Cumpărăturile de toamnă pentru copii: ce nu trebuie să uiţi

21 septembrie, 2023

Toamna este sezonul asociat cu întoarcerea la şcoală sau la grădiniţă, dar şi cu începerea anului universitar.

okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg

De asemenea, tot toamna au loc şi schimbări ceva mai mari în ceea ce priveşte vremea. Temperaturile scad, ploile devin din ce în ce mai frecvente şi vântul nu lipseşte nici el.

Astfel, toamna devine deseori sezonul potrivit când vrei să faci cumpărături pentru copii. Odată cu începerea anului şcolar aceştia vor avea nevoie de rechizite, accesorii şi/sau uniforme, dar vor avea nevoie şi de hăinuţe adecvate pentru sezonul rece.

Iată ce nu trebuie să uiţi când faci cumpărăturile de toamnă pentru copii:

Ghiozdan şi rechizite

Toamna este anotimpul asociat cu întoarcerea la şcoală, atât pentru elevi, cât şi pentru preşcolari sau studenţi. Astfel, cele mai importante cumpărături de toamnă au loc cu ocazia începerii şcolii.

Fie că ai copii la şcoală sau la grădiniţă, este o idee bună să treci pe lista de cumpărături şi rechizitele. Magazinele oferă o gamă largă de astfel de produse, însă nu trebuie să laşi varietatea de oferte să te copleşească. Încearcă să pleci de acasă cu o listă clară cu rechizitele necesare, astfel încât să nu te trezeşti că ai cumpărat obiecte inutile sau că ai ratat produse esenţiale.

Ţine cont şi de pasiunile celor mici atunci când cumperi rechizitele. Spre exemplu, dacă aceştia îşi doresc caiete cu un anumit design sau anumite stilouri cu care scriu mai bine, încearcă să iei în considerare dorinţele lor.

De asemenea, dacă nu ştii exact ce le-ar trebui celor mici, nu te jena să vorbeşti cu învăţătoarea, educatoarea sau diriginta. În acest fel, vei ştii exact ce trebuie să cumperi pentru că cei mici să fie pregătiţi de un nou an şcolar.

Pe lângă rechizite, le poţi face copiilor o mică bucurie şi cu ghiozdane. Un ghizodan nou este numai bun pentru a începe şcoala, mai ales dacă cei mici îl pot alege în funcţie de gusturile şi nevoile lor.

Haine casual

Atunci când cei mici se întorc la şcoală după vacanţă de vară, este o super idee să planificaţi o mică sesiune de shopping pentru hăinuţe noi. Nu trebuie neapărat să cumperi o mulţime de piese vestimentare şi nici să cheltui foarte mulţi bani. Poţi alege magazine fast fashion, outlet-uri sau chiar magazine online.

Copiii se vor bucura să îşi aleagă haine noi pentru şcoală, fie că este vorba despre tricouri, blugi, rochii sau hanorace.

Nu te grăbi să cumperi prea multe haine, ci mai degrabă încearcă să stabileşti cu cei mici de acasă ce anume veţi achiziţiona. Le poţi impune limite sănătoase, în funcţie de buget, dar şi în funcţie de hainele pe care le au deja acasă. Spre exemplu, dacă cel mic are deja zeci de perechi de blugi, este o idee bună să vă îndreptăţi spre alte piese vestimentare.

Echipamente sport

Fie că cei mici practică sporturi de performanţă sau urmează strict programa şcolară de educaţie fizică, nu ar trebui să sari peste achiziţionarea de echipament spotriv. Echipamentul sportiv trebuie ales în funcţie de tipul de mişcare pe care copiii îl practică. Bineînţeles, echipamentul pentru înot va fi diferit de cel pentru atletism şi de cel pentru fotbal.

Alege încălţăminte de calitate când vine vorba de accesorii şi haine sport. În cazul adidaşilor pentru băieţi, alege modele în nuanţe uni, care să se asorteze uşor cu ţinutele sport ale celor mici. Adidaşii pentru băieţi trebuie să aibă o formă potrivită, astfel încât piciorul să stea comod. De asemenea, este o idee bună

cu talpa din spumă sau din alte materiale flexibile, pentru un confort sporit. De cele mai multe ori, adidaşii pentru băieţi trebuie să se preteze pentru fotbal, atletism sau baschet.

Dacă eşti în căutare de adidaşi

care să fie pe placul celor mici, însă fără a face rabat de la calitatea materialelor şi a calapodului.

Gustări şi snack-uri

O alimentaţie sănătoasă este importantă pentru copii, indiferent de vârsta lor. Astfel, listele de cumpărături pentru perioada şcolii trebuie să includă gustări şi snack-uri hrănitoare pentru cei mici. Alege sandwich-uri cu ingrediente de calitate, fără mezeluri sau brânzeturi procesate. Pâinea integrală, carnea slabă înnăbuşita sau la grătar, crema de brânză, humusul sau zacusca sunt super alegeri pentru gustări delicioase.

De asemenea, include în pacheţelul copiilor şi fructe şi legume proaspete. Dacă cei mici îşi doresc gustări dulci, alege clătite făcute în casă, rondele de orez cu gem sau prăjituri homemade.

Bineînţeles, gustările pentru şcoala trebuie întotdeauna să fie pe placul copiilor. Nu încerca să îi forţezi să mănânce alimente care nu sunt pe gustul lor, ci mai degrabă încearcă să descoperi ce anume le place.

Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a cumpăra întotdeauna cele mai potrivite produse pentru cei mici. Nu te grăbi să faci cumpărături impulsive, deoarece micuţii trebuie să înţeleagă că shopping-ul este o necesitate, poate o mică plăcere, însă niciodată un hobby.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg