Angela Lansbury, la 95 de ani: cum a lăsat în urmă Hollywood-ul legendara actriţă din "Verdict: crimă" pentru a-şi salva fiica din mrejele clanului ucigaş al lui Charles Manson

27 octombrie, 2020
1 angela lansbury gettyimages 955098758 jpg jpeg

Puţini ştiu că Angela Lansbury, interpreta simpaticei Jessica Fletcher, din serialul Verdict: crimă, a avut o legătură dureroasă cu clanul lui Charles Manson, vinovat de uciderea actriţei Sharon Tate

Luna aceasta, Dame Angela Brigid Lansbury a împlinit 95 de ani. Este una dintre cele mai de succes actriţe britanice, cu 77 de ani de carieră în showbusiness, bucurându-se de o energie fantastică - în 2018, Angela a jucat în miniseria Little Women şi va apărea în drama The Aventures of Buddy Thunder. Aşadar, Angela nu dă semne că vrea să se retragă. Dar legendara actriţă a avut un moment de cotitură în viaţa sa când a considerat că Hollywood-ul este un mediu toxic pentru familia sa, alegând să părăsească Cetatea Filmului.

angela lansbury peter shaw gettyimages 914851256 jpg jpeg

La doar 20 de ani, în 1945, an în care începea să se facă remarcată la Hollywood, primind prima nominalizare la Oscar (pentru rolul secundar din Gaslight), Angela s-a căsătorit cu actorul Richard Cromwell. Dar la doar două luni de la nuntă, a fost părăsită de soţ, care i-a lăsat un bilet de adio, în care îi scria că este gay şi că nu poate trăi o minciună alături de o femeie. Este un subiect despre care actriţa a vorbit foarte puţin de-a lungul vieţii. "Habar n-am de ce m-am măritat cu un bărbat gay", spunea ea în 2017. Foarte curând însă, în 1949, şi-a refăcut viaţa, căsătorindu-se cu actorul Peter Shaw (foto sus), cel cu care are doi copii: pe fiul Anthony şi fiica Deirdre (foto jos). O căsnicie care a durat până la moartea lui Shaw în anul 2003. Dar una din care nu au lipsit grelele încercări. 

angela lansbury fiica jpg jpeg

Astfel, pentru Angela şi soţul ei cele mai grele lovituri au fost când au descoperit că băiatul lor ajunsese dependent de heroină, iar fiica se înrolase în clanul lui Charles Manson, chiar în perioada de dinainte de uciderea lui Sharon Tate. Ar fi putut continua să locuiască la Hollywood şi poate că toate aceste probleme s-ar fi putut transforma atunci într-o tragedie care i-ar fi încheiat cariera Angelei - dacă fiica Deirdre ar mai fi făcut parte din clanul Manson la data uciderii lui Sharon Tate. "Verdict: crimă" ar fi putut deveni astfel o etichetă lipită aievea pe imaginea Angelei... Însă actriţa a avut puterea, alături de soţul său, să ia o decizie radicală pentru a-şi salva familia: au hotărât să părăsească exact la timp Cetatea Filmului şi să se mute cu toţii în Irlanda, ţara natală a mamei lui Lansbury. În Irlanda, copiii Angelei şi-au regăsit liniştea, rupţi fiind de sursele toxice din Los Angeles, iar Angela şi-a continuat în paralel cariera, călătorind în America pentru a filma. Între timp, şi Anthony, fiul ei (azi în vârstă de 68 de ani), a intrat în industria cinematografică, făcând chiar parte dintre regizorii şi producătorii Verdict: crimă, serialul care i-a adus mamei sale patru Globuri de Aur. Anthony are trei copii - printre care o fată, Katherine Shaw, foarte apropiată de bunica ei celebră, pe care a însoţit-o de mai multe ori pe covorul roşu al diverselor evenimente de la Hollywood (foto jos). Iar fiica Deirdre (azi în vârstă de 67 de ani) deţine în Los Angeles un restaurant italian împreună cu soţul ei, Enzo Battara.

angela lansbury si nepoata jpg jpeg

Foto: Getty Images, Instagram 



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg