De ce să investești într-un pulverizator? Dar într-o drujbă?

30 ianuarie, 2023

Pulverizatorul, motocoasa, drujba, foarfeca telescopica, târnăcopul, mănușile de protecție, cizmele de cauciuc și ochelarii de protecție sunt doar câteva dintre elementele indispensabile într-o gospodărie.

Sursa de imagine: Valentin Valkov / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Valentin Valkov / Shutterstock.com

Dispozitivele electrice, alimentate cu benzină sau acumulatori şi uneltele de grădină facilitează realizarea operațiunilor de îngrijire, iar echipamentele asigură protecţie în timpul executării lucrărilor. Toate sunt importante, însă rândurile următoare le vom aloca pulverizatoarelor şi motocoaselor.

Care este utilitatea pulverizatorului?

Pulverizatorul de mână este o variantă de echipament compus dintr-un recipient  - ce poate avea diferite dimensiuni - furtun cu accesorii de stropit şi sistem de activare, care poate fi mecanic. Această tip este de obicei compact, putând fi cu uşurinţă utilizat pentru îngrijirea grădinilor şi a serelor de mic dimensiuni. Recipientele de depozitare pot avea diferite dimensiuni. Nu este cea mai ergonomica variantă de pulverizator, necesitând manevrare exclusiv manuală, însă ca funcţionare este foarte eficient. 

Mai există un tip de pulverizator eficient și calitativ, cel in formă raniță. La acest dispozitiv compartimentul cu lichid poate fi purtat în spate, sistemul fiind prevăzut cu bretele ce asigură purtarea optimă în spate. Şi în cazul acestuia eficienţa este dată de accesorii. Tipul capetelor utilizate trebuie selectate corect pentru a se benefică de lucrări corect executate. 

Care este rolul unei drujbe?

Drujba reprezintă motofierăstrăul cu lanț care constituie la rândul său un instrument modern de lucru portabil. Drujba are rolul important în gospodăriile și fermele unde exista arbori, arbuști sau pomi fructiferi scopul ei fiind facilitarea execuției operațiunilor de toaletare și tăiere a lemnului. Acest aparat este alcătuit din partea de tăiere și din motor.

Sursa de imagine: Volodymyr Burdiak / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Volodymyr Burdiak / Shutterstock.com

Drujbele sunt împărțite în mai multe categorii în funcție de putere și mod de alimentare. Prin urmare, există drujbe care funcționează alimentate cu benzină în cazul celor ce dispun de motoare cu ardere internă, drujbe electrice ce folosesc energie de la rețeaua electrică, dar și drujbe cu acumulator, acestea bazându-se pe baterii. O drujbă eficientă este cea care poate fi folosită atât în jurul casei, în ateliere, dar și într-o grădină. 

Cum se observa ambele dispozitive îşi au rolul, bine stabilit, într-o gospodărie, indiferent de dimensiunea acesteia. Caracteristicile acestora vor influenţa modul de executare a lucrărilor, dar şi calitatea produselor obținute.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg