Cum să te bucuri de liniște dacă lucrezi într-un birou cu mulți oameni

2 septembrie, 2022
birou jpg

Chiar dacă biroul tău nu este deosebit de zgomotos, se aude totuși zgomotul tastării, oamenii care se plimbă, ușile se deschid și se închid, se prepară cafeaua și scaunele care se ating de podea. Nu este ușor să scapi de aceste zgomote. Deci ce poți face? Cum poți găsi pacea și liniștea aparent evazivă de care creierul tău are nevoie pentru a se dezvolta?

Iată câteva moduri pe care să le urmezi când ai nevoie de liniște

  1. Dopuri pentru urechi

Sunt ieftine, de încredere și funcționează perfect. Desigur, dacă colegii tăi ascultă muzică fără căști, iar atmosfera generală a spațiului tău de lucru este cel mai îndepărtat de chill, va trebui să renunți la dopurile de urechi și să faci un pas mai departe - poate că găsești un colț liniștit al camerei sau o zonă cu uși închise.

Poate că este în afara ușilor biroului. De ce să nu te îndrepți spre mașina ta pentru câteva minute reflectorizante la începutul după-amiezii? Nu conduci la serviciu? Găsește o bancă sau un loc pe iarbă pentru câteva momenete de relaxare.

  1. Căști

Ei bine, noroc cu tehnologia de astăzi că există căști cu funcția de eliminare a sunetului din jurul tău. Găsești pe Altex.ro căști pentru telefon care să-ți asigure liniște sau care să-ți ofere muzică în zilele în care simți nevoia de sunete. 

Utilizarea căștilor ca parte a rutinei zilnice de lucru va reduce și durerile de spate și tensiunea musculară. Vor ajuta la îmbunătățirea posturii și te va face să te simți mai activ și mai împrospătat la sfârșitul zilei de lucru, permițându-ți să te miști mai liber.

  1. Meditație

Există persoane care au lucrat la practici de meditație. Deși poate fi greu să te concentrezi asupra ei deoarece creierul nostru reflectă uneori la lucruri ciudate, rătăcitoare, tot ceea ce trebuie să cauți cu adevărat este pace, calmitate și liniște. Nu înseamnă că creierul tău se va opri în timp ce meditezi, dar va avea ocazia să lucreze cu ceea ce are în spațiul liniștit pe care i l-ai oferit și asta este ceva ce nu poți face atunci când ești afectat de muzică și alte zgomote.

  1. Găsește o fereastră

Nu, nu este vorba despre o fereastră adevărată. Mai degrabă, găsește o fereastră de timp în care să stai fără intruziunea sunetului, pentru a oferi creierului tău șansa de a se reseta, de a se odihni și de a sorta informațiile pe care le are. Poate că acesta este primul lucru dimineața când stai cu ceașca de cafea. Poate că este târziu noaptea înainte să încerci să închizi ochii complet timp de șapte sau opt ore.

Dacă lucrezi de la distanță sau de acasă o zi pe săptămână, nu ai cum să ignori zgomotul exterior. Poți să-ți faci puțin timp să-ți odihnești ochii, mintea și corpul , să închizi ușa celei mai liniștite încăperi din casă pentru câteva minute. Orice și oricând are sens, bucură-te de puțină liniște astfel încât să nu fii supus/ă în mod constant la sunete.

Deși se presupune că ai nevoie de două ore de liniște pe zi pentru a produce noi celule cerebrale, există șanse mari ca o oră sau chiar o jumătate de oră să ofere unele beneficii pentru creier. Și, cine știe, dacă începi să te bucurați de absența sunetelor, probabil că vei găsi o modalitate de a face acest lucru să se întâmple mai des.

Sursa foto: Unsplash.com



Recente pe Ok! Magazine

Al Bano și Romina foto PR  JPG
bookzone jpg
credit (2) (1) jpg
baner IKEA jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
cover (7) jpg
17 septembrie 2024
Ce este marketingul stradal?
Cristian Movila jpeg
Answear RED 2 jpg
Idei de bauturi interesante pe care sa le testezi alaturi de prietenii tai jpg
Vocea României jpg
musical  jpg
Cum să te distrezi în Dubai fără să cheltuiești o avere jpg
Cum să eviți cele mai comune greșeli în alegerea patutului pentru copii jpg
okmagazine ro (3) jpg
mEfVefl   Imgur png
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
afis Timisoara Fashion Week jpeg
Top 3 investitii inteligente pentru afacerea ta in 2024 jpg