Cum te hidratezi pe caniculă și ce trebuie să eviți. Sfaturi utile de la Carmen Brumă

5 august, 2022
badea7 jpg

Temperaturile au sărit și vremea a devenit de nesuportat. Carmen Brumă are pentru noi câteva sfaturi utile.Vedeta ne explică care este cantitatea de lichid pe care trebuie să o bem și ce trebuie să evităm pe caniculă ca să nu ne deshidratăm.

carmen14 jpg

1.”Dintre toate lichidele apa este singură care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate efort este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci , dacă ai 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 l de apă pe zi.

2. Pe caniculă nu beți apă cu gheață! Temperatura la care se bea apă este între 10-37de grade. Apa foarte rece pe timp de caniculă poate provoca șoc termic, stres digestiv, vasoconstricție periferică . Acest lucru este periculos mai ales la copii , vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare.

3. Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie structurată care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe caniculă este recomandată apa minerală naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri la litru, mai bogată în sodiu, sub formă de carbonat de sodiu, pentru păstrarea echilibrului electrolitic și acido bazic al organismului.

4. Evitați cafeaua atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează . Dacă nu vă puteți abține, regulă e să beți două pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea.

Și alcoolul intră în categoria lichide care deshidratează și ar trebui consumat cu moderație”, spune Carmen Brumă.Recente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg