Cum să îți menții culoarea părului vibrantă între vopsiri

23 august, 2024

În funcție de nuanța aleasă, este posibil să fie nevoie să îți reîmprospătezi culoarea părului vopsit, în medie, o dată la 4-6 săptămâni.

Cum să îți menții culoarea părului vibrantă între vopsiri (1) jpg

Hairstiliștii pot recomanda o perioadă mai lungă în cazul persoanelor cu părul sensibil, hipersensibil, uscat și/sau deteriorat. Însă ce faci dacă părul îți crește repede sau culoarea nu rezistă până la 4 săptămâni ? Iată câteva trucuri practice care te vor ajuta să îți menții culoarea vibrantă și părul sănătos între vopsiri!

1. Folosește produse speciale pentru păr vopsit

Regula de aur este că atunci când te vopsești trebuie să renunți la produsele obișnuite de îngrijire a părului și să alegi o gamă specială pentru păr vopsit. Varietatea de produse disponibile pe piață este extrem de largă, de la produse de bază precum șampon sau balsam la loțiuni leave-in sau măști speciale.

În schimb, este foarte important să eviți și produsele de îngrijire sau de stilizare a părului care conțin sulfați și/sau alcool. Acestea facilitează uscarea părului și decolorarea rapidă, astfel că trebuie să arunci un ochi rapid pe lista de ingrediente când îți cumperi produse noi pentru păr.

2. Folosește produse nuanțatoare

Poți menține culoarea vibrantă a părului vopsit și cu produse de colorare cu acțiune blândă și efect de scurtă durată, precum un toner (în special pentru părul decolorat și vopsit blond) sau un șampon nuanțator (în special pentru părul vopsit mai închis decât nuanța inițială). Astfel de produse ajută la revitalizarea și menținerea nuanței și la prevenirea decolorării și uscării excesive. În plus, se bazează pe ingrediente mai puțin agresive, astfel că sunt soluția optimă pentru persoanele cu păr sensibil, uscat sau deteriorat.

3. Atenție când îți speli părul

Când îți vopsești părul, trebuie să ții cont de alte câteva reguli. În primul rând, amână cât mai mult prima spălare după vopsire – ideal după 3-4 zile. În al doilea rând, evită apa caldă  – poate stimula decolorarea părului, de aceea este bine să te speli și să te clătești cu apă călduță spre rece. În al treilea rând, redu frecvența spălării părului la 1-2 ori pe săptămână și folosește un șampon uscat între spălări, oricând este nevoie.

4. Evită căldura în general

Nu este de ajuns să eviți căldura doar când îți speli părul, ci și în alte activități generale sau rutine legate de păr. Încearcă să eviți utilizarea de aparate de uscare sau de coafare a părului pe bază de căldură, iar atunci când le utilizezi, folosește cea mai scăzută treaptă de căldură și aplică un produs care să asigure protecție termică. De asemenea, protejează-ți părul și de razele UV atunci când ieși din casă (în special vara), purtând pălării sau șepci și utilizând produse care asigură protecție solară pentru păr.

5. Ai grijă cu alți factori externi

Pe timpul verii, pot apărea alți factori externi care să aibă un impact negativ asupra părului vopsit, legați de apa din piscină sau apa de mare. Atât clorul din apa de piscină, cât și sarea din mare pot intensifica uscarea și deteriorarea părului, astfel că trebuie să iei anumite măsuri de precauție. Poartă o cască de înot sau aplică produse de păr care asigură protecție înainte să intri în apă, iar imediat după, clătește foarte bine părul cu apă obișnuită.

Ține cont de aceste reguli și trucuri între colorarea părului cu produse permanente. Acestea te vor ajuta să menții atât culoarea vibrantă a părului vopsit, cât și sănătatea generală a fiecărui fir în parte!



Recente pe Ok! Magazine

Vocea României jpg
musical  jpg
Cum să te distrezi în Dubai fără să cheltuiești o avere jpg
Cum să eviți cele mai comune greșeli în alegerea patutului pentru copii jpg
okmagazine ro (3) jpg
mEfVefl   Imgur png
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
afis Timisoara Fashion Week jpeg
Top 3 investitii inteligente pentru afacerea ta in 2024 jpg
1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg