Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă şi funcţională?

2 septembrie, 2024
okmagazine ro Cum să ne bucurăm rapid de o dantură completă, frumoasă   nală  png

O dantură frumoasă înseamnă o cavitate orală sănătoasă şi funcţională. O dantură completă şi corect poziţionată ne va permite să avem o ocluzie normală şi va facilita efectuarea unei igienizări orale complete şi benefice. Din aceste motive, orice disfuncţionalitate apărută la nivel oral, impune luarea de măsuri cât mai eficiente, în vederea eliminării riscului de apariţie a complicaţiilor şi a problemelor de sănătate.

Edentația - pierderea totală sau parțială a dinților

Lipsa unei intervenţii la timp, precum şi anumite contexte medicale, pot conduce la pierderea danturii. Este un context foarte sever care atrage după sine o serie de complicaţii, atât la nivelul cavităţii orale şi a oaselor maxilare, cât şi la nivel digestiv. O dantură incompletă va genera modificarea ocluziei, fapt ce va genera dezechilibre digestive, dureri articulare la nivel maxilar, dar şi o schimbare a fizionomiei.

Dinți ficși în 24 ore este procedura de protetică dentară care poate reprezenta cea mai eficientă şi rapidă soluţie pentru redobândirea funcţionalităţii orale şi a aspectului plăcut al zâmbetului şi chipului.

Dinți ficși în 24 de ore, remedierea disfuncţionalității orale

Lipsa danturii atrage după sine multe dezechilibre atât la nivel fizic, cât şi psihic. Modificările survenite în urma lipsei dinţilor, sunt vizibile la nivelul chipului şi devin periculoase pentru cavitatea orală şi pentru oasele şi articulaţiile maxilare. Din acest motiv, devine obligatorie găsirea celei mai eficiente proceduri stomatologice, cu ajutorul căreia să se restabilească normalitatea la nivel oral. Procedura dinţi ficşi în 24 de ore este caracterizată de rapiditatea cu care pacientul se poate bucura de o dantură completă şi funcţională. Este procedura reprezentată de inserarea a patru sau şase implanturi, ca bază solidă pentru o proteză fixă.

Medicul specialist, pe baza investigaţiilor realizate cu aparatura de ultimă generaţie, decide dacă procedura este potrivită pacientului şi stabileşte planul de intervenţie. Decizia numărului de implanturi necesar, este tot a medicului specialist, iar intervenţia chirurgicală durează între o oră şi 30 de minute şi trei ore. Avantajul acestei proceduri este acela că pacientul va beneficia de dinţi perfect funcţionali, la doar 24 de ore de la inserarea implanturilor. Este vorba de o proteză provizorie, destinată purtării pe o durată de şase luni, timpul necesar osului maxilar să se acomodeze cu noile implanturi. Ulterior, proteza provizorie va fi înlocuită cu o lucrare protetică definitivă, care va oferi un aspect frumos şi va asigura o funcţionalitate completă.

Aparatul dentar, soluţia pentru dantura greşit poziţionată

A purta aparat dentar reprezintă singura soluţie în cazul poziţionării greşite a danturii. Este procedura ortodontică potrivită oricărei vârste, astfel că fiecare pacient care se confruntă cu probleme generate de postura incorectă a dinţilor, se poate bucura acum de modificări benefice la nivelul cavităţii orale. Medicul ortodont, pe baza investigaţiilor imagistice, stabileşte ce tip de aparat dentar este potrivit, fix sau tip gutieră, durata purtării, precum şi măsurile care se impun.

Repoziţionare dinţilor va aduce modificări semnificative la nivelul ocluziei, pronunţiei şi fizionomiei, pacientul bucurându-se de o dantură frumoasă şi funcţională, putându-şi efectua corect igiena orală şi recăpătându-şi încrederea în sine, datorită noului său zâmbet luminos.



Recente pe Ok! Magazine

Cristian Movila jpeg
Answear RED 2 jpg
Idei de bauturi interesante pe care sa le testezi alaturi de prietenii tai jpg
Vocea României jpg
musical  jpg
Cum să te distrezi în Dubai fără să cheltuiești o avere jpg
Cum să eviți cele mai comune greșeli în alegerea patutului pentru copii jpg
okmagazine ro (3) jpg
mEfVefl   Imgur png
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
afis Timisoara Fashion Week jpeg
Top 3 investitii inteligente pentru afacerea ta in 2024 jpg
1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg