Iată cum poți crea din dormitorul celui mic un univers personalizat

27 februarie, 2023
image1 png

A fi părinte este cea mai plăcută provocare a vieții fiecăruia dintre noi. Este un dar neprețuit. Este cadoul perfect pe care ni-l oferă viața celor mai mulți dintre noi. Dar uneori poate fi și o sarcină dificilă, în special când încercăm să-i facem pe plac celui mic. Cu atât mai mult dacă vârsta lui îi permite să-și exprime preferințele.

             Iar preferințele sale când vorbim despre amenajarea dormitorului sunt cu adevărat provocante. Este firesc ca dorințele sale și dorințele noastre, ale părinților să nu fie identice, motiv pentru care amenajarea spațiului său de odihnă, relaxare și învățare trebuie să aibă loc și cu respectarea preferințelor acestuia.

           Dormitorul unui copil este un loc special în care aceștia petrec mult timp, așa că este important să fie amenajat într-un mod care să îi inspire și să îi facă să se simtă în largul lor. Este important ca acest spațiu să poarte amprenta personalității lor.

         Una dintre cele mai bune modalități de a crea un dormitor personalizat este să te inspiri de la personajele favorite ale copilului, indiferent că vorbim despre filmele sau animațiile pe care le vizionează, ori cărțile lecturate. Adu în decor tot ceea ce îi place lui și îl vei face prietenul tău.

        Indiferent că este un fan al super-eroilor, al prințeselor, al animalelor sau al personajelor din desene animate, poți transforma dormitorul său într-un univers personalizat și captivant.

          Iată câteva idei pentru a începe:

  1. Creează un accent wall cu un wallpaper cu personajul preferat. Această idee este o modalitate ușoară de a adăuga o notă personalizată și de a aduce un zâmbet pe fața copilului, indiferent de vârsta acestuia. Alege un wallpaper cu dimensiuni mari pentru a crea un efect de impact și amplasază-l pe peretele din spate al patului sau al biroului.
  2. Personalizează cu accesorii care reflectă personajul preferat al copilului. Ne referim la perne, pături sau postere. De asemenea, poți folosi culori care să se potrivească tematicii alese sau să folosești un covor sau draperii cu personajul preferat pentru a aduce un element inedit în decor.
  3. Folosește mobilierul în mod creativ. Mobilierul poate fi o sursă de inspirație pentru a crea un dormitor personalizat. Poți să personalizezi mobilierul existent în culori și decorațiuni care se potrivesc cu tema aleasă sau să îți achiziționezi mobilier special. O bibliotecă, de exemplu, poate fi transformată într-un element personalizat, prin amplasarea de figurine sau accesorii cu personajele preferate.
  4. Colorează dormitorul prin adăugarea unuia dintre elementele centrale și vizibile de cum pășește în dormitor. Ne referim la îmbrăcarea podelei în covorase copii disponibile într-o gamă variată și atrăgătoare de modele, culori și dimensiuni. Alege un covor tematic: eroi din desene animate, animăluțe, sirene, în formă de minge de baschet, tabla înmulțirii etc. Descoperă pe casamoise.ro zeci de modele de covorașe pentru copii, indiferent de vârsta acestora, atât pentru băieți, cât și pentru fete.
  5. Inspiră-te din personajele preferate pentru culorile și decorațiunile alese. Indiferent dacă personajul preferat este un animal, un erou sau o prințesă, poți folosi culorile specifice acelui personaj pentru a aduce o notă de coerență în decor. Alege culorile principale ale personajului și utilizează-le în elementele de mobilier și decor, cum ar fi perne, lenjerii de pat, covoare sau draperii.
  6. Amenajează un spațiu de joacă. Dormitorul este locul în care copilul tău își petrece cea mai mare parte a timpului, așa că poate fi o idee bună să îți transformi dormitorul într-un spațiu de joacă personalizat. Adaugă o canapea sau un scaun confortabil, o masă de activități și o bibliotecă pentru a crea un loc de joacă în care copilul tău să se poată juca și să se distreze. În plus, poți adăuga și elemente de decor care să îi permită copilului să își imagineze că se află în lumea personajului preferat. De exemplu, dacă personajul preferat al copilului tău este un super-erou, poți să adaugi un panou cu desene animate, o figurină de super-erou sau o pernă în formă de inimă cu emblemă super-eroului preferat.
  7. Creează un colț de lectură. Un colț ce se poate transforma într-o oază de liniște în dormitorul copilului tău. Creează un colț de lectură prin adăugarea unei mini canapele sau a unui fotoliu confortabil, o măsuță pentru cărți și o mini bibliotecă pentru a avea cărți la îndemână. În plus, poți adăuga și perne sau draperii cu personajul preferat pentru a crea o atmosferă confortabilă și captivantă.

       În concluzie, personalizarea dormitorului copilului prin adăugarea accesoriilor, țesăturilor și pieselor de mobilier poate fi o modalitate excelentă de a crea un spațiu personalizat și captivant pentru copilul tău. Creează din acest spațiu unul care să-l inspire, să-l bucure și să-l relaxeze. 

        Încurajează creativitatea și imaginația copilului tău prin amenajarea unui dormitor personalizat și unic!Recente pe Ok! Magazine

Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg