De ce este bine să plătești facturile lunare imediat după ce încasezi salariul?

15 iunie, 2022
okmagazine jpg

Care sunt priorit─â╚Ťile normale ale unei persoane, ├«n ceea ce prive╚Öte cheltuielile lunare? ├Än mod corect, este important s─â fie satisf─âcute necesit─â╚Ťile absolute - asigurarea alimenta╚Ťiei, a confortului locativ ╚Öi a ├«ngrijirii s─ân─ât─â╚Ťii personale.

Mai departe, exist─â cheltuieli ce pot ╚Ťine de alte necesit─â╚Ťi precum educa╚Ťia sau cultura. Partea de distrac╚Ťie ╚Öi timp liber este extrem de important─â pentru calitatea vie╚Ťii, dar cheltuielile pentru acest segment trebuie s─â fie alocate dup─â validarea priorit─â╚Ťilor.

Cum este a╚Öadar corect s─â cheltuie╚Öi banii dup─â ce ├«ncasezi veniturile lunare? ├Än mod responsabil, ar trebui s─â te asiguri c─â, ├«nainte de toate, achi╚Ťi datoriile lunare. La acest capitol, includem datoriile reale (de exemplu rate la credite sau / ╚Öi chirie pentru locuin╚Ť─â), dar ╚Öi sume pe care te-ai angajat s─â le achi╚Ťi prin contracte - abonamente cablu tv, telefonie, internet etc.

Facturile pentru alte utilit─â╚Ťi precum curent electric, gaze naturale sau ap─â curent─â vin dup─â realizarea efectiv─â a consumului ╚Öi nu ├«n avans, deci reprezint─â un consum deja realizat de tine. A╚Öadar, aceste facturi ar putea de asemenea s─â fie ├«ncadrate la categoria de datorii reale. Pentru diverse utilit─â╚Ťi precum energie electrica plati online se pot face simplu, f─âr─â comision, direct de acas─â sau de oriunde, prin intermediul gadget-urilor tale (smartphone, tablet─â).

Este bine s─â achi╚Ťi astfel de pl─â╚Ťi lunare imediat dup─â ce ├«ncasezi salariul sau alte venituri, pentru ca apoi s─â ╚Ötii ├«n mod real pe ce sume te bazezi pentru restul lunii. ├Ä╚Ťi vei ordona astfel ├«n mod responsabil celelalte cheltuieli, ├«n func╚Ťie de posibilit─â╚Ťile reale. Costurile legate de procurarea bunurilor de larg consum (alimente, produse de igien─â personal─â ╚Öi pentru cur─â╚Ťenia casei) sunt ├«n prim-plan, dup─â care urmeaz─â diverse alte cheltuieli ce ╚Ťin de nevoi sau de dorin╚Ťe. Ideal este s─â nu cheltuie╚Öi to╚Ťi banii de care dispui, s─â reu╚Öe╚Öti s─â economise╚Öti lunar pentru cheltuieli neprev─âzute sau pentru alte obiective pe termen mediu ╚Öi lung.

Pl─âtind facturile lunare imediat dup─â ce ├«ncasezi salariul, evi╚Ťi acumularea de datorii tot mai mari. Este vorba despre sume pentru care ai deja obliga╚Ťie de plat─â, deci am├ónarea unor asemenea pl─â╚Ťi nu aduce niciodat─â beneficii sustenabile pentru client. Unele b─ânci ofer─â chiar servicii de direct debit, adic─â plata automat─â a unor facturi de utilit─â╚Ťi, folosindu-se disponibilul din cont. Pentru a avea ├«ns─â control deplin, cele mai multe persoane prefer─â s─â introduc─â manual pl─â╚Ťile, chiar dac─â de fapt pl─âtesc sumele tot electronic, prin pl─â╚Ťi online cu cardul sau prin transfer bancar.

Cei care apeleaz─â frecvent la credite de nevoi personale sau carduri de credit este bine s─â o fac─â doar pentru cheltuieli neprev─âzute, pentru ├«ndeplinirea unor dorin╚Ťe sau pentru a cump─âra bunuri de folosin╚Ť─â ├«ndelungat─â, investi╚Ťii reale ├«n confortul propriu. A te ├«mprumuta pentru plata unor facturi de utilit─â╚Ťi sau pentru a asigura bunurile de larg consum indic─â un puternic dezechilibru personal ├«n partea de buget, a╚Öadar este nevoie de analiz─â atent─â a situa╚Ťiei ╚Öi de ac╚Ťiune, pentru a evita ulterior repetarea unor astfel de situa╚Ťii.Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg