Cum să petreci mai mult timp de calitate în familie

9 iulie, 2020
3 drumetie jpg jpeg

Perioada de stat acasă a fost una stresantă, mai ales dacă spaţiul împărţit cu cei dragi este unul destul de restrâns.

Chiar dacă timpul petrecut alături de cei dragi a fost unul mai generos faţă de normal, restricţiile în vigoare de atunci cu siguranţă v-au limitat. Tocmai de aceea, este un moment prielnic să recuperezi alături de familia ta ceea ce ai ratat în cele două luni de izolare la domiciliu: de la plimbări cu bicicleta, la drumeţii montane şi „băi de soare” pe litoral.

În articolul care urmează, îţi vom da câteva ponturi în legătură cu ce ai putea face în perioada următoare alături de cei dragi ţie.

Sport în aer liber

Dacă ai o familie activă, iar tu, la rândul tău, debordezi de energie şi sedentarismul nu te caracterizează deloc, atunci aţi găsit suficiente soluţii de a face sport şi acasă. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu mişcarea în aer liber, cu o plimbare pe biciclete în apropierea oraşului sau în împrejurimile destinaţiei de vacanţă. Deşi în ţara noastră acest mijloc de transport nu este atât de apreciat ca în ţările scandinave, de exemplu, unde şi familiile regale îl folosesc, avantajele lui sunt de necontestat. Pe lângă faptul că veţi face sport împreună, veţi avea şi destule momente de amuzament. În plus, ca mamă, le vei da un exemplu pozitiv copiilor, unul pe care să îl urmeze. Şi să nu uităm că numai o jumătate de oră de mers te va ajuta pe tine şi pe soţul tău să ardeţi fiecare între 300 şi 500 de calorii, în funcţie de ritmul adoptat. Copiii probabil vă vor întrece pe amândoi, mai ales că vor avea o stare de entuziasm generalizat, căci mersul pe bicicletă eliberează endorfine.

Drumeţii la munte

Părinţii ar trebui să meargă în vacanţe cu copiii în loc să le cumpere jucării sau dispozitive inteligente. E concluzia cea mai recentă a psihologilor din toată lumea, inclusiv a oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite ale Americii, care au remarcat că o plimbare la munte ori câteva ore petrecute pe plajă, cu picioarele în nisip, îi vor face pe cei mici mai fericiţi decât o jucărie. Şi mai inteligenţi, căci li se vor dezvolta părţi din creier responsabile cu memoria, exprimarea emoţiilor şi judecata. Aşa că ia-ţi familia şi petreceţi măcar un weekend la Azuga sau Sinaia, la răcoare şi aer curat, departe de tumultul oraşului. Cei mici vor aprecia cu siguranţă „evadarea” din oraş şi faptul că sunt împreună cu părinţii în natură.

Plajă pe litoral

Nici nu e de mirare dacă cei mici nu vor mai vrea să iasă din apă odată ce au ajuns la mare. Lasă-i să se bucure de libertate şi de bălăceală, supervizaţi desigur, chiar dacă ştiu să înoate. Nu uita de beneficiile „băilor de soare” asupra organismului, printre care şi sintetizarea vitaminei D, esenţială pentru sănătatea şi dezvoltarea osoasă. Faceţi plajă, răsfăţaţi-vă pe şezlonguri şi implicaţi-vă, tu şi partenerul tău, în activităţile lor, cum ar fi construirea castelelor de nisip, adunarea scoicilor, joaca.

 

A petrece timp de calitate cu familia ta înseamnă a aduna momente şi amintiri frumoase, iar acestea sunt la îndemâna ta, chiar dacă nu eşti cel mai bun organizator.

Sursă foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg