Dieta lui Dumnezeu își face noi adepți la Hollywood. Cum arată regimul inspirat din Biblie

2 decembrie, 2023

Cu postul inspirat din Biblie, îți hrănești mai mult spiritul decât corpul, însă, chiar și așa, tot mai multe celebrități îl respectă cu... religiozitate.

Mănânci și te rogi. Cam asta are la bază Postul lui Daniel sau Dieta lui Dumnezeu, inspirată direct din Biblie. De ce ar vrea cineva să se restricționeze la un plan alimentar destul de strict, provenit încă de la începuturile creștinismului, când are la dispoziție toată abundența gastronomică actuală?

Dieta lui Dumnezeu FotoJet  jpg

„Când mănânci și te rogi, devii mai sensibil la cuvântul lui Dumnezeu”, ne explică modelul plus-size Ashley Graham (36), adepta noii mode culinare de la Hollywood. Ea a recunoscut încă din 2019, pentru revista Elle, că ține Postul lui Daniel o dată pe săptămână împreună cu soțul ei, Justin Ervin, pentru a-și clarifica gândurile de fiecare dată când iau decizii majore în familia lor. Chris Pratt are aceleași motive spirituale pentru care a ținut Dieta lui Dumnezeu împreună cu pastorul de la biserica lui. În ce constă această detoxifiere divină?

Alimentele primare, consumate cu sfințenie

Postul lui Daniel a fost creat după un pasaj anume din Biblie, care descrie experiența avută de profetul Daniel când a exclus din alimentația sa „mâncarea plăcută”. În zilele noastre, Dieta lui Dumnezeu constă în preparate vegane, lipsite de zaharuri, carbohidrați rafinați, cofeină și alcool.

De fapt, e vorba despre 21 de zile în care poți mânca doar legume, fructe și pâine nedospită. Și tot acest sacrificiu alimentar are ca scop apropierea de divinitate, obținerea unei înțelepciuni ieșite din comun. Ce-i drept, pentru a rezista timp de trei săptămâni cu un aport atât de sărac de calorii e nevoie de o credință puternică în necesitatea unei asemenea purificări radicale.  

Ashley Graham
Ashley Graham

Legumele și fructele lui Daniel

În Biblie, scrie doar despre legume și apă că pot fi consumate, la care se adaugă semințele și boabele de tot felul. Cu alte cuvinte, orice provine dintr-o sămânță, adică plantele, sunt binevenite pe farfuria noastră. Restul e strict interzis. Orezul brun, ovăzul, porumbul, mazărea, nucile, migdalele, pastele integrale, toate legumele și toate fructele sunt permise în această dietă, fie că sunt naturale, înghețate, uscate, sub formă de suc sau la conservă (atât timp cât nu conțin adaos de zahăr).

Uleiul trebuie consumat în cantitate minimă și nu pentru prăjeli, iar condimentele se rezumă la sare și piper. Pâinea trebuie să fie nedospită, ca pe vremuri, integrală, fără drojdie, zahăr sau aditivi. Iar apa este nelipsită la fiecare masa sau rugăciune, nu contează dacă e minerală sau plată, distilată sau nu. „M-am simțit minunat după ce-am încheiat regimul lui Daniel”, ne-a asigurat Chris Pratt, iar Ashley Graham confirmă spusele actorului: „Este exact ceea ce ne-am dorit!”.   

Foto: Getty Images, Shutterstock, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Despagubiri zbor foto3 jpg
Ce hobby uri să trec în CV  1 png
okmagazine ro jpg
James Bond locații jpg
echilibru jpg
stil tendinte ochelari ovali cercei aurii jpg
dermapen (1) jpg
Vrei sà sprijini dezvoltarea fizicà a copilului tÃu Iatà câteva moduri prin care poti face asta jpg
Iată 3 moduri ușoare și sigure prin care poți slăbi, fără să mergi la sală! jpg
Cum sa ti petreci timpul cu micutul tau in fiecare zi Descopera aici idei creative de activitati pentru parinti si copii jpg
DDR03531 jpg
UNTOLD DUBAI 2024 jpeg
Cosmeceutice SAV 2750 jpg
OKMagazine (1) (8) jpg
Timisoara 1814091962 jpg
imgok jpg
okmagazine ro (1) jpg
HelpNet jpg