Cum să obții un machiaj reușit
Îți dorești un machiaj reușit, însă nu știi cum anume l-ai putea obține? Îți oferim noi câteva sfaturi care să te scoată din impas și să te ajute să „construiești” make-up-ul perfect.
Un machiaj reușit nu depinde numai de produsele folosite, nuanțele alese sau de îndemânarea de a le aplica. De fapt, jumătate din rezultat poate fi obținut dacă tenul este îngrijit, curățat și hidratat, iar baza de machiaj este aleasă corespunzător. De ce spunem acest lucru? Pentru că pașii pe care ți-i prezentăm mai jos, o dovedesc.
Pregătește tenul pentru machiaj
Primul pas pentru a obține un machiaj reușit este pregătirea tenului prin curățare și hidratare. Pentru curățare, se poate folosi apă micelară, ulei demachiant sau emulsie. Apa micelară este recomandată celor cu ten gras, uleiul demachiant celor cu ten sensibil, reactiv, iar emulsia celor cu ten uscat. După acest prim pas, se spală fața cu un gel delicat sau cu o spumă. Următorul pas este cel al hidratării tenului. Crema hidratantă sau serul ajută machiajul să se fixeze și-i oferă tenului un aspect strălucitor și sănătos.
Alege o bază de machiaj
Al doilea pas este aplicarea unei baze de machiaj (primer). Rolul acestui pas este unul foarte important, deoarece oferă rezistență și uniformitate. Se alege o bază adecvată tipului de ten și se aplică pe fața hidratată. Pentru un ten gras, se recomandă un primer matifiant, care va absorbi excesul de sebum și va neutraliza aspectul lucios. Dacă tenul este matur sau uscat, se recomandă o bază hidratantă. Primerul se aplică doar pe față, nu și pe ochi sau buze. Înainte de a trece la aplicarea fondului de ten, se așteaptă 5 minute pentru ca primerul să se fixeze bine pe ten.
Aplică fondul de ten
Al treilea pas în obținerea unui machiaj reușit este aplicarea fondului de ten. Dar nu oricum, ci folosind câteva trucuri. E foarte important ca fondul de ten să nu fie aplicat direct din recipient, ci de pe mână. De asemenea, acesta trebuie aplicat în straturi subțiri, fie cu o pensulă, fie cu un burețel și neapărat prin tapotare. Atenție, pensulele și buretele trebuie să fie curățate foarte bine înainte de a le folosi.
Arma secretă, concealerul
După aplicarea fondului de ten, se poate trece la mascarea imperfecțiunilor. Iar pentru asta, e nevoie de un concealer adecvat fiecărui tip de ten. Acesta se aplică, de obicei, pe zona de sub ochi, pentru a masca cearcănele sau pungile, dar și pe zonele cu coșuri sau roșeață. Pentru zona ochilor, se recomandă un corector lichid, care să ofere un plus de hidratare. La fel ca în cazul fondului de ten, se începe aplicarea într-un strat cât mai subțire, pentru a evita încărcarea tenului.
Folosește nuanțe naturale pentru contur și blush
Conturul feței trebuie făcut folosind o paletă cât mai naturală și aplicând produs cât mai puțin. Pentru blush, se recomandă nuanțe deschise de roz, eventual în formă lichidă, pentru un plus de luminozitate și naturalețe. Se aplică pe zona pomeților și se continuă până la tâmple.
Pentru ochi și sprâncene, alege culori naturale
Penultimul pas în obținerea unui machiaj reușit este make-up-ul ochilor și al sprâncenelor. Atenție, și zona pleoapelor are nevoie de hidratare, dar și de o bază de machiaj pentru a putea „construi”. Abia după ce s-au bifat acestea, se poate trece la machiajul lor propriu-zis. Culorile se aplică cu pensule speciale și se întind prin mișcări circulare.
Pentru machiajul sprâncenelor, se poate alege fie un fard, fie un creion special, fie un gel. Atenție, nuanța sprâncenelor ar trebui să fie ca și cea a părului.
Buzele, touch-ul final
Ultimul pas este conturarea buzelor. Pentru ca ele să arate mai cărnoase și mai hidratate, se aplică mai întâi un scrub. Apoi se hidratează buzele cu un balsam special, și abia la sfârșit, se aplică luciul de buze sau rujul dorit.
Așadar, un machiaj reușit nu depinde numai de alegerea unor culori potrivite sau a unor anumite produse, ci și de modul în care se aplică acestea și de îngrijirea tenului.
Sursă foto: freepick.com