Cum să îți alegi parfumul potrivit pentru a-l transforma în semnătura olfactivă

18 ianuarie, 2024

Un parfum bine ales se transformă într-o poveste pe care o porți în orice împrejurare, fiindcă îți completează întreaga personalitate.

femeie care se da cu parfum shutterstock 1775344718 jpg

Pentru a-l putea vedea ca pe o semnătură olfactivă, trebuie să alegi acele note care ți se potrivesc în totalitate. Descoperă în acest articol câteva sfaturi care să te ajute să faci alegerea potrivită.

Parfumuri lemnoase pentru spiritele libere

Când alegi un parfum cu note lemnoase, atunci cu siguranță îți place să asiști la evenimente precum petrecerile pe plajă sau vacanțele exotice, în mijlocul naturii. Parfumurile lemnoase conțin note de chihlimbar, scorțișoară, vanilie, condimente sau ghimbir.

Dacă ești un spirit liber, dar, totodată, înțelept și apreciezi natura sub toate formele ei, cu siguranță ți s-ar potrivi un astfel de parfum.

Parfumuri florale pentru persoane vesele

Parfumurile florale sunt purtate, în general, vara sau primăvara, însă poți să le integrezi cu ușurință și într-o zi friguroasă, când simți nevoia de ceva mai multă veselie. Trandafirii, iasomia, violetele, crinii sau tuberoza sunt cel mai des folosite în parfumeria florală.

Sunt potrivite pentru diferite ocazii, mai ales pentru cele speciale de seară, și le poți găsi și în combinații de fructe-flori. Pentru experiențe intense de la interior la exterior și note floral orientale, Alien Mugler îți poate completa zilele și personalitatea. Cu note ca iasomia sau chihlimbarul, acesta se transformă în semnătura ta olfactivă, pentru mult timp.

Parfumuri fructate potrivite experiențelor fresh

Găsești parfumuri fructate cu note de citrice, mere sau fructe de pădure. Sunt ideale pentru personalitățile fresh și pline de energie, care mereu au o atitudine pozitivă și dornică de experiențe cât mai diverse.

Dacă ești o persoană care adoră să facă lucruri ieșite din comun, atunci parfumurile fresh devin semnătura ta. Mirosul lor se potrivește petrecerilor de seară, în principal vara, la piscină, dar și atunci când vrei să duci cu tine vara mai mult timp, în sezonul rece.

Parfumuri gurmande pentru iubitorii de deserturi

Pentru iubitorii de dulciuri sau cafea, există parfumuri care iau locul aromelor preferate. În familia de parfumuri gurmande se găsesc notele de vanilie, ciocolată, caramel sau cafea. Sunt potrivite pentru sezonul rece și le poți purta atât la un eveniment de seară, cât și la o simplă plimbare în natură.

Parfumuri orientale pentru experiențe intense

Aromele orientale sunt printre cele mai vechi arome de parfumuri. Notele principale sunt alcătuite din condimente și alte ingrediente puternice. Printre ele se numără cuișoarele, vanilia, piperul, scorțișoara, cafeaua sau ciocolata.

Aceste parfumuri sunt, în general, mai grele, prin aromele misterioase; de aceea, sunt potrivite persoanelor hotărâte sau evenimentelor de seară. Mirosul lor persistă vreme îndelungată, astfel că le poți transforma într-o extensie a personalității.

Cum se împart parfumurile

Există anumite criterii care împart parfumurile în diferite tipuri. Se diferențiază cel mai mult în ceea ce privește intensitatea și durabilitatea și se clasifică după cum urmează:

●      parfum: 20-40% uleiuri esențiale la 90-96% alcool;

●      apă de parfum: 15-20% uleiuri esențiale la 85-90% alcool;

●      apă de toaletă: 5-15% uleiuri esențiale la 80% alcool;

●      apă de colonie: 2-4% uleiuri esențiale la 70% alcool.

Pentru ca parfumul să dureze cât mai mult timp, el trebuie pulverizat în zonele puternic vascularizate, în care pulsul este mai vizibil. Fiind cele mai calde zone de pe corp, parfumul aplicat se evaporă cel mai bine. Astfel, cele mai potrivite sunt încheieturile, gâtul, decolteul sau zonele din spatele urechilor.

Acesta este ghidul nostru, care te ajută să îți alegi parfumul potrivit în funcție de preferințe, dar și de stilul de viață. Un parfum bine ales devine o semnătură olfactivă, pentru că îl porți în orice moment al zilei. Prin urmare, dacă te afli în căutarea parfumului perfect, ia în considerare sfaturile de mai sus, pentru a face alegerea potrivită.

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente pe Ok! Magazine

Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg