Brendan Fraser, de la frumușelul din ”Mumia”, la profesorul măcinat de griji și obezitate morbidă

17 noiembrie, 2022
Brendan Fraser, Profimedia (2) jpg

După succesul fenomenal din anii 2000, parcă l-a înghițit pământul. Viața l-a pus la zid, Hollywood-ul i-a întors spatele, dar iată că Brendan Fraser revine spectaculos în prim plan. Cu un rol demn de Oscar și cu o parteneră sexy!

De mult nu a mai asistat Cetatea Filmului la o revenire atât de spectaculoasă! După ani în care părea că pur și simplu a dispărut de pe fața pământului, actorul canadiano-american Brendan Fraser aterizează direct în prim plan, cu un nou film, cu o nouă iubită și cu șanse mari la Oscar.

De parcă a primit la cheie o viață nou-nouță și o altă șansă la fericire. Brendan Fraser a renăscut din propria cenușă, când toată lumea îl uitase. Din fericire, nu și regizorul Darren Aronofsky, care a avut inspirația de a-i da rolul principal în The Whale, film ce va intra în cinematografe iarna aceasta.

  Brendan Fraser a devenit celebru cu blockbustere precum George of the Jungle sau Mumia

Aici, joacă aici un cu totul alt rol: Cel al unui profesor suferind de obezitate morbidă, care încearcă să se reapropie de fiica sa. Reacția celor prezenți la premiera de la Veneția spune totul: actorul a fost ovaționat timp de șase minute, stăpânindu-și cu greu lacrimile. Cel mai probabil, nici lui nu-i vine să creadă ce i se întâmplă. Festivalul de la Veneția nu a marcat, însă, doar revenirea sa oficială pe marile ecrane, ci și prima apariție la brațul unei femei după mai bine de un deceniu.

Actorul s-a afișat pe covorul roșu alături de Jeanne Moore, o prezență misterioasă și foarte zâmbitoare. Întrucât Brendan a fost mereu discret cu viața privată, nu a dezvăluit detalii despre parteneră, însă presa a aflat că aceasta este de profesie make-up artist și hairstylist. Conform site-ului ei, oferă servicii de înfrumusețare pentru filme, nunți, ședințe foto și face frecvent naveta Los Angeles - New York.

Deși extrem de discreți, cei doi au mai bifat câteva apariții pe covorul roșu între timp și, judecând după entuziasm, s-ar zice că se află încă în faza de început a iubirii. Brendan Fraser cu siguranță trăiește un moment aparte, de vreme ce nu a mai fost zărit cu o femeie din 2008, de când a divorțat de Afton Smith, cu care are trei copii.

În ciuda succesului fenomenal de la începutul anilor 2000, când era practic visul oricărei femei, Fraser a avut ochi doar pentru Afton, luând-o de soție în 1998, după ce o cunoscuse în 1993, la un party dat de Winona Ryder. De altfel, se spune că divorțul de actriță a fost unul dintre motivele decăderii lui Brendan.

Deja abandonat de industria de film, starul și-a anunțat în 2013 fosta soție că nu mai poate plăti 900 000 de dolari pe an pensie alimentară, din cauza lipsei proiectelor cinematografice. Aceasta l-a acuzat că a ascuns o parte din venituri în timpul procedurilor de divorț, în vreme ce actorul a explicat că intervențiile chirurgicale suferite de-a lungul anilor i-au afectat serios veniturile. Așa ajungem la al doilea motiv pentru care superstarul a intrat într-un con de umbră. Brendan Fraser a dezvăluit într-un interviu GQ din 2018 că a plătit cu sănătatea pentru cascadoriile din filmele Mumia.

„A trebuit să fac o laminectomie. Lombarul nu a suportat bine intervenția, așa că am repetat operația un an mai târziu“, a spus acesta, adăugând că a fost nevoit să facă și o operație de înlocuire parțială a genunchiului, plus o alta pentru repararea corzilor vocale. În total, actorul de aproape 1'90 înălțime a stat prin spitale timp de șapte ani, suficient timp pentru ca industria de film să-l uite. Însă nici măcar acesta nu ar fi fost principalul motiv pentru care, din superstar, a ajuns un actor uitat de lume.

În același interviu GQ din 2018, Brendan Fraser a mai povestit ceva

Că a fost agresat sexual de fostul președinte Hollywood Foreign Press Association, Philip Berk, în 2003, la un eveniment, în văzul lumii

„M-a apucat cu mâna stângă de fund și a început să mă pipăie cu unul din degete. Mi s-a făcut rău, m-am simțit ca un copil mic, îmi venea să plâng.“ Brendan nu i-a spus atunci decât soției sale, solicitând apoi scuze din partea Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Berk s-a conformat, dar în autobiografia sa incidentul este relatat ca un gest nevinovat, ghiduș, lipsit de intenții sexuale. De altfel, contactat de GQ, cineastul a dat o replică scurtă și tăioasă: „Versiunea domnului Fraser este o minciună“. Totuși, nu poate fi o simplă coincidență că, începând din acel moment, Hollywood-ul i-a cam întors spatele starului din Mumia. „Nu știu dacă am deranjat HFPA, cert e că s-a lăsat o tăcere asurzitoare. Vine ziua aceea din cariera ta când telefonul nu mai sună și te întrebi de ce. Eu cred că unul din motive a fost ăsta“, a explicat Fraser.

20 de ani mai târziu, după ani de chin, Brendan Fraser este din nou pe val. Regizorul Darren Aronofsky, specializat în resuscitarea de cariere (nr. tot el l-a distribuit pe Mickey Rourke în The Wrestler), i-a dat rolul din The Whale, cel mai complex rol al său de până acum, tocmai cu acest scop. „A zis că vrea un actor pe care să-l reintroducă în circuit. Iar eu fix asta căutam“, a povestit pentru Vanity Fair actorul care, pentru a se se transforma în personajul supraponderal, a purtat o proteză de 272 de kilograme, petrecând câte șase ore pe zi la machiaj. Conform Variety, la finalul unei zile de filmare, din cauza costumului special, Brendan avea stări de amețeală.

Toată lumea îi ține acum pumnii lui Brendan Fraser pentru marea revenire. S-a făcut chiar și un joc de cuvinte plecând de la numele său: Brenaissance. „Pare că publicul abia aștepta acest moment. Tuturor ne-a fost dor de el. Să-l vedem din nou pe marele ecran e ca și cum un vechi prieten s-a întors în viața noastră“, a explicat pentru NPR analistul de film Chris Yogerst, adăugând că sentimentul de nostalgie pentru anii 2000 a amplificat bucuria oamenilor. Plus, desigur, empatia față de renașterea unui om care a trecut prin atâtea: probleme de sănătate, un divorț dureros, agresiune sexuală, depresie, durerea unui tată (nr. fiul său cel mare, Griffin, are autism).

Ușor, dar sigur, la cei 53 de ani ai săi, Brendan Fraser își reconstruiește cariera și viața. Dacă până la The Whale ultimul său rol notabil se întâmplase în 2013, în Breakout, acum e de neoprit. Va face parte din distribuția Killers of the Flower Moon,un film cu Robert de Niro și Leonardo di Caprio, regizat de Martin Scorsese. Cu siguranță că partenera sa are un rol în tot acest echilibru recâștigat, așa că-i dormim lui Brendan Fraser cât mai multe apariții pe covorul roșu alături de Jeanne Moore.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg