Decizii şi probleme fără precedent în organizarea ceremoniei de decernare a Oscarurilor

12 februarie, 2019
4 gettyimages 645718082 jpg jpeg

După ce n-au fost în stare să găsească o gazdă pentru ceremonie, iar acum îşi fac griji despre posibila scădere în audienţă a show-ului şi iau decizii absolut controversate, organizatorii Oscarurilor se confruntă, anul acesta, cu nişte probleme fără precedent. La mai puţin de două săptămâni până la decernarea mult râvnitelor statuete, toată lumea se întreabă – mai poate salva cineva Oscarurile de anul acesta?

Black Panther, A Star Is Born şi Bohemian Rhapsody, cele trei filme care deţin cele mai multe nominalizări Oscar, au adus, combinat, peste 2,5 miliarde de dolari la box office, ceea ce înseamnă cu 36% mai mult bănet decât peliculele nominalizate de anul trecut.

image

Având în vedere acest lucru, succesul spectacolului din noaptea de 24-25 februarie ar trebui să fie asigurat. Din păcate, lucrurile nu stau deloc aşa. Există o scădere tot mai mare a audienţei acestui eveniment, ceremonia din 2018 fiind urmărită de un număr de telespectatori cu 19% mai mic decât anul precedent şi cu 39% mai scăzut decât în 2014, când filme precum Gravity şi American Hustle erau în cursă. Iar audienţa este influenţată, în cea mai mare măsură, de peliculele nominalizate şi nu de starul care găzduieşte evenimentul, care, oricum, lipseşte cu desăvârşire anul acesta...

Audienţa mai fluctuează şi în funcţie de timpul alocat reclamelor pe durata întregului show transmis LIVE. În 2016, ABC a primit drepturile de a difuza ceremonia până în anul 2028, însă Academia de Film Americană s-a grăbit să acorde postului TV aceste drepturi fără să negocieze la sânge condiţiile. Astfel, ABC s-a văzut liber să extindă timpul alocat reclamelor, scurtând astfel din timpul alocat ceremoniei în sine.

image

Se zvoneşte chiar că, disperaţi după audienţă, directorii de programe de la ABC le-au propus membrilor Academiei Americane de Film să ofere, anul acesta, premiul pentru Cel mai bun film mai repede decât de obicei.

În plus, cei 9000 de membrii ai Academiei Americane a Artelor şi Ştiinţelor Filmului iau în calcul adăugarea unei noi categorii – Cel mai popular film, tot din disperare, tot din dorinţa de-a da un suflu nou ceremoniei. Până una alta, organizatorii au amânat luarea unei asemenea decizii istorice şi bine au făcut, pentru că 2019 nu pare anul perfect pentru (şi mai multe) experimente.

De fapt, există destule voci care susţin că, anul acesta, Academia Americană de Film suferă, mai mult ca niciodată, la capitolul imagine. Pare, mai mult ca niciodată, că organizaţia veche de 91 de ani nu a strâns laolaltă crema Hollywoodului, ci mai degrabă nişte amatori care se chinuie să pună în scenă un show de doi bani.

image

Bill Mechanic, un fost membru marcant al Academiei şi producătorul întregii ceremonii într-unul dintre ani, a părăsit, resemnat, organizaţia care scârţâie din toate balamalele, susţinând – în demisia pe care a depus-o anul trecut – că spectacolul a devenit unul “prea lung şi prea plictisitor”.

Totuşi, anul acesta, Bill Mechanic şi-a făcut cunoscut optimismul celor de la Vanity Fair: “Vorbim totuşi despre Oscaruri! Vorbim despre cea mai importantă seară din cinematografie, iar acest lucru este imbatabil. Sunt, totuşi, prea mulţi oameni talentaţi şi deştepţi în cadrul organizaţiei, care, sunt sigur, vor face tot ceea ce trebuie la un moment dat…” Să fi venit oare acum acel moment?...

Cert e că ultimele zile de organizare a ceremoniei de acordare a Oscarurilor vin cu multă agitaţie şi chiar noutăţi. În încercarea - disperată, cum spuneam - de a îmbunătăţi ceva, Academia a făcut modificări importante pe ultima sută de metri.

Astfel, câştigătorii Oscar 2019 la categoriile Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun scurtmetraj de acţiune live şi Cel mai bun machiaj/hairstyling vor fi anunţaţi în timpul pauzelor publicitare, conform celor declarate luni, 11 februarie, de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de la Hollywood. Inutil să mai spun ce vâlvă a creat asemenea anunţ!

image


Recente pe Ok! Magazine

team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp
Alexandru Arsinel
Vrei să înveți să cânți la chitară Află care este diferența dintre o chitară electrică și un bass jpg
3 sfaturi pentru mentinerea conditiei fizice în sezonul rece jpg
copiii Andreei Berecleanu Petru Zaharescu si Eva Zaharescu la nunta lui Adrian Oianu 1 jpg
new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp
berecleanu andreea jpg
arsinel alexandru jpg
Alexandru Arsinel
trump4 profimedia jpg