Cum te poate ajuta masturbarea la slăbit. Plus ce alte beneficii nebănuite există

16 august, 2023

Practica intimă care poate fi de mare ajutor persoanelor care nu au un partener stabil, care o fac de plăcere sau fiindcă au un apetit sexual exacerbat. Medicii și oamenii de știință nu incriminează această practică.

bărbat și femeie, pasiune  sursa   GettyImages 165567824 jpg

Ba dimpotrivă, poate fi foarte benefică. Pe lângă plăcerea sexuală, vine la pachet și cu o serie de alte beneficii importante.

Știm cu toții că o partidă de sex ajută și la slăbit. Se întâmplă același lucru și în cazul masturbării? Ei bine, da. Chiar dacă arderile nu sunt la fel de intense ca-n cazul unei adevărate partide de amor, cercetătorii spun, potrivit Men's Health, că se ard 4.2 calorii pe minut. Sunt concluziile unui mic studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Montreal în 2013. Corelată cu alte activități fizice ale zilei, masturbarea poate fi benefică. În primul rând, conduce la orgasm, adică la o destresare imediată a organismului.

În cazul unui act sexual cu un partener, vei pierde 5.4 calorii pe minut, în timp ce, ca referință, o sesiune normală de exerciții de mare intensitate ar provoca o ardere de 9,2 calorii pe minut (aceasta este doar o estimare: nu s-au făcut multe studii în acest sens și este nevoie de o cercetare mai aprofundată.)

După o sesiune intensă de masturbare, ritmul cardiac este crescut și transpiri de parcă ai fi fost la maraton. Crește activitatea cardiacă și metabolică, însă nu dramatic. Energia consumată nu este atât de semnificativă. Însă impulsul metabolic este notabil, accelerat și te va ajuta să ai arderi mai rapide. Este așadar vorba, mai degrabă, de efectele post-masturbare.

Cu toate acestea, excitația sexuală reprimă hormonul „foamei”, grelina, așa că ar putea reduce foamea, afirmă sexologul Nicole Prause, Ph.D.

Dar, din nou, trebuie făcute mai multe studii și în acest sens, pentru a determina exact dacă masturbarea pentru ajuta la pierderea în greutate.

Dincolo de beneficiile pentru siluetă, masturbarea are și alte efecte dovedite, spune același specialist.

Masturbarea până la punctul culminant crește eliberarea de oxitocină și prolactină, ceea ce poate provoca senzații de relaxare și fericire după orgasm. Masturbarea poate fi, la fel ca un act sexual, un minunat somnifer natural. Cei mai mulți oameni adorm liniștiți, la puțin timp după orgasm.

Masturbarea te ajută să te cunoști mai bine. Să știi ce puncte sensibile ai, mai ales ca femeie. „S-a demonstrat că cei care se masturbează mai des au o stimă de sine crescută, mai multe orgasme la activ, mai puțin stres, o mai mare satisfacție sexuală și chiar spermă mai sănătoasă”, spune Prause.

Iar pierderea în greutate se întâmplă mult mai rapid în organismele liniștite și echilibrate, nu-i așa?

Foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

okmagazin paul siewert dnpa8k6TGRE unsplash jpg
Ploom Silver jpg
Nora Seroussi, Cristi Pascu & doamnele cu palarii din par jpg
Vezi aici 3 cheltuieli pe care trebuie să ai în vedere atunci când devii părinte! jpg
Floria 4 (3) png
okmagazine ro robert bye tG36rvCeqng unsplash jpg
29 septembrie 2023
Cum ne alegem bicicleta
buze perfecte jpg
petrecere tineri 492006652 jpeg
Penelope Cruz la Lancome Luvru la Paris Fashion Week   profimedia 0808719927 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpg
James Hype (4) png
Timișoara Fashion Week Instagram jpg
eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg