60 de ani de la moartea neașteptată a unei adevărate dive: Marilyn Monroe

4 august, 2022
Marilyn Monroe Getty jpg

Simbolul feminității, care ne obsedează în continuare, la 60 de ani de la tragica și neașteptata sa moarte.

Este o figură atât de actuală, iar setea cu care oamenii citesc despre ea este asemănătoare cu cea a admiratorilor Prințesei Diana, care la fel, nu se satură de veștile legate de aceasta.

Marilyn Monroe Getty (2) jpg

Este o figură emblematică, ar fi avut de spus atâtea în continuare. În 2022, când se împlinesc 60 de ani de la decesul său, presupusul suicid face loc mai mult ca niciodată speculațiilor că ar fi fost ucisă. Un nou film biografic promite să facă lumină în povestea divei absolute.

Marilyn Monroe 60 (7) jpg

Norma Jeane a crescut în case de plasament și orfelinate, timp în care a fost molestată sexual, iar mama ei a fost internată cu schizofrenie paranoidă. Când a devenit Marilyn Monroe, a avut grijă să devină cineva, un brand, o emblemă. Ambiția blondă a fost întărită de un sex-appeal peste măsură, căci în fața magnetismului său puțini bărbați rezistau. Și-a folosit atuurile pentru a-și clădi o carieră și și-a fondat propria companie de producție - un lucru rar pentru o femeie la acea vreme.

Transformarea sa colosală este asemănată cu cea a altor figuri emblematice, cum ar fi Elvis Presley, Maria Callas, Aretha Franklin și Dolly Parton. Atât pentru aceștia, cât și pentru Monroe, capacitatea de a depăși obstacolele vieții este lăudabilă, o sursă de inspirație.

Circumstanțele care au condus la moartea sa tragică, la doar 36 de ani, o așază lângă staruri care au trăit la fel de dramatic, cum ar fi Amy Winehouse, Judy Garland sau Whitney Houston, vedete care au sfârșit înainte de vreme, când decesul lor nu poate fi numit un act al lui Dumnezeu, ci un cumul de evenimente care au forțat soarta.

Viața privată complicată a lui Monroe a primit multă atenție. S-a luptat cu dependența, depresia și anxietatea. Căsătoriile sale cu fostul jucător de baseball Joe DiMaggio și cu dramaturgul Arthur Miller au fost intens mediatizate, ambele sfârșindu-se cu divorț. A murit pe 4 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de barbiturice la reședința sa din Los Angeles. Moartea sa a fost stabilită drept cel mai probabil prin suicid, deși mai multe teorii ale conspirației au fost înaintate în ultimele decenii cu privire la modul în care a murit.

În 1959 ea a înregistrat cel mai mare succes al carierei jucând alături de Tony Curtis și Jack Lemmon în comedia lui Billy Wilder ”Unora le place jazzul”. Comportamentul ei dificil pe scenă este de acum legendar, asemenea numeroaselor duble necesare.

Totuși, la terminarea filmărilor, Wilder a declarat că era dispus să treacă oricând peste aceste inconveniente, prețuind calitățile ei de actriță de comedie de prima clasă. ”Unora le place jazzul” este considerat acum ca fiind una dintre cele mai bune comedii din toate timpurile.

Rolul lui Monroe de cântăreață îndoielnică, consumatoare frecventă de băuturi, dar plină de compasiune - Sugar Kane, a fost premiat cu un Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un musical sau comedie.

Cu trei săptămâni înainte ca actrița să moară, a realizat o ședință foto spectaculoasă pe o plajă din Santa Monica, la 13 iulie 1962. Fotografiile au fost realizate de către George Barris, care urma să le publice într-un volum despre viaţa actriţei, „Marilyn:Her life in her own words”.

Foto: Getty, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg