, pentru a nu crea copilului o repulsie față de strângerea jucăriilor. Cititul poveștilor înainte de culcare poate fi de asemenea o formă de educare, deoarece poți citi sau inventa orice tip de povești cu morală pentru a transmite copilului niște lucruri importante despre viață. 

Așadar, există modalități simple de a te apropia de copilul tău, la orice vârstă. Trebuie să te pui în pielea copilului din când în când pentru a înțelege nevoile lui. Însă comunicarea, joaca și educarea reprezintă baza relației pe care o vei stabili cu copilul tău, pas cu pas. 

Sursa foto: unsplash.com 



Recente pe Ok! Magazine

Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg
Ghid de intretinere pentru prelungirea vietii masinii de spalat jpg
Cum să alegi aparatul de vidat potrivit pentru nevoile tale jpg
Cum să îți planifici călătoria perfectă cu ajutorul unui serviciu de închirieri mașini jpg
okaymagazine ro friteuza cu aer cald  jpg
Prăjitura emblematică a Insulei Capri, Pixabay (1) jpg