Cum să te pregătești pentru snowboarding

14 decembrie, 2022
snowboarding jpg

Ce trebuie să faci înainte de sezonul de snowboard? Cum te antrenezi înainte de snowboarding, cum îți pregătești placa și ce ar trebui să porți pe pârtie?

Înainte de a ajunge pe pârtii, începem sezonul de pregătire mult mai devreme, cu un antrenament sporit. Înainte de a face snowboarding, ar trebui să ne întărim corpul în mod regulat timp de câteva luni pentru a ne proteja de leziuni și supraîncărcare. De asemenea, va fi necesar să se verifice echipamentul și să se facă o revizie a acestuia. Următoarea etapă de pregătire va fi și alegerea ținutei potrivite. Vă sugerăm ce trebuie să faceți pentru a deschide cu bine sezonul de snowboard.

Cum să te pregătești pentru snowboarding – pregătirea

Cea mai importantă etapă de pregătire înainte de sezonul de snowboard este să ai grijă de condiția fizică și de rezistența ta. Acest lucru este important atât pentru cei care fac exerciții fizice în mod regulat, cât și (sau chiar mai ales) pentru cei cu un stil de viață predominant sedentar. Antrenamentul înainte de a merge la snowboarding nu este diferit de cel pe care ar trebui să-l punem în aplicare înainte de schi. În ambele cazuri, trebuie îngrijite aceleași grupe de articulații (gleznă, genunchi, șold) și de mușchi ( gambei, tibiei, cvadriceps și bicepsul coapsei, șoldul-lombar, gluteus maximus, dar și extensorul dorsal, abdomenul, umerii și centura scapulară).

Un antrenament bine planificat și bine inițiat din timp va evita accidentările neplăcute, supraîncărcarea organismului, întinderea sau tragerea mușchilor. Ne va permite să ne antrenăm mai mult timp pe pârtii, iar performanța și tehnica noastră vor fi mult mai bune.

Antrenamentul înainte de antrenamentul înainte de urcarea pe snowboard ar trebui să dureze în mod optim 3 luni (perioada minimă este de 6-8 săptămâni), presupunând că ne vom antrena de 3 ori pe săptămână și că vom crește frecvența la 4-5 ori pe săptămână cu aproximativ 1-2 săptămâni înainte de începere. Totul ar trebui să dureze până la 45 de minute și presupune o încălzire de 15 minute. În primul rând, este o idee bună să optezi pentru echipamente de antrenament aerobic: rame, stepper, orbiter (după câteva săptămâni poți încorpora o bandă de alergare) și apoi să faci câteva exerciții introductive, de exemplu flotări, ghemuiri, balanțe.

În timpul antrenamentului propriu-zis, ne concentrăm pe părțile musculare enumerate mai sus. Este o idee bună să adaptați exerciții care vă ajută: diferite grupuri vor lucra în timpul coborârilor ușoare, altele în timpul coborârilor mai agresiv. Cel mai bine este să vă sfătuiți cu un antrenor de la sala de sport, care va selecta greutatea potrivită și vă va arăta cum să efectuați totul corect. În mod obișnuit, pregătirea pentru snowboarding implică exerciții de echilibrare, pentru coordonare și echilibru, antrenamente cu greutăți pentru corp și picioare și creșterea rezistenței musculare, precum și extinderea gamei de mișcare a articulațiilor.

Cum îmi pregătesc echipamentul de snowboarding înainte de sezon?

De asemenea, ar trebui să aveți grijă de echipamentul de snowboarding înainte de începerea sezonului. Cel mai bine este ca placa să fie dusă la un serviciu profesionist, unde vor fi necesare mai multe etape de restaurare:

  • curățarea și eliminarea cavităților din diapozitiv;
  • ascuțirea marginilor de snowboard;
  • lubrifierea plăcii.

Toți pașii pot fi făcuți de unul singur, dar necesită practică și îndemânare. De asemenea, merită să vă verificați legăturile și să verificați starea și mărimea cizmelor de snowboard. Să nu uităm să ne punem în bagaj ochelarii de protecție și o cască de protecție. Numai un echipament bine pregătit va permite o coborâre sigură și dinamică în orice condiții.

Cum să te îmbraci pentru snowboarding? Ia-ți echipamentul de snowboarding pentru noul sezon

Înainte de a pleca, ar trebui, de asemenea, să vă pregătiți ținuta potrivită pentru snowboarding, pentru a vă menține la temperatura potrivită în timp ce vă antrenați și vă odihniți. S-a studiat faptul că puteți face exerciții fizice cel mai eficient la o temperatură constantă de 37 de grade. Cu îmbrăcăminte în straturi, ne putem simți confortabil în orice condiții. Materialele de bună calitate ale îmbrăcămintei speciale pentru snowboard vor permite o ventilație adecvată, vor oferi confort termic și protecție împotriva înghețului, vântului și umezelii. Primul strat pentru a avea grijă de acest lucru va fi lenjeria de corp termică. Mărcile care sunt specializate în acest domeniu sunt: X-Bionic, Dynafit, Falke.

De asemenea, veți avea nevoie de pantaloni de snowboard confortabili și nerestrictivi și de o jachetă specială. Articolele de îmbrăcăminte de acest tip sunt echipate cu elemente care sporesc confortul și protejează împotriva zăpezii, apei, vântului sau supraîncălzirii, oferind totodată și confort. Gecile de snowboard (puteți opta și pentru modelele de schi) au mai multe buzunare pentru protejarea obiectelor personale, o centură pe interior, care va proteja ca zăpada să nu pătrundă, crampoane funcționale și manșete duble cu găuri pentru degete. Pantalonii de snowboard se vor adapta la mișcările tale în timpul mersului și vor avea, de asemenea, o manșetă dublă pentru a putea fi încălțați cu bocancii. Atunci când vă alegeți ținuta, căutați mărci de top de îmbrăcăminte de schi și snowboard pentru femei, bărbați și copii, cum ar fi Rossignol, Peak Performance, Descente sau Perfect Moment.



Recente pe Ok! Magazine

bijuterii (1) jpg
fatete dentare jpg
Soprana Pop Opera IANA NOVAC   3 jfif
okmagazine ro (3) jpg
Top 5 sfaturi pentru a face fata zilelor toride de vara jpg
okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling