De ce să consumi produse lactate bio? Iată care sunt cele mai importante beneficii!

18 ianuarie, 2023
Cover Photo De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (2) jpg

Consumul de lactate este esențial pentru o viață sănătoasă, deoarece acestea sunt bogate în nutrienți necesari pentru buna funcționare a organismului uman.

Așadar, lactatele nu trebuie excluse din regimul tău alimentar, ci trebuie consumate cu regularitate. Însă, cum alegi produse de calitate, care să respecte cele mai înalte standarde? Articolele bio sunt la mare căutare, datorită modului în care sunt obținute. Astfel, ele sunt mai sănătoase și au avantaje nenumărate pe care merită să le descoperi.

În acest articol, vei afla 3 motive pentru care merită să consumi produse lactate bio!

1.Sănătatea organismului

Lactatele ajută la prevenirea obezității, dar și la reducerea riscului de apariție a unor boli cardiovasculare. Laptele are efecte benefice asupra inimii, echilibrând tensiunea arterială. De asemenea, aportul de calciu și de vitamina D este esențial pentru sănătatea cardiacă și pentru a reduce asimilarea excesivă de grăsimi nesănătoase. Calciul aflat în componența lactatelor este mult mai ușor de asimilat decât calciul prezent în alte alimente – de aceea, laptele, brânza, iaurtul și untul trebuie introduse în regimul tău alimentar. În plus, studiile au arătat că lactatele previn instalarea diabetului și reduc nivelul de colesterol din sânge.

2.Sursă bogată în nutrienți

Pe lângă calciu și vitamina D, produsele lactate sunt bogate și în potasiu, magneziu, zinc și fosfor. Acestea sunt extrem de benefice pentru organism și, mai ales, pentru sistemul osos. De altfel, lactatele bio sunt și mai bogate în nutrienți și antioxidanți, comparativ cu lactatele care provin de la animale hrănite cu furaje standard. Astfel, aceste produse sunt ideale pentru dietele echilibrate, mai ales dacă îți dorești să încerci alimente care au un aport caloric mai redus, sau o cantitate mai mică de grăsimi.

3.Standard înalt de calitate

De ce sa consumi produse lactate bio Iata care sunt cele mai importante beneficii (1) jpg

Produsele bio trebuie să respecte anumite norme stricte, care au legătură cu modul în care sunt obținute, procesate, ambalate și comercializate. Fie că este vorba despre modul de îngrijire a animalelor sau hrana oferită acestora, fie că este vorba despre protocoalele de ambalare, de stocare sau de procesare, alimentele bio au o calitate mai înaltă datorită tuturor reglementărilor de care producătorii trebuie să țină cont. Mâncarea bio nu trebuie să conțină chimicale, pesticide sau hormoni de creștere, și nici organisme modificate genetic, metale grele sau alți aditivi toxici. Așadar, în cazul lactatelor, acestea sunt obținute în ferme ecologice, iar animalele sunt hrănite în natură, în aer liber, doar cu furaje de calitate. Prin urmare, alege produse lactate bio de la distribuitori cu experiență – poți găsi o mulțime de articole pe site-ul Scufita-rosie.ro!

În concluzie, lactatele bio au multiple avantaje, de care te poți bucura dacă alegi să le introduci în regimul tău alimentar. Există o varietate largă de opțiuni și, cu siguranță, vei găsi articole care să fie pe gustul tău din toate punctele de vedere. Fie că vrei să încerci sortimente delicioase de brânză, lapte sau iaurt, fie că vrei să testezi unt, creme tartinabile sau alte alimente gustoase, sigur vei descoperi variante numeroase și diverse, perfecte pentru tine! 

Sursă foto: pixabay.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg