De ce să investești într-un pulverizator? Dar într-o drujbă?

30 ianuarie, 2023

Pulverizatorul, motocoasa, drujba, foarfeca telescopica, târnăcopul, mănușile de protecție, cizmele de cauciuc și ochelarii de protecție sunt doar câteva dintre elementele indispensabile într-o gospodărie.

Sursa de imagine: Valentin Valkov / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Valentin Valkov / Shutterstock.com

Dispozitivele electrice, alimentate cu benzină sau acumulatori şi uneltele de grădină facilitează realizarea operațiunilor de îngrijire, iar echipamentele asigură protecţie în timpul executării lucrărilor. Toate sunt importante, însă rândurile următoare le vom aloca pulverizatoarelor şi motocoaselor.

Care este utilitatea pulverizatorului?

Pulverizatorul de mână este o variantă de echipament compus dintr-un recipient  - ce poate avea diferite dimensiuni - furtun cu accesorii de stropit şi sistem de activare, care poate fi mecanic. Această tip este de obicei compact, putând fi cu uşurinţă utilizat pentru îngrijirea grădinilor şi a serelor de mic dimensiuni. Recipientele de depozitare pot avea diferite dimensiuni. Nu este cea mai ergonomica variantă de pulverizator, necesitând manevrare exclusiv manuală, însă ca funcţionare este foarte eficient. 

Mai există un tip de pulverizator eficient și calitativ, cel in formă raniță. La acest dispozitiv compartimentul cu lichid poate fi purtat în spate, sistemul fiind prevăzut cu bretele ce asigură purtarea optimă în spate. Şi în cazul acestuia eficienţa este dată de accesorii. Tipul capetelor utilizate trebuie selectate corect pentru a se benefică de lucrări corect executate. 

Care este rolul unei drujbe?

Drujba reprezintă motofierăstrăul cu lanț care constituie la rândul său un instrument modern de lucru portabil. Drujba are rolul important în gospodăriile și fermele unde exista arbori, arbuști sau pomi fructiferi scopul ei fiind facilitarea execuției operațiunilor de toaletare și tăiere a lemnului. Acest aparat este alcătuit din partea de tăiere și din motor.

Sursa de imagine: Volodymyr Burdiak / Shutterstock.com
Sursa de imagine: Volodymyr Burdiak / Shutterstock.com

Drujbele sunt împărțite în mai multe categorii în funcție de putere și mod de alimentare. Prin urmare, există drujbe care funcționează alimentate cu benzină în cazul celor ce dispun de motoare cu ardere internă, drujbe electrice ce folosesc energie de la rețeaua electrică, dar și drujbe cu acumulator, acestea bazându-se pe baterii. O drujbă eficientă este cea care poate fi folosită atât în jurul casei, în ateliere, dar și într-o grădină. 

Cum se observa ambele dispozitive îşi au rolul, bine stabilit, într-o gospodărie, indiferent de dimensiunea acesteia. Caracteristicile acestora vor influenţa modul de executare a lucrărilor, dar şi calitatea produselor obținute.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg