Adevărul despre moartea lui Bruce Lee. Actorul ar fi murit în timp ce avea relaţii intime cu amanta

11 octombrie, 2021
10 bruce4 jpg jpeg

Moartea lui Bruce Lee ridică încă semne de întrebare, iar asta pentru că locul în care şi-a dat ultima răsuflare rămâne un mister pentru mulţi.

Bruce Lee şi-a câştigat faima atât cu prestaţiile din filmele americane, cât şi cu cele din Hong Kong, reducând decalajul dintre ambele lumi. În mod remarcabil, el a realizat acest lucru în scurtul timp petrecut pe pământ. În timp ce realizările sale pot fi detaliate în mod obiectiv în paginile unei cărţi, faptele din jurul morţii sale dureroase rămân un mister.

Până în prezent, apar dezbateri despre modul în care vedeta de film şi-a găsit sfârşitul, iar multe dintre teorii se învârt în jurul presupusei sale amante, Betty Ting Pei.

stanga
dreapta
2 bruce1 jpg jpeg
3 bruce2 jpg jpeg
4 bruce3 jpg jpeg
10 bruce4 jpg jpeg
7 bruce6 jpg jpeg
8 bruce9 jpg jpeg
9 bruce10 jpg jpeg

Tatăl actorului, Hoi-Chuen, era un celebru star de operă şi l-a introdus în industria cinematografică la o vârstă fragedă, în timp ce creştea în Kowloon, Hong Kong. La începutul anilor '40, Lee a început să apară în mai multe filme. Era un copil, dar devenise deja o vedetă, urmând, de asemenea, mai multe pregătiri în artele marţiale.

După mutarea sa în SUA, la 18 ani, devine instructor de arte marţiale, iar asta îl ajută să câştige, în cele din urmă, un loc în lumina reflectoarelor de la Hollywood.

În cele din urmă se întoarce la Hong Kong, recuperându-şi cu uşurinţă popularitatea din copilărie, iar asta după ce lanseză câteva filme, dintre care unele produse şi regizate de el. Bruce Lee a murit pe 20 iulie 1973, cu o lună înainte de lansarea celui mai popular film al său, "Enter the Dragon", care l-a consacrat la nivel mondial

Moartea sa bruscă a fost un şoc pentru mulţi, deoarece actorul părea sănătos, evita drogurile şi alcoolul, îşi lua suplimentul de vitamine în mod riguros şi îşi respecta regimul de fitness. Cu toate acestea, el a fost găsit inconştient într-o cameră din Hong Kong în acea noapte îngrozitoare din 1973, iar moartea sa a fost confirmată la Spitalul Queen Elizabeth.

Deşi investigaţiile iniţiale au considerat neconcludentă cauza decesului său, alte examinări post-mortem au arătat că a murit după ce a consumat un analgezic.

Un raport detaliat despre cauza morţii sale arată că starul a ameţit după ce a luat analgezicul şi s-a dus să se întindă. În timp ce dormea, a intrat în comă. Rezultatele autopsiei au relevant că actorul a murit din cauza unei reacţii hipersensibile la ingrediendul conţinut de analgezic. Reacţia a declanşat un edem cerebral şi, în cele din urmă, a dus la moarte.

Până în prezent, moartea lui Bruce Lee ridică încă întrebări, deoarece majoritatea dovezilor fie par neconcludente, fie lasă loc de interpretări.

Unele teorii presupun că legenda s-a intersectat cu gangsterii chinezi, care, în cele din urmă, i-au luat viaţa, în timp ce altele sugerează că a fost otrăvit. O altă teorie atribuie moartea actorului intoxicaţiei cu canabis.

Alţii cred că există o formă de putere supranaturală în moartea sa, speculaţiile variind de la voodoo la un misterios blestem care planează asupra familiei.  Printre aceste speculaţii, cea mai răspândită o are în centru pe actriţa taiwaneză Betty Ting Pei, amanta sa. Mulţi cred că actorul şi-a întâlnit sfârşitul în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu ea, în casa ei din Hong Kong.

După moartea lui Lee, producătorul şi partenerul său de afaceri Raymond Chow, care l-a descoperit inconştient, a lansat o declaraţie pentru a închide zvonurile despre modul în care a murit.

În declaraţia sa, producătorul a susţinut că actorul s-a prăbuşit acasă, în timp ce se plimba în grădină împreună cu soţia sa, Linda Emery. Povestea a rămas o vreme în picioare, asta până când un reporter a descoperit că ambulanţa îl ridicase pe faimosul actor, în noaptea fatidică, din casa lui Pei, iar asta a ridicat noi întrebări.

Matthew Polly a relatat în cartea sa, „Bruce Lee: The Life”, că declaraţia lui Chow a fost fabricată pentru a-i proteja pe copiii lui Lee. Polly a susţinut că producătorul s-a gândit că ar fi rău ca oamenii să afle că Lee a fost găsit inconştient în apartamentul presupusei sale amante. Prin urmare, l-a îmbrăcat pe actor şi a încercat să-l stabilizeze. Când nu şi-a recăpătat cunoştinţa, l-a chemat pe medicul lui Pei, dr. Eugene Chu, care a încercat să îl reducă la viaţă, dar fără rezultat. Au chemat o ambulanţă pentru a-l transporta la spital.

Totuşi, în încercarea de a proteja imaginea lui Lee, Chow a insistat ca ambulanţa să-i conducă la spitalul Queen Elizabeth, care se afla mai departe de casa lui Pei, asta pentru a evita suspiciunile. În timpul drumului, a sunat-o pe soţia lui Lee, Linda Emery, şi i-a cerut să vină la spital.

Linda şi-a urmărit soţul până la secţia de urgenţă, dar a fost informată că a murit cu mult înainte de a ajunge la spital.

                                                                            Cine era Betty Ting Pei

Pe măsură ce adevărul din jurul morţii lui Bruce Lee a început să iasă la suprafaţă, mulţi fani înfocaţi au aruncat imediat săgeţi către Betty Ting Pei . Cei mai mulţi au acuzat-o în mod categoric că l-a ucis, în timp ce alţii au sugerat că ar mai fi în viaţă dacă nu ar fi fost cu el în acea noapte.

Treptat, viaţa actriţei a devenit de nesuportat, forţând-o în cele din urmă să se retragă. A ajuns să dezvolte schizofrenie, distrugându-şi definitiv cariera.

Înainte ca totul să se prăbuşească, Pei era o actiţă din Taiwan, care s-a mutat la Hong Kong două decenii mai târziu pentru a-şi începe cariera. A apărut în filme precum „Shell Purple”, „The Millionaire Chase”, „The Yellow Muffler”, printre alte drame, comedii şi musicaluri.

În mijlocul numeroaselor relatări despre noaptea nefericită a lui Bruce Lee, Pei a spus o parte din poveste în speranţa că va găsi pacea.

Ea a susţinut că nu mai poate suporta povara. Într-un interviu a negat acuzaţiile, că starul ar fi murit în timp ce făceau dragoste, spunând că astfel de speculaţii erau nedrepte pentru el. Pei a recunoscut că  a avut o relaţie strânsă cu Lee, că se întâlniseră cu câteva luni înainte şi că şi-a găsit sfârşitul în patul ei.

Cu toate acestea, contrar credinţei celor mai mulţi oameni, actorul a apărut la apartamentul ei în acea seară doar pentru a discuta despre realizarea filmului „Jocul morţii”.

Chow a fost, de asemenea, acolo, dar a plecat mai târziu pentru a participa la o întâlnire La scurt timp după asta, Lee s-a plâns de o durere de cap severă, determinând-o să-i ofere un analgezic. El a vrut să doarmă puţin şi s-a întins în pat.. Câteva ore mai târziu, când Chow s-a întors de la întâlnire, l-au găsit inconştient.. Au chemat un medic şi, în cele din urmă, l-au transportat la un spital, unde a fost declarat mort.Recente pe Ok! Magazine

carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg