10 ani de la moartea lui Elizabeth Taylor. Totul despre ménage-ul à trois cu JF Kennedy şi celelalte aventuri ale actriţei acuzate de Vatican de vagabondaj erotic

23 martie, 2021
liz jpeg

La 10 ani de la dispariţia lui Elizabeth Taylor, ne amintim cum a cucerit legendara actriţă Hollywoodul – câte un bărbat pe rând. Sau mai mulţi deodată, ca-n ménage-ul à trois cu JF Kennedy sau în restul partidelor scandaloase de amor pe care le-a suprapus încă din adolescenţa ei precoce.

Elizabeth Taylor avea doar 11 ani când s-a prezentat la castingul filmului National Velvet şi a plecat de acolo înfuriată la culme. Producătorii erau pe punctul de-a o trimite acasă pe motiv că era prea nedezvoltată pentru a juca rolul unei adolescente, când Liz i-a luat total prin surprindere: “Vreţi sâni? Staţi liniştiţi că o să arăt eu sâni!” Trei luni mai târziu, copila a revenit cu un decolteu destul de apetisant, obţinut cu ajutorul unor creme „push-up”, spunea ea, şi apelând la o dietă bogată în grăsimi şi la un set consistent de exerciţii care i-au dezvoltat musculatura de la nivelul pieptului. A primit rolul pe loc, iar Time n-a ratat să puncteze „sexualitatea pre-adolescentină” a noului star MGM. Editorul revistei n-a fost singurul care a remarcat sex appeal-ul precoce al celei care avea să devină una dintre cele mai mari staruri hollywoodiene ale tuturor timpurilor. Colegii ei de breaslă şi, de fapt, orice bărbat îi ieşea în cale au fost seduşi iremediabil de actriţa cu ochi violeţi.

6 liz3 jpg jpeg

În timp ce restul fetelor de vârsta ei se mai jucau încă cu păpuşile, tânăra Liz a devenit conştientă de efectul pe care-l avea asupra reprezentanţilor sexului puternic. „Voiam să fiu femeie”, a recunoscut virgina care exersa sărutul franţuzesc între pernele de satin din patul ei şi visa cu ochii deschişi să facă „mici prostioare” cu bărbaţii. Şi, încurajată de ambiţioasa ei mamă, Sara, care o îmbrăca la pubertate ca pe o femeie uşoară, Taylor a cedat, la numai 14 ani, insistenţelor admiratorilor săi. „Era cea mai frumoasă creatură pe care o văzusem în viaţa mea”, spunea JD Salinger, completat de Orson Welles: „Tânjeam după puştoaică şi mă simţeam ca un bătrân pervers.”

Pierderea virginităţii

4 liz1 jpg jpeg

Un an mai târziu, l-a întâlnit pe congresmanul John F. Kennedy, prin iubitul ei Robert Stack, cu care jucase în A Date With Judy, şi cei trei au avut un ménage à trois de toată frumuseţea în piscina actorului. Sex în grup a mai făcut şi la 17 ani, cu nimeni alţii decât Marlon Brando şi Motgomery Clift, dacă e să ne luăm după dezvăluirile fără perdea din biografia Elizabeth Taylor: There Is Nothing Like a Dame. Tot atunci, magnatul Howard Hughes i-a oferit superbei adolescente 1 milion de dolari ca să se mărite cu el, însă Liz a ales să se logodească cu bogătaşul Bill Pawley, şi a ajuns, de fapt, la altar cu Conrad „Nicky” Hilton Jr., un alcoolic violent, dependent de heroină şi jocurile de noroc. Încă din prima lună de miere din viaţa ei, Elizabeth a prins gustul infidelităţii, înşelându-şi soţul cu Prinţul Rainier de Monaco şi Tony Curtis. Şi, abia după ce s-au încheiat cele opt luni de coşmar marital, au urmat alte şapte mariaje şi nesfârşite amantlâcuri.

Aventura cu Frank Sinatra

„M-am culcat doar cu bărbaţii cu care m-am măritat”, ne-a luat în râs diva care a continuat să-şi înşele partenerii de viaţă cu uşurinţa femeii care avea toată populaţia masculină la picioarele ei frumoase. Nici măcar primii ei doi copii, Michael Howard şi Christopher Edward, n-au putut-o împiedica pe vedeta din Pisica pe acoperişul fierbinte (1958) să-l înşele pe tatăl fiilor ei, Michael Wilding, cu Frank Sinatra. De fapt, Taylor dezvoltase o adevărată obsesie pentru faimosul cântăreţ şi a încercat să-l şantajeze cu sarcina care-i creştea în pântec, pentru a o lua de soţie. Degeaba. Sinatra a convins-o să avorteze copilul lor din flori, iar Liz şi-a găsit, cât de curând, alt bărbat care s-o facă fericită.

2 liz ea jpg jpeg

Din păcate, cel de-al treilea soţ al actriţei, Mike Todd, i-a pricinuit şi una dintre cele mai mari suferinţe simţite vreodată. În 1958, domnul Elizabeth Taylor nr. 3 şi-a pierdut viaţa într-un accident de avion, iar actriţa nu şi-a mai revenit decât atunci când Paul Newman a trecut pe la ea şi a consolat-o. „Mi-am revenit abia după ce ieşisem din casa ei. Nu puteam să-l înlocuiesc pe Todd şi, în plus, aveam şi eu viaţa mea, o soţie şi copii!”, i-ar fi spus Newman unui amic. Atunci a fost momentul în care Elizabeth i-a furat soţul celei mai bune prietene ale ei, Debbie Reynolds, cauzând un nou scandal de proporţii în Cetatea Filmului. „Femeile o plăceau şi bărbaţii o adorau. Inclusiv bărbatul meu...”, a spus Debbie lucrurilor pe nume.

„Poate că ne-am iubit prea mult...”

În timp ce producătorii hollywoodieni lucrau peste program pentru a curăţa imaginea divei, legendara actriţă avea să-şi înceapă cea mai cunoscută şi mai pasională relaţie sentimentală din viaţa ei – cea cu Richard Burton. „E timidă şi înţeleaptă, o actriţă genială, frumoasă dincolo de visele pornografice”, a descris-o partenerul ei din Cleopatra (1966). Povestea de dragoste a celor două celebrităţi a fost de-a dreptul explozivă. Cei doi actori – care şi-au unit destinele de două ori, în 1964 şi 1975 – se certau atât de aprig, încât ajunseseră să-şi închirieze, în deplasări, trei camere de hotel, una deasupra apartamentului lor şi alta, dedesubt, pentru a nu-i deranja pe vecini cu urletele lor. „Poate că ne-am iubit prea mult...”, spunea Taylor după ce l-a pierdut definitiv pe cel care a fost marea iubire a vieţii ei.

5 liz2 jpg jpeg

Vagabondaj erotic

„Biografii mei au povestit doar jumătate din viaţa mea. Dacă s-ar face publică şi cealaltă jumătate, aş ţine-o numai în procese”, ar fi spus Dame Taylor. Şi nu pare deloc o născocire, având în vedere că până şi Vaticanul a acuzat-o de „vagabondaj erotic” atunci când a vedenit amanta lui Richard Burton.

3 liz jpg jpeg

„Am recunoscut întotdeauna că mi-am trăit viaţa subjugată de pasiunile mele”, a admis Elizabeth. Deţinătoarea unei colecţii de bijuterii în valoare de aproape 160 de milioane de dolari şi creatoarea unor parfumuri care i-au adus mai mulţi bani decât întreaga ei carieră actoricească (în jur de câteva sute de milioane bune de dolari), Liz a fost dependentă de alcool, ţigări, analgezice şi tranchilizante. Însă marea pasiune a vieţii ei trebuie să fi fost bărbaţii.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg