Daniel Buzdugan, periplu în ţinutul conacelor

Celebrul prezentator de radio a luat la pas judeţul Covasna şi a descoperit adevărate minuni secuieşti.

Weekend-ul acesta, Daniel Buzdugan s-a bucurat din plin de bogăţiile judeţului Covasna, anume bunătăţile locale prezentate în cadrul Paradei cârnaţilor din Sfântu Gheorghe, dar şi frumuseţile vechilor conace din zonă.

„La doi pași de București (în jur de 240 km) intri într-un ținut de poveste: Covasna – Ținutul Conacelor! Acum sute de ani, nobilimea secuiască construia peste 200 de conace ce ascundeau tot felul de poveşti în niște decoruri super romantice.
Din păcate, multe dintre aceste conace au dispărut și au mai rămas în jur de 160, numai în județul Covasna, denumit și Ținutul Apelor Minerale (peste 1000 de izvoare)”, ne informează Daniel Buzdugan via Facebook.

„Pentru a intra în atmosfera aceasta de poveste, am stat 2 nopți (…) la un castel cochet deținut de o familie tânără, care timp de 10 ani a lucrat în București, într-o corporație, apoi s-a întors acasă, pe plaiurile natale pentru a restaura și a-i reda vechiului castel strălucirea de altă dată! Dacă veniți aici, neapărat să coborâți în pivniță pentru a degusta niște vinuri excelente! Recomand din inimă această locație pentru atmosfera caldă și primitoare! Personalul este format din oameni tineri, care îți dau informații și-ți aranjează plimbări la tot felul de rezervații, obiective turistice sau la meșteri acasă!”, a scris Buzdugan entuziasmat de experienţa sa.

Următoarea sa oprire a fost Castelul de la Micloșoara, „un loc ce și-a recăpătat strălucirea datorită contelui Tibor Kálnoky, un restaurator nobil. Contele Kálnoky administrează şi proprietatea Prinţului Charles din Valea Zălanului, jud. Covasna”, a explicat vedeta Zu TV.

„Secuii sunt niște oameni super faini, harnici, civilizați, foarte primitori și este de admirat la ei faptul că și-au păstrat tradițiile și meșteșugurile intacte! (…) Vizitați Covasna, pentru că merită din plin! Este un colț de rai!”, a conchis el.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA