Din caietul cu reţete: Anca Lungu ne propune Quiche Lorraine cu roşii uscate

11 ianuarie, 2018
Anca Lungu reteta quiche loraine cu rosii uscate (1) jpeg

Celebra Prinţesă Polonic revine în bucătărie cu un nou preparat gustos. Iată paşii de urmat.

image

După ce a lansat recent o nouă carte de bucate, "Supereroii din farfurie", Anca Lungu revine cu o nouă propunere delicioasă: Quiche Lorraine cu roşii uscate.

"Să-ncepem anul în bucătărie cu multă, multă bucurie! O bucurie sărătă de această dată, pentru că, vorba lui Ispirescu, nimic nu-i mai bun ca sarea-n bucate. Fireşte, cu multă măsură! Aşadar vă împărtăşesc cu drag clasica reţetă franţuzească pe care mi-am permis s-o pângăresc cu niscaiva roşii uscate", scrie Anca Lungu pe blogul personal.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tartă:
  • 250 g de făină albă cernută
  • 1 gălbenuş
  • 125 g de unt
  • 50 ml apă
  • sare fină de mare
  • Pentru umplutură:
  • 200 ml de lapte
  • 200 ml de smântână pentru gătit
  • 2 ouă şi un gălbenuş
  • 200 g de bacon
  • 50 g de roşii uscate tocate mărunt
  • 120 g de brânză Gruyere dată prin răzătoare
  • 1 linguriţă de nucşoară măcinată
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt râşnit
image

Mod de preparare

Primul pas este să frămânţi aluatul. Într-un bol încăpător amestecă făina cu sarea, adaugă apoi gălbenuşurile şi untul tăiat în cubuleţe. Amestecă ingredientele cu vârful degetelor şi adaugă treptat cei 50 de ml de apă, formând aluatul. Dă-i forma unei bile, împachetează-l în folie alimentară şi lasă-l să se odinească pentru 30 de minute la frigider.

După jumătatea de oră petrecută la rece, întinde aluatul cu un sucitor, într-un strat de aproximativ 3 mm grosime. Rulează-l pe sucitor şi transferă-l într-o tavă specială pentru copt tarte. Cu ajutorul degetelor poţi da o formă ondulată marginilor aluatului.

Cu ajutorul unui tel amestecă apoi laptele, smântâna, ouăle, gălbenuşul şi nucşoara. Asezonează cu sare şi piper.

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi aşează bucăţelele de bacon şi roşii uscate la baza tartei. Toarnă amestecul lichid deasupra şi presară brânza rasă.

Bagă quiche-ul la cuptor pentru 30 de minute şi apoi savurează-l alături de cei dragi, cald sau rece, cu un pahar de vin!

image

foto: andreifotograful.ro



Recente pe Ok! Magazine

OKMAGAZINE pexels liliana drew 9462141 jpg
Separator de Hidrocarburi
secretist 4 jpg
spa acasa jpg
e140515367e8608553362fa16dd198ceb7 jpg
1765781714 ybNZ jpg
stylish lady great mood leaned window with black wooden frame girl dressed jeans hat red jacket posing jpg
RM 1920x1005 FB Event png
Revelion la Marriott  jpg
barman pentru o seara petrecere acasa jpg
Cum alegi corect destinația pentru nunta pe plajă ghid practic care îți economisește timp, bani și stres jpg
Cum gestionezi corect răceala și îți întărești organismul ghid complet pentru sezonul rece jpg
P112764 jpg
cum sa construiesti o trusa de machiaj compacta jpg
16 9 1 png
e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg