Ce mai face azi adevărata Erin Brockovich, femeia care a inspirat rolul pentru care Julia Roberts a luat Oscarul? Iubitul a trădat-o şi ea a fost arestată în stare de ebrietate

31 august, 2020
1 erin deschidere jpg jpeg

Anul acesta, adevărata Erin Brockovich a împlinit 60 de ani, vârstă care o găseşte pregătind un serial despre tumultuoasa ei viaţă, care a continuat palpitând şi după filmul cu Julia Roberts

Când Julia Roberts a câştigat pe 25 martie 2001 premiul Oscar pentru Erin Brockovich, femeia care inspirase filmul nu a putut s-o aplaude din sală, pentru că se afla la spital, unul dintre copiii ei fiind bolnav. A urmărit-o, însă, la televizor, cum a triumfat cu un rol care avea să-i schimbe complet cariera. Nu doar că Julia Roberts a câştigat tot ce se putea câştiga cu acel rol, inclusiv Globul de Aur şi BAFTA, dar de atunci, s-a transformat din actriţa de comedii romantice în actriţa personajelor grele de compoziţie, lăsând la iveală un talent pe care mulţi nu-l văzuseră încă la ea. Asta graţie convingerii regizorului Steven Soderbergh de a o alege pe ea, deşi Erin Brockovich ar fi preferat, iniţial, să fie jucată de Goldie Hawn. Acelaşi film a transfomat-o pe Julia în cel mai bine plătită actriţă de la Hollywood, depăşind 20 de milioane de dolari pentru un rol. Iar filmul în sine a fost un succes de box office: cu un buget de 45 de milioane de dolari, a avut încasări de peste 256 de milioane. Şi când te gândeşti că Universal i-a plătit lui Erin Brockovich doar... 100.000 de dolari pentru drepturile de ecranizare a vieţii ei. Vorbim despre povestea unei fete din Kansas, care suferea de dislexie şi care se angajează ca secretară la o firmă de construcţii, unde îşi cunoaşte primul soţ, pe Shawn Brown, cu care are doi copii, dar de care divorţează. Mutându-se în California, acolo l-a cunoscut pe cel de-al doilea soţ, Steven Brockovich, cu care a avut al treilea copil. După un accident de maşină, îşi roagă avocatul, pe Ed Masry, să o angajeze la firma lui de avocatură. Iar ulterior îl convinnge să o lase să investigheze o poveste care avea să devină unul dintre cele mai grele cazuri din istorie, emblematic pentru felul cum marile companii batjocoresc mediul înconjurător: uriaşa companie Pacific Gas and Electric contamina apa. Astfel, dintr-o mamă singură a trei copii, fără niciun ban în buzunar, s-a transformat în acest David care s-a luat de gât cu Goliat. Şi a câştigat, graţie inteligenţei dar şi pasiunii sale, Pacific Gas and Electric fiind nevoiţi să plătească despăgubiri de peste 333 de milioane de dolari. 

erin 1 gettyimages 73513319 jpg jpeg

Dureros este, însă, că atunci când filmul a ajuns pe marile ecrane, în anul 2000, dovedindu-se imediat un mare succes, anumite persoane s-au gândit să exploateze întreaga situaţie. Mai exact fostul ei soţ Shawn Brown şi un fost iubit de-ai ei, Jorg Halaby, au şantajat-o că vor spune lucruri murdare despre viaţa ei personală în presa de scandal dacă nu le dă 300.000 de dolari. Mirosiseră că povestea ei aducea mulţi bani, aşa că de ce să nu se înfrupte şi ei din ea? Cei doi aveau de gând să spună invenţii, cum ar fi că ea şi şeful ei, Ed Masry, întreţineau raporturi sexuale la birou, iar ea era o mamă groaznică, ce nu îşi trata bine copiii. Brown şi Halaby au fost, însă, filmaţi, în timp ce primeau mita penntru a nu vorbi cu presa şi au fost arestaţi.

Ce-i drept, Brockovich este o fire pasională, cu o viaţă pe măsură. Pentru că, bunăoară, dincolo de activismul ei, a stârnit valuri şi cu arestarea ei din 2013 - când a fost prinsă conducând o barcă deşi alcoolemia ei era de două ori peste limita admisă. Fotografia ei de la momentul arestării (foto jos) a fost o gravă lovitură de imagine, Erin cerându-şi scuze pentru comportamentul ei. "Am făcut o mare greşeală şi îmi pare rău. După o zi întreagă petrecută în soare, nemâncând nimic, se pare că cele câteva pahare de băutură au avut un impact mai mare decât aş fi crezut", a spus ea. Ofiţerul de poliţie care a arestat-o a declarat că Erin se certase cu soţul ei (cel de-al treilea soţ), Eric L. Ellis (foto jos), îi trăsese o palmă şi aruncase un telefon în apă... De altfel, cei doi se aflau deja de un an în divorţ. Lui Erin i-au eşuat toate cele trei căsnicii. Hei, dar cine poate spune că are viaţa perfectă? În ciuda eşecurilor personale, victoriile ei profesionale continuă. 

erin2 gettyimages 170296248 jpg jpeg
erin si ellis gettyimages 73513291 jpg jpeg

Erin a lucrat la firma lui Ed Masry până în 2005, atunci când el a murit şi ea i-a fost alături. De atunci a continuat să se dedice activismului pentru protejarea mediului, militând în special împotriva infestării apei potabile. Asta s-a transformat penntru ea într-o reală fobie, după cum a mărturisit - atunci când călătoreşte în ţările lumii a treia, preferă să bea doar bere şi să se spele pe dinţi tot cu... bere. O altă luptă dusă chiar prin firma ei, Brockovich Investigation & Consulting, a fost împotriva concernului Bayer, care a lansat pe piaţă anticoncepţionalul Essure, cu puternice efecte secundare, cum ar fi infecţii grave, perforaţii ovariene şi depresie. Graţie muncii lui Brockovich, Bayer şi-a retras produsul de pe piaţă. "Este un produs care a fost creat de bărbaţi, bărbaţi care cred că ştiu cum funcţionează totul. Iar când femeile vorbesc despre asta, nu sunt crezute, li se spune că sunt nebune", a declarat Erin. 

Mai mult decât cazurile asumate, pentru Erin a fost greu să se acomodeze cu celebritatea venită peste noapte după filmul cu Julia Roberts - primind chiar propria emisiune TV, Final Justice, şi lansând şi o carte despre lupta dusă de ea. Acum, Erin are o avere de 10 milioane de dolari şi lucrează împreună cu Krista Vernoff, una dintre scenaristele de la Grey's Anatomy, la un serial care are la bază elemente din viaţa ei: o femeie interpretată de Katey Sagal, şi un avocat jucat de Andy Garcia se implică în diverse cauze.

erin3 gettyimages 486246651 jpg jpeg

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

badea7 jpg
oțiliiii PNG
Roxana Hulpe jpg
maria50 jpg
Nașul jpg
Lindsay Lohan (2) png
Marilyn Monroe Getty jpg
okmagazine n b cIbBEIhSnLY unsplash jpg
Bridgerton jpg
ian1 jpg
justin9 jpg
sha15 jpg
Trupa Aqua jpg
Elon Musk print OK Mag (4) jpg
Chrissy Teigen și John Legend jpg
Marcela Fota3 jpg
jorge24 jpg
toc jpg