De ce a murit Alessia Raiciu, medicii au finalizat autopsia. Tânăra baschetbalistă s-a stins chiar de ziua sa

17 august, 2022
alessia raiciu jpg

Alessia Maria Raiciu s-a stins din viață fulgerător, fără probleme de sănătate și îngroașă rândurile tinerilor care se sting subit.

Tânăra speranță a baschetului românesc nu a mai apucat să își croiască un drum în viață. Ea a fost găsită decedată la domiciliul propriu, fără urme de violență și fără a suferi de vreo boală. Corpul a fost supus autopsiei, dar concluziile medicilor nu par să facă lumină în acest caz.

alessia PNG

Cauza din care s-ar fi stins Alessia Raiciu inexplicabil la doar 18 ani pare a fi sindromul morții subite, potrivit medicilor, în astfel de situații inimile tinerilor se opresc brusc și nici măcar autopsia nu poate lămuri care este cauza exactă a decesului. Tânăra ar fi murit în somn, ea fiind găsită fără suflare duminică dimineață. Fata nu avea o problemă de sănătate care să îi pună în pericol viața.

alessia1 jpg

În ultimii ani, acest sindrom al morții subite a început să fie parcă din ce în ce mai prezent în rândurile tinerilor.  Întrebat dacă acest sindrom al morţii subite a existat şi în trecut şi cum ar putea fi prevenit sau evitat, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a spus: "Moartea subită, a existat tot timpul. Sigur, nu putem să facem aprecieri decât dacă facem un studiu sau niște studii care să certifice o creștere a cazurilor de moarte subită. De verificat fiecare grupă de vârstă care este afectată de moartea subită. De evaluat riscurile persoanelor care au avut moarte subită, pentru că riscurile pot să fie de natura unei boli care a fost sau nu a fost descoperită.

Ea poate fi descoperită, de exemplu, la examenul anatomopatologic sau e vorba de comportamente la risc, consum excesiv de tutun, de alcool sau alte lucruri de genul ăsta. Am văzut că nu era cazul. Erau persoane care erau sportive, nu cred că aveau astfel de probleme", a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Sindromul morții subite la adult este deja un fenomen în America. Acolo, 210.000 de tineri mor din cauze necunoscute anual. Medicii transmit că în cele mai multe situații inima tinerilor se oprește brusc și nici măcar autopsia nu poate determina cauza exactă a decesului.

"Pentru că trăim într-o lume foarte tensionată, suntem supuși multor tipuri de presiuni, inclusiv utilizare excesivă a echipamentelor IT poate să fie și asta o cauză, a mai spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 și a promis să studieze datele din România legate de moartea subită.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp