Cine e şi cu ce se ocupă mama lui Elon Musk! Ea e creatoarea creatorului: "Motto-ul familiei noastre a fost, mereu, - trăieşte periculos, dar cu atenţie"

26 septembrie, 2020
3 mama lui elon musk jpg jpeg

Dacă de fiul ei am auzit chiar mai ieri cum implanta un microcip în capul unui... porc, a venit vremea să aflăm cine este femeia care l-a format pe Elon Musk.

În cartea sa, A woman makes a Plan (O femeie are un plan), Maye Musk povesteşte cum şi-a crescut copiii ca mamă singură şi cum i-a educat ca să-şi împlinească visurile, deşi viaţa nu a fost prea îngăduitoare cu ea. Cea care şi astăzi, la 71 de ani, urcă pe podiumurile prezentărilor de modă, a avut o copilărie aventuroasă şi o tinereţe greu încercată. Născută în 1948 în Regina, Canada, Maye s-a mutat împreună cu părinţii ei în Africa de Sud, mai exact în Pretoria, unde aventura le-a fost cel mai bun prieten. Familia ei zbura prin lume cu un avion cu un singur motor şi îşi petrecea iernile în deşertul Kalahari, în căutarea Oraşului Pierdut. “Motto-ul familiei noastre a fost, mereu, - trăieşte periculos, dar cu atenţie”, povesteşte aceasta în cartea ei. Am putea spune că acest motto s-a transmis prin gene, căci toţi cei trei copii ai ei au fost crescuţi ca spirite libere, în timp ce mama lor ducea o luptă cu tatăl acestora, Errol Musk, care o abuza.

2 elon musk familie 1 jpg jpeg

Diferenţa de vârstă dintre Elon, Kimbal şi Tosca este destul de mică, doar un an distanţă, creatorul Tesla fiind primul venit pe lume pe când mama lui avea doar 23 de ani. Gena prodigioasă a moştenitorilor Musk i se datorează atât ei, cât şi fostului soţ, Maye fiind preferata profesorilor de matematică, iar Errol desemnat cel mai tânăr inginer din Africa de Sud. Însă viaţa a avut un alt plan pentru ea, acela de a deveni model încă de la 15 ani pentru ca, mai apoi, la vârsta majoratului, să se apuce de studiat nutriţia. La 21 de ani devenea nutriţionist şi dietetician, iar un an mai târziu se căsătorea cu inginerul Errol Musk, tatăl teribil şi oribil al lui Elon, un inginer din Pretoria care a ajuns să omoare trei bărbaţi care i-au pătruns în casa din Johannesburg şi care, într-un final, a adoptat “tehnica amoroasă Woody Allen”, făcând un copil cu fiica sa vitregă.

La 31 de ani, Maye divorţa şi începea un lung proces de custodie: “După divorţ, prioritatea mea au fost copiii. Am fugit efectiv de soţul meu. Mă dădea în judecată anual, invocând un nou motiv”. O fractură în relaţia ei cu copiii a avut loc pe când Elon avea doar 10 ani : “Elon mi-a spus că se duce să locuiască cu tatăl lui, la fel şi Kimbal. Errol avea Enciclopedia Britanică în bibliotecă, eu nu mi-o permiteam. Avea şi un computer, un obiect rar la acea vreme, lucruri pe care el le adora. Lumea mă întreabă, adesea, cum am crescut aşa copii de succes. Le răspund că lăsându-i să-şi urmeze pasiunile. Când era mic, lui Elon îi spuneam chiar Enciclopedia Britanică, pentru că reţinea tot ce citea. Acum cred că îi vom spune The Internet”, spune ea în paginile cărţii.

Şi dacă Elon crea propriul program de calculator la vârsta de 12 ani, fratele lui, Kimbal, devenea bucătarul familiei la aceeaşi vârstă. Dorea mereu ca mâncarea pe care o pregătea pentru ei să aibă gust, dar să fie şi sănătoasă în acelaşi timp. “Nu-mi plăcea să le gătesc, le dădeam mâncare sănătoasă, dar chestii simple. Cumpăram haine second hand, nu ne permiteam să mâncăm niciodată în oraş. Dar ei nu ştiau şi nu simţeau că nu avem de niciunele”, adaugă Maye. Tot sub semnul cifrei 12 stă şi soarta fiicei ei, Tosca, care, la această vârstă era remarcată la şcoala de artă dramatică şi desemnată suplinitoare. În prezent, aceasta conduce o casă de producţie de filme romantice, Passionflix, foarte cunoscută în SUA. Nici pasiunea fiului ei mijlociu, Kimbal, nu a rămas la stadiul de hobby, acesta învăţându-şi fratele mai mare să prepare paste Alfredo cu crab, reţetă cu care acesta îşi cucereşte şi astăzi iubitele, şi lansând un lanţ de restaurante după conceptul from farm to table, adică de la fermă direct în farfurie.

 "Motto-ul familiei noastre a fost, mereu, - trăieşte periculos, dar cu atenţie"

Maye are trei copii cu firi şi pasiuni extrem de diferite, însă atunci când a venit vorba să o ia de la capăt, cu toţii au acceptat să se mute în Canada, ţara natală a mamei lor. Acest lucru se întâmpla în anul 1989, când copiii erau suficient de mari încât să poată să înţeleagă că tatăl lor nu era tocmai o persoană ce le va oferi armonie. Aici, Maye şi-a continuat cariera de nutriţionist şi a avut acces la agenţii de modelling care să o propulseze într-o lume mult mai ofertantă decât cea din Africa de Sud. Însă în cei 50 de ani de carieră ca model, aceasta a reuşit să doboare câteva recorduri: a fost singurul model cu forme din Africa de Sud în anii ’70 şi unul dintre cele mai în vârstă fotomodele într-o epocă în care acest domeniu era dominat de adolescente longiline. În 2015, ea semna cu gigantul american IMG, iar la 69 de ani urca pe podium la Săptămâna Modei de la New York. “Astăzi pot spune că 71 este o vârstă frumoasă şi probabil 81 va fi la fel”, a declarat, ea, recent, pentru publicaţia The Observer. În ciuda trecutului sumbru, ea poartă cu mândrie numele Musk, însă se bucură că, în domeniul ei, lumea e mai interesată de modă decât de creatorul maşinilor Tesla, adică mult mai celebrul ei fiu. Întrebată ce părere are despre faptul că acesta intenţionează să se mute pe Marte după ce iese la pensie, Maye a replicat: “Poate să facă orice doreşte”. Aşa cum ea a visat să apară într- un videoclip de-al lui Beyoncé, iar visul i s-a îndeplinit...



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg