De ce e important ca cel mic să cunoască o limbă străină?

25 noiembrie, 2022
image

Educația copilului este extrem de importantă pentru tine ca și părinte, motiv pentru care vei încerca să îi oferi tot ce este mai bun din acest domeniu: grădiniță care să pună accentul pe dezvoltarea personală și profesională a celui mic și care îi oferă oportunitățile necesare de a învăța prin experimentare, activități extra curriculare pentru a-i dezvolta abilitățile sociale și nu numai.

Mai mult, e necesar ca cel mic, încă din primii ani de viață să învețe o limbă străină, de preferat engleza, având în vedere faptul că este principala limbă internațională. 

Iată principalele motive pentru care cel mic ar trebui să învețe limba engleză încă din primii ani de viață: 

1. Un copil învață mult mai ușor o limbă străină atunci când este mic

E dovedit faptul că atunci când ești mic, creierul tău asimilează mult mai ușor informațiile, motiv pentru care învățare unei noi limbi nu este atât de dificilă. Pentru a face acest lucru, tu alături de partenerul tău, vă puteți împărți, iar în acest fel, fiecare dintre voi va vorbi cu copilul o limbă. Deși e posibil ca acesta să înceapă să vorbească puțin mai greu față de ceilalți copii care învață o singură limbă, vei vedea faptul că odată ce va începe să se exprime verbal, o va face în ambele limbi. 

2. Participarea la ore de limbă creează contexte sociale

După cum am mai menționat e important ca băiețelul sau fetița ta să participe la activități extra școlare, tocmai pentru a-și dezvolta abilitățile sociale. Astfel, poți alege să îl înscrii la grupe de copii, unde pot învăța și practica engleza prin diferite metode distractive sau îl poți înscrie la cursuri de engleză online pentru copii, dacă nu vrei să mai pierdeți timp cu drumul sau pur și simplu vă e la mai îndemână această variantă. 

3. Va putea merge în străinătate la studii

Deși momentul pare destul de îndepărtat, a știi o limbă străină încă de mic va fi un atu pentru acesta. De a lungul anilor, copilul tău își va perfecționa engleza, iar atunci când va avea oportunitatea de a-și alege facultatea, se va putea gândi chiar și la una din afara țării, având în vedere faptul că bariera lingvistică nu este o problemă. 

4. Va avea acces mult mai ușor la informații 

La momentul actual există extrem de mult videouri cu informații în limba engleză. Cunoscând-o acesta va avea ușor acces la ele și evident, la mult mai multă cunoaștere. 

Engleza este o limbă a cărei cunoaștere este esențială, având în vedere caracterul său internațional. Aceasta va oferi copilului oportunități mare de dezvoltarea academică, iar mai târziu profesională și, evident, va fi esențială pentru perioadele în care veți merge în vacanță în afara țării sau va pleca în excursie cu alți copii. 

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
Salma Hayek jpg
Cover Photo De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}