Dispărute de pe firmament

4 august, 2018
1er Gala pour l'Océan de Monte Carlo à l'Opéra de Monaco jpeg

Cu un succes fulminant în muzică, aceste artiste au alunecat într-un con de umbră atunci când fanii aşteptau noi hituri de la ele. Ce drame se asund în spatele dispariţiilor lor surprinzătoare?

 

Nelly Furtado

image

Nici acum nu sună rău hiturile ei cu Timbaland, Say It Right şi Promiscuous. Doar că se întâmplau acum mai bine de zece ani, când artista de 1,58 metri, născută din imigranţi portughezi în British Columbia, era pe val. Ce s-a întâmplat între timp? Artista ajunsă la 39 de ani a intrat într-un con de umbră din care nici lansarea de anul trecut al celui de-al şaselea ei album nu a scos-o. Zece ani mai târziu şi cam cu tot atâtea kilograme în plus faţă de Nelly cea cu abdomenul perfect, artista a trecut şi printr-un mariaj eşuat, cu inginerul de sunet Demacio Castellon. Cei doi au divorţat în 2016 după opt ani de mariaj, timp în care nu au devenit părinţ. Nelly are, însă, o fiică - pe Nevis Chetan, pe care a adus-o pe lume în 2003, împreună cu Jasper Gahunia, care i-a rămas prieten, contribuind la creşterea fetei. Cu 40 de milioane de discuri vândute în lume, 7 nominalizări la Grammy şi un trofeu câştigat, Nelly rămâne unul dintre cei mai de succes artişti canadieni - să zicem canadiano-portughezi, pentru că ea este extrem de mândră de rădăcinile ei. Continuă să concerteze, dar la un nivel mai mic. Este evident că s-a îngrăşat şi din cauza eşecului în căsnicie, dar şi al carierei deraiate. Totuşi, Nelly susţine că drumul ei profesional a fost o alegere cât se poate de conştientă: "Viaţa mea a fost pe fast-forward de pe la 20 şi ceva de ani. Am semnat repede primul meu contract cu o casă de muzică, apoi am început să tot jonglez cu viaţa personală şi cariera. Am devenit mamă foarte devreme, la 25 de ani. Când contractul cu casa mea de muzică a ajuns la final, mi-am privit viaţa în ansamblu şi am simţit nevoia s-o simplific. N-am renunţat la muzică, dar am vrut mai multă linişte. Mai mult timp petrecut cu fiica mea. Mai multe lucruri cu picioarele pe pământ: m-am ocupat de biblioteca de la şcoala fetei mele, dar şi de magazinul de muzică al unor prieteni. Toate astea m-au ajutat să-mi amintesc cine sunt eu, de fapt!".

Sheryl Crow

image image

Chiar luna aceasta a anunţat că în 2019 va realiza ultimul album din carieră, în colaborare cu nume sonore din industria muzicală. Şi ce carieră! Originară din Missouri, artista de 56 de ani are la activ 10 albume, are în palmares 9 premii Grammy şi 32 de nominalizări şi a vândut pest 50 de milioane de albume. Fire sportivă şi posesoare a unora dintre cele mai admirate picioare din industria muzicală, Sheryl a avut şi o viaţă personală pe măsură. În anii 90 s-a iubit cu Eric Clapton, cu 15 ani mai mare ca ea. A urmat actorul Owen Wilson. Dar cea mai mediatizată relaţie a sa a fost cea începită în 2003, cu controversatul ciclist Lance Armstrong. Logodiţi în 2005, s-au despărţit anul următor, cu ani înainte ca el să-şi recunoască dopajul. În acelaşi greu an 2006, Sheryl era diacnosticată cu cancer la sân şi trecea printr-o lumpectomie, urmată de şapte săptămâni de chimioterapie, dar şi de o perioadă de depresie. În 2011, viaţa o lovea din nou, descoperindu-şi o tumoare pe creier, dar benignă, pe care o ţine sub supraveghere cu controale periodice. E de înţeles, aşadar, de ce Sheryl nu şi-a mai dorit să fie constant în top şi în atenţia lumii. a găsit, însă, antidotul perfect, se pare, pentru aceste perioade grele. Exact ceea ce lipsea în viaţa ei şi nu putuse avea în niciuna dintre relaţii: în 2007, a adoptat un băieţel, pe Wyatt, iar în 2010, i-a înfiat acestuia un frăţior, pe Levi: Nimic nu e mai frumos şi nu te împlineşte cu adevărat decât să ai o familie. Mă simt binecuvântată. Să-i adopt pe cei doi fii ai mei au fost cele mai importante evenimente din viaţa mea, care au schimbat totul. Aşa am ajuns să-mi dau seama ce contează în viaţă. N-am mai vrut să petrec nopţi departe de casă, cum făceam cândva în turnee. Sunt foarte atentă cum îi cresc, fiindcă reau să aibă o copilărie adevărată. Nu au iPhone-uri, nici televizoare în camera lor. Şi avem regula celor 30 de minute de ecran zilnic: fie iPad, fie TV. Şi atât, a mărturisit anul trecut Sheryl, pe care împlinirea ca mamă pare că a echilibrat-o şi, cel puţin până acum, nu şi-a mai dorit un partener. Dar rămân deschisă la ideea de iubire şi de relaţie, punctează ea. Mi-aş dori, însă, să nu fie cineva din industria muzicală. Iar dacă, de data asta, s-ar pune problema să mă căsătoresc, aş face pasul fără să mai pierd vreme cu o logodnă, cum am mai făcut!

Alanis Morissette

image

Albumul ei din 1995, Jagged Little Pill, a transformat-o în cel mai tânăr artist care a câştigat un album Grammy pentru “albumul anului”. Avea 22 de ani. Şi deşi a continuat să compună până în 2012, încetul cu încetul flacăra succesului lui Morissette s-a stins. Ce mai face ea acum? În 2015, a pornit un podcast numit Conversaţii cu Alanis Morissette, unde se vorbeşte despre spiritualitate cu diverşi guru şi mentori. Ba chiar s-a apucat şi de jurnalism, alăturându-se echipei The Guardian. Şi a început să scrie o carte, Perpetual Beginning. Anul acesta s-a lansat un musical pe baza albumul ei, Jagged Little Pill, iar artista se află într-un turneu în Marea Britanie, cu show-uri oferite, însă, în locaţii intime, cu public restrâns. Pe plan personal, deşi în 2007 a suferit o despărţire care a zdruncinat-o, cea de actorul Ryan Reynolds, acum artista este singura din grupul nostru de faimoase dispărute care se află într-o căsnicie sănătoasă: cu rapperul Mario Souleye Treadway, cu care s-a căsătorit în 2010 şi căruia i-a dăruit un fiu, pe Ever Imre, şi o fiică, Onyx Solace. Cum micuţa Onyx are doar 2 anişori, să mai sperăm la un nou album curând?

 

Lauryn Hill

image

Vorbim de o artistă care a reuşit să facă valuri în muzică având un singur album solo lansat: cel din 1998, The Miseducation of Lauryn Hill, lansat după glorioasa eră pe care a cunoscut-o alături de trupa The Fugees. Un singur album, însă, care i-a adus peste 40 de milioane de dolari, opt discuri de platină şi diverse oferte cu apariţi în televiziune şi film. Practic, un success care a dat-o peste cap, următoarele două decenii fiind de-a dreptul haotice pentru Lauryn.Curând, lumea a început să vorbească despre faptul că artista nu-şi respect angajamentele. Prin 2001, Lauryn a încercat să adune o echipă în Miami pentru a face al dpilea album, dar le-a cerut colaboratorilor să lucreze cu ea “în numele lui Dumnezeu”. Adică pro bono. În 2013, era închisă timp de 3 luni, pentru evaziune fiscal, o veste care a picat ca un fulger pentru fanii ce încă îi aşteptau revenirea. Ceea ce a şi încercat un an mai târziu – cu câteva show-uri la care a avut probleme de sunet şi a întârziat. Recordul de întârziere la un concert l-a înregistrat în aprilie 2016 în Atlanta: 2 ore şi 20 de minute. Acestui vârtej dramatic i-a căzut victimă şi căsnicia artistei cu fiul lui Bob Marley, Rohan, de care s-a despărţit în 2011 şi cu care are nu mai puţin de 6 copii. Cu doar 2 milioane de dolari rămasă din averea sa, la 43 de ani, artista nu se dă bătută, însă, iar anul acesta şi-a făcut come-back-ul cu o serie de concerte, bazate, însă, tot pe unicul ei vechi album. Turneul acoperă America, iar în noiembrie şi decembrie, Marea Britanie. Dar nu e timpul, totuşi, pentru nişte piese noi?

Avril Lavigne

image

Artista de 33 de ani, care făcea furori prin anii 2002-2007, este un alt nume celebru intrat într-un con de umbră. Şi chiar la o vârstă la care alte cântăreţe înfloresc. De ce? Motivele sunt multiple. De vină ar fi şi scăderea drastic a vânzărilor: albumul ei din 2013, cel de-al 5-lea din carieră, a fost o mare dezamăgire pentru ea, criticii acuzând-o că încearcă cu disperare şi în zadar să ţină pasul cu Taylor Swift. Peste toate acestea, au venit şi problemele de sănătate. După ce a suferit simptome asemănătoare gripei timp de câteva luni şi a consultat mai mulţi specialişti, a fost diagnosticată în 2014 cu boala Lyme. O situaţie pentru care a avut nevoie de trei ani ca să-şi revină. “Am fost ţintuită la pat cinci luni. Nu mă puteam mişca, nu puteam respira, am crezut c-o să mor”, a povestit artista, care anul trecut a anunţat că şi-a revenit şi poate chiar să facă sport. Nici pe plan personal lucrurile nu i-au mers excelent. Căsătorită între 2006 şi 2009 cu cântăreţul canadian Deryck Whibley, Avril a făcut vâlvă cu povestea ei de iubire cu solistul Nickelback, Char Kroeger.  Dar nici în acest caz mariajul n-a durat. Cei doi şi-au spus „adio!” în 2015. Aşa se face că încă aşteptăm cel de-al şaselea album de studio, anunţat încă din 2016...

Foto: Splash, Hepta, GettyRecente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg