Dana Rogoz şi-a amenajat o mansardă de vis FOTO
După 3 ani şi jumătate, în sfârşit se poate bucura de mansarda pe care şi-a dorit-o.
Dana Rogoz a mândră de ce a ieşit din casa ei.
Dana Rogoz şi soţul ei, Radu, au tot lucrat, în ultimii ani, la casa lor de vis. Acum, mare parte din ea e gata şi ne prezintă primul capitol încheiat cu succes: mansarda.
„Acum 3 ani şi jumătate când eu şi Radu am cumpărat această casă, în spaţiul pe care îl vedeţi era un pod întunecos şi neprietenos“, începe Dana să ne spună povestea mansardei lor.
„Prima etapă a fost să dărâmăm tot nivelul! Fiind vorba de o casă veche, de la 1900, a necesitat o reconsolidare serioasă, care a implicat printre altele şi un planşeu de beton, exact unde vedeţi acum podeaua cea albă şi strălucitoare. Cu alte cuvinte, iarna trecută, nigea în «casă». Pun ghilimele, pentru că numai a casă nu mai arăta, fiind vorba doar de nişte pereţi, fără tavan, fără acoperiş, fără nimic. În momentele acelea nu speram sa mai ajungem vreodată să ducem acest proiect la bun sfârşit“, explică ea pe blogul personal.
Restaurare şi reamenajare.
„Deşi au trecut mai bine de 3 ani de când am început renovările, tot nu am terminat. Dar mansarda, după cum vedeţi şi în imagini, este aproape gata şi jur că ma face să mă simt extrem de fericită. Abia aştept să mă trezesc diminieaţa şi să urc sus să beau o cafea, să privesc terasa şi să mă bucur de fiecare detaliu, care doar eu, Radu şi echipa care a lucrat la acest proiect ştim cu cât efort s-a împlinit“.
Echipa a păstrat elemente din podul vechii case.
„Pentru că ne-am dorit să păstram cât mai mult din vechea casă, trebuie să ştiţi că toate lemnele natur pe care le vedeti sunt lemnele originale, vechi de peste 100 de ani, făcând parte din vechea structură a podului. Ele au fost atent conservate şi refolosite în noua structură a mansardei. Tocmai de aceea am păstrat patina lor autentică şi am vopsit cu alb restul lemnelor noi care completează mansarda. În felul acesta, contrastul dintre nou şi vechi e mai puternic. La fel şi cărămizile“, ne explică ea în continuare.
Îmbinare perfectă între vechi şi nou.
„Poate aţi remarcat un brâu de beton care face încojurul livingului, trece prin bucătărie şi se continuă pe terasă. Face un tur complet, tocmai pentru a lega cele două spaţii. Căci aproximativ o treime din vechea suprafaţă a podului este acum transformată în terasă. Neavând o curte generoasă, acesta va fi spaţiul în care vom petrece cu siguranţă cel mai mult timp alături de familie şi prietenii care ne vor vizita. Mi-am imaginat deja multe petreceri pentru viitor în acest spaţiu de living, bucătărie şi terasă. Există şi o baie mică, cu duş în dreapta frigiderului“, detaliază ea.
Portiţa de siguranţă pentru copil a fost realizată tot din lemne vechi, recondiţionate.
„Şemineul victorian este cumpărat de pe ebay şi adus din Marea Britanie. A fost de altfel primul lucru cumpărat pentru casa nouă, acum 3 ani jumate. Canapelele şi masa au un design nordic, minimalist. Una dintre canapele se poate face pat şi amândouă au avantajul că sunt foarte uşoare şi pot fi oricând mutate în alte locuri ale mansardei“.
Şemineul victorian
„Vitrina interbelică este moştenire de familie. Lemnele vechi formează în dreptul scării un fel de portiţă ca de la ţara, care a fost gândită în primul rând pentru siguranţa lui Vlad şi este realizată tot din lemnele vechi ale casei“.
Vitrina interbelică
„Buturuga din lemn este luată de la Visuell, la fel şi scaunele antique albe cu gri. Întâmplarea a făcut să găsim acelaşi model de scaune, doar că noi. Aşadar unele sunt cu adevărat vechi, iar cele natur cu cupru sunt o replică a lor, semnate Madam Stoltz“.
Buturuga
„Şemineul este funcţional, pe lemne. Aşadar lemnele din dreapta nu sunt doar de decor“, ne mai spune Dana, făcându-ne promisiunea de-a ne arăta în curând şi restul casei.
O casă caldă, aşa cum şi-a dorit Dana.
Foto: blogul personal