Cum verifici dacă o casă de pariuri este legală?

7 octombrie, 2024

Alegerea unei case de pariuri de pe internet poate fi o foarte mare provocare, iar asta din numeroase puncte de vedere.

Cum verifici dacă o casă de pariuri este legală jpg

În primul rând, sunt o mulțime de opțiuni disponibile, așa că nu îți va fi foarte simplu să alegi o anumită agenție la care să îți încerci norocul prin intermediul pariurilor sportive.

Mai mult decât atât, nu toate casele de pariuri de pe internet sunt legale, motiv pentru care va trebui să oferi foarte multă atenție și acestui aspect. În acest sens, am decis să realizăm un scurt ghid care îți poate fi de foarte mare ajutor.

Iată care sunt detaliile pe care trebuie să le urmărești atunci când vrei să verifici dacă o casă de pariuri este legală sau nu:

Licența de la ONJN

În cazul în care nu ești foarte familiarizat cu domeniul pariurilor sportive, cel mai probabil că termenul de ONJN nu îți este deloc cunoscut. Acesta este acronimul de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, scopul său fiind acela de a reglementa, supraveghea și controla activitățile de jocuri de noroc din țara noastră.

Prin urmare, toate casele de pariuri, cazinourile, jocurile de noroc online și alte forme de jocuri de noroc vor fi în vizorul ONJN.

Mai mult decât atât, pentru ca un operator să intre pe această piață, va fi obligat să obțină licență de la ONJN.

De aceea, un prim lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți propui să descoperi dacă o casă de pariuri este legală, ori ba, este să verifici dacă există această licență.

În mod obișnuit, licența oferită de ONJN este prezentată atât pe site-urile online de pariuri, în josul paginii, dar totodată ea este prezentată și în agențiile fizice. Înainte de a alege o casă de pariuri, oferă atenție acestui aspect și vei putea face o alegere cât se poate de legală.

Consultă recomandările specialiștilor

Fiind o piață foarte dezvoltată, nu puține sunt persoanele care au decis să ofere conținut pe această nișă. Cu alte cuvinte, au apărut o mulțime de site-uri pe care poți găsi articole și alte informații utile despre casele de pariuri din România.

Vei putea găsi pe site-urile acestea liste cu case de pariuri aprobate de către ONJN așa că le poți consulta pentru a găsi mai ușor o agenție la care să joci.

Mai mult decât atât, aceste site-uri pot oferi și alte date utile despre casele de pariuri care au licență în România, așa că informațiile pe care acestea le oferă ți-ar putea fi de foarte mare ajutor pentru a face alegerea potrivită.

Verifică site-ul ONJN

Nu numai că găsești licența prezentată în partea de jos a site-urilor de pariuri, dar totodată pe site-ul ONJN vei găsi o listă cu toți operatorii licențiați în România. Este deci un alt mod de a verifica dacă o casă de pariuri este legală, sau nu.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la faptul că numele societăților care sunt în spatele caselor de pariuri pot fi diferite spre deosebire de cele ale caselor de pariuri în sine.

De aceea, trebuie să afli mai întâi care este numele firmei care administrează o agenție anume, iar abia mai apoi să o cauți pe lista celor de la ONJN.

Dacă numele este prezent pe listă, atunci nu mai există loc pentru dubii, iar agenția care te interesează este licențiată. În cazul în care acesta lipsește, cel mai probabil că nu există o licență de la ONJN pentru ea, ceea ce desigur că este o problemă.

Mai mult decât atât, nu uita să vezi și lista numelor interzise în România. Există și o așa zisă listă neagră, așa că este obligatoriu de verificat și aceasta, întocmai pentru a evita să faci o alegere greșită.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci atunci când îți propui să verifici dacă o casă de pariuri este legală, ori nu.



Recente pe Ok! Magazine

Iqos x Diploma 11 jpg
Cum să îți transformi concediul într o experiență „instagramabilă” jpg
titlu Surpinde o cu un cadou rafinat și delicat! Top 4 motive să alegi o brățără cu cristale jpg
pexels hansmiddendorp 8576025 16x9 png
ingrijirea gradinii anotimp drujba electrica jpg
Crearea unui dormitor ideal pentru somn odihnitor  TOP 4 sfaturi utile + Aer condiționat jpg
okmag jpg
Keo PNG
curs designer de interior cursuri functionari jpg
planuri de investitii 1673456443 jpg
rucsac pentru femei zoria jpg
okmagazin png
Iată care pot fi top 3 cadouri pentru șeful tău! jpg
Karpathia Horse Show 2024 (19) jpg
implant dentar omniadental jpg
Turbine auto Service Brasov jpg
Nephro (3) jpg
priza incorporabila jpg