Denis Ştefan a jucat cu mari nume de la Hollywood: "Kevin Costner mă omora în film, Jeremy Irons era super băiat, Andy Garcia era mai rezervat, avea un asistent care îi ţinea trabucul"

10 aprilie, 2022
1 denis stefan si lucian viziru 6 jpg jpeg

Pentru "Inimă de ţigan", a dat casting cu 300 de fete. Şi, chiar şi acum, mulţi îşi amintesc de el ca Medalion ori ca Păcală, personajele sale cele mai iubite de public. Ce poveşti de culise are şi ce a mai făcut de când n-a mai apărut pe micile ecrane?

Pe Denis Ştefan încă îl mai vedeţi în telenovelele româneşti reluate pe Pro Gold, dar în ultimii ani l-am văzut mai mult făcând ceea ce adoră să facă în afara platourile de filmare, şi anume să lucreze cu caii. O pasiune transformată într-un business ce are la bază dresajul cabalin s-a dovedit a fi şi un punct de pornire pentru un alt proiect mare pe care şi-a pus semnătura, Caii României. Şi da, ne place să-l vedem pe Denis Ştefan în şaua calului, dar dacă o face şi într-un film, practic bifează ambele sale mari pasiuni.

Invitat în podcastul lui Lucian Viziru, actorul care a fost denumit odată "Andy Garcia al României" a povestit atât despre începuturile sale, când era model şi făcea diverse reclame, cât şi despre debutul în actorie, colaborările avute cu marii actori români (Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani), ocaziile de-a juca cu Andy Garcia, Kevin Costner şi Nicholas Pinnock ("For Life", Netlflix), dar şi proiectele sale legate de cai, cărora li s-a dedicat în ultimii ani.

8 denis stefan dresor de cai jpg jpeg

"Îmi place ceea ce fac, dar nu fac chiar tot ce vreau. Ştii cum se zice: am tot ce-mi trebuie, dar n-am tot ce-mi doresc. Aş vrea să joc mai mult. Am fost implicat în proiectul ăsta al meu cu caii,  am tras foarte tare din 2016 până acum vreo 2 ani să ridic business-ul ăsta până la un moment în care să nu mai trebuiască să fiu eu neapărat acolo. Şi am reuşit chestia asta, dar s-a văzut că, pierzând tot ce înseamnă legături, conexiuni cu lumea filmului, nu te mai cheamă atât de des la casting. Şi a trebuit să reiau şi, tocmai când am reluat, a venit pandemia. Asta a fost bine că, în ciuda faptului că a venit pandemia, am avut o şansă să fac un film chiar în pandemie", i-a spus Denis Ştefan lui Lucian Viziru.

Cum a intrat Denis Ştefan în industria filmului? "S-a făcut un casting de către Media Pro, pentru filmul "Second Hand", al regizorului Dan Piţa. M-a văzut la probă, am dat proba cu Maria Dinulescu, ea fiind deja actriţă sau studentă la actorie - oricum, era deja în lumea asta. Şi mi-a zis Piţa: "Bă, eşti bun, dar fă facultatea, că altfel n-o să te bage nimeni în seamă, nu te cheamă pe nicăieri". Şi a avut dreptate. M-am dus în toamna aia şi am intrat la facultate", povesteşte Denis Ştefan, pentru care actoria nu a fost prima opţiune în viaţă, nefiind atât de accesibilă în anii '90-2000 ca acum.

3 denis stefan si lucian viziru 1 jpg jpeg

Pentru "Inimă de ţigan", una din producţiile TV care l-a pus foarte bine în evidenţă, Denis Ştefan a dat probe după probe: "Am început în martie şi am terminat pe la sfârşitul lui mai. La un moment dat, tot dădeam probe şi ne strânsesem vreo şase inşi pe personaj, pe Codruţ Medalion. Am dat casting cu vreo 300 de fete, se înscria oricine - ceea ce a fost un lucru bun, pentru că au găsit-o pe Andreea Pătraşcu (acum Andreea Ibacka), care a fost foarte potrivită. Şi ea lucra la bancă, nu era nici măcar actriţă! Eu măcar terminasem actoria, făcusem nişte filme, jucasem "Păcală" în rol principal. Dar acolo au venit foarte mulţi oameni. Şi chiar aşa s-a întâmplat! Toată lumea a zis că Andreea a luat castingul că avea pilă, că era cu Cabral... Deci n-a fost nicio pilă, nicăieri, niciunde. Eu am dat probă cu orice fată care venea şi voia să joace în film - mai ales cu unele, nu trebuia să te întâlneşti. Mai venea câte o nebună, care era clar că nu avea ce căuta acolo, dar ea era chitită să se sărute cu mine. Şi Iura le lăsa să pe toate să dea probă, la sfârşit erau două texte, unul mai dur şi unul cu iubire. Şi ăla cu iubire... l-am dat de 300 de ori. Şi mă nimeream cu câte una care nici una, nici două, mă săruta. Stai, domnişoară, că aici doar ne facem că...".

Cum a fost să joace în "Păcală"? Cu Geo Saizescu, un regizor care mi-a acordat încredere în 2004, când am făcut "Păcală", am avut un rol foarte greu, pentru că era şi personajul Păcală, veneam şi după Sebastian Papaiani care-l jucase, iar acum jucam cu el, şi mai erau şi vreo 232 de pagini de text, în care eu apăream în 95% din ele. Şi, la un moment dat, trebuia să fiu dezbrăcat de nişte bandiţi, jefuit şi să alerg prin sat. Secvenţa părea distractivă, dar i-am spus că nu fac nuditate frontală, nu de ruşine - şi m-am dezbrăcat acolo, am rămas în nişte cizme - , dar nuditatea frontală la un bărbat nu e distractivă, e scabroasă, oricum ai da-o. Dacă vrei, mă filmezi fugind în fundul gol, că asta poate să fie distractiv. S-a supărat pe mine, două săptămâni nu a vorbit cu mine şi, după aceea, când probabil a văzut ce filmasem, a zis: "Da, ai dreptate". Până la urmă, secvenţa n-a mai intrat, dar tot mă văd aşa într-o secvenţă de dragoste cu Anemona."

Între timp, Denis Ştefan a ajuns să lucreze şi cu nume mari de la Hollywood, precum Andy Garcia şi Kevin Costner şi, mai recent, cu Nicholas Pinnock. "Uite, acum vreo 5 ani am filmat cu un actor care acum e pe val la Hollywood, Nicholas Pinnock, un actor de culoare care e pe Netflix, puteţi să-l vedeţi în "For Life"."

5 denis stefan si lucian viziru 3 jpg jpeg

Întâlnirea cu Kevin Costner a fost pur întâmplătoare: "Un actor american şi-a rupt mâinile, a căzut de pe cal direct în nişte mărăcini la Zărneşti, unde filmau pentru "Hatfields & McCoys" pentru History Channel şi care a luat şi premiu în 2011. Şi mă sună vineri seară de la ei un producător, pentru că rămăseseră fără actor, şi mi-au spus că le trebuie un actor care călăreşte bine. Le-am trimis showreel-ul, un montaj din ce am filmat eu până atunci, în care aveam imagini cu cai, cu tot ce făceam eu mai interesant şi multe secvenţe din "Aniela", în care eram cu sabia, cu calul... Şi, luni, am apărut la filmare. Mă omora Kevin Costner, pentru că eram un vânător de recompense pe care reuşea el să-l omoare şi acolo mi-am dat seama de ce el e acolo şi noi aici."

Cum a fost colaborarea cu Andy Garcia? "Eram un actor foarte tânăr, făcusem filmul cu regizorul Dan Piţa, în care jucasem cu Mihai Călin, făcusem nişte scurtmetraje, "În familie", dar foarte puţine lucruri până când m-au chemat să-l dublez pe Andy Garcia, în 2003. A fost o experienţă interesantă, pentru că am făcut un fel de actor-cascador şi, în mod normal, n-ar fi trebuit să mă văd în film. Adică ar fi trebuit să fac lucrurile pe care el nu poate sau nu vrea să le facă. Dar, practic, mă văd în film. (...) Când se uita la mine, spunea: "It's scary!" ("E de speriat"), nici nu voia să facă poză cu mine, se uita în altă parte, îi era frică de mine. Până la urmă, până la sfârşitul filmului, a vorbit cu mine. Mie, unul, mi s-a părut mai restrictiv ca actor, nu prea puteai să vorbeşti aşa liber cu el. Uite, când făceam figuraţie la "Callas Forever", Jeremy Irons era super băiat, mânca seminţe cu noi, era genul ăsta de actor. Andy Garcia avea un asistent care îi ţinea trabucul. După aia a vorbit cu mine. Eu am stat în genunchi în locul lui, m-am aruncat în Cişmigiu în locul lui. Cred că el are 1,78, iar eu 1,86. În haine şi filmat de departe...(...) Pentru un actor tânăr, a fost o chestie mişto, acum n-aş mai face o chestie din asta."

3 denis1 jpg jpeg

Acum, Denis Ştefan este tată de fete: Delia (8 ani şi jumătate) şi Dominique (1 an şi jumătate). Soţia lui, Cristina, este una dintre "bebeluşele" de la "Cronica Cârcotaşilor. "Are 30 de ani şi am zis că poate o mai păcălesc o dată, cine ştie când. Aş vrea să am trei fete sau două fete şi un băiat."

"La noi a fost dragoste la prima vedere. Am jucat cu Cristina într-un spectacol istoric şi a fost singura parteneră a mea de care m-am îndrăgostit. A fost o chestie pe care n-am putut s-o controlez. Aşa a fost să ne îndrăgostim..."

Mai multe puteţi afla urmărind podcastul lui Lucian Viziru.

FOTO: capturi videoRecente pe Ok! Magazine

oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg