Descoperă acum 3 modalități prin care poți să-i faci cunoștință cățelului tău cu noul născut

26 aprilie, 2022
catel jpg

Odată cu venirea pe lume a unui copil, atât stilul de viață al partenerilor, cât și viața de cuplu se va schimba radical, întrucât un bebeluș reprezintă o provocare, o responsabilitate foarte mare pe care cei doi o vor avea. În cazul în care au un cățel, automat și viața acestuia va suferi anumite modificări.

Este important ca animalul de companie să se obișnuiască cât mai repede cu prezența unui nou membru care, inevitabil, va produce o schimbare majoră în dinamica familiei.

Ar fi ideal ca, în calitate de viitori părinți, înainte de nașterea copilului, să realizați un plan astfel încât să pregătiți cățelul pentru schimbările care vor apărea în program, pentru ca acesta să nu se simtă neglijat sau abandonat la un moment dat, din cauza lipsei de atenție. De asemenea, acest aspect trebuie luat în considerare și cu scopul de a crea un mediu sigur, in care bebelușul să crească în preajma cățelului.

Iată care sunt cele 3 aspecte de care trebuie să ții cont pentru a face cunoștință cățelului tău cu noul născut:

1.    Cățelul trebuie să descopere noile obiecte ale bebelușului

Înainte de venirea copilului pe lume este important ca patrupedul să se obișnuiască cu mirosul, dar și cu aspectul accesoriilor, jucăriilor, hainelor și a altor obiecte noi achiziționate, care vor aparține bebelușului.  Astfel, acesta se va familiariza cu prezența lor în proximitatea lui. De asemenea, în cazul în care va dori să se joace cu obiectele copilului, este vital de reținut faptul că acesta nu trebuie pedepsit. Din contra, trebuie să adoptați o atitudine pozitivă, calmă și să fiți înțelegători cu nevoile cățelului.

2.   Cunoașterea altor copii înainte de întâlnirea cățelului cu noul născut

Pentru ca impactul cu bebelușul să nu fie prea mare pentru cățel, ar fi recomandat ca înainte de întâlnirea celor doi, patrupedul să fie expus într-o situație în care să fie nevoit să interacționeze cu copiii mici, pentru a se obișnui cu reacțiile lor, cu sunetele produse, dar și cu alte comportamente ale acestora. Spre exemplu, parcul este un mediu propice în care cățelul să cunoască mai mulți copii.

3.  Desfășurarea cât mai multor activități ale copilului împreună cu cățelul

Cu scopul de a nu se simți neglijat sau abandonat, este fundamental ca patrupedul să fie prezent în cât mai multe dintre activitățile în care este implicat copilul, cum ar fi: vacanțele în familie, plimbările în aer liber și ieșirile în parc. Când vine vorba de activitățile precizate anterior, pentru a nu întâmpina probleme, alegeți un cărucior 3 în 1, de pe site-ul Babyneeds.ro, care este ușor de manevrat. Aveți nevoie de cât mai mult ajutor, luând în calcul faptul că noul născut poate să fie neliniștit în asemenea situații, iar cățelul plin de energie.

În concluzie, unul dintre principale obiective ale unui cuplu care are cățel și care așteaptă să vină pe lume un copil este acela de a pregăti animalul de companie pentru întâlnirea cu noul născut. De aceea, trebuie realizat un plan din timp, deoarece cățelul, care este și el membru al familiei, va întâmpina, la rândul lui, la fel ca voi, anumite schimbări în stilul de viață.

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg
oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png