Cine este starul rock care a murit de supradoză de heroină înainte de a ajunge la procesul în care era acuzat că şi-a ucis iubita?

19 martie, 2021

Povestea lui Sid Vicious de la Sex Pistols va fi transformată în film

Fimul regizat de Danny Boyle se axează pe cea mai tragică poveste din lumea punk rock: moartea unei groupie celebre în anii '70, Nancy Spungen, care a ajuns iubita starului formaţiei Sex Pistols, Sid Vicious, şi a sfârşit înjunghiată într-un hotel, la doar 20 de ani. Detaliile de culise sunt preluate din memoriile chitaristului formaţiei, Steve Jones, cel care povesteşte că a făcut şi el sex cu Nancy înainte ca aceasta să devină iubita colegului lui de formaţie.

sid vicious profimedia 0027374450 1 jpg jpeg

Trupul lui Nancy a fost descoperit în octombrie 1978, în baia unei camere de hotel din New York. La acea vreme, Sex Pistols se destrămase de câteva luni, iar Sid a fost acuzat de uciderea iubitei lui. Nancy a avut o scurtă viaţă tulburătoare. La 11 ani, după consultul a numeroşi doctori şi un atac cu ciocanul asupra mamei ei, a fost diagnosticată cu schizofrenie. La 17 ani a fugit de acasă, din Philadelphia, hotărâtă să devină o groupie de senzaţie la New York. A devenit, însă, mai întâi, dependentă de heroină, ajungând la un moment dat să se prostitueze pentru a-şi putea cumpăra droguri. Apoi s-a mutat în Anglia, cu gândul clar de a-şi face un iubit din formaţia Sex Pistols. Ceea ce s-a şi întâmplat - iar interesant este că ea a fost cea care a adus heroina în viaţa lui Sid Vicious. Cei doi s-au mutat împreună, iar curând formaţia a plecat în turneu în America. Viaţa haotică de culise a dus, însă, la destrămarea bandului la finalul turneului, astfel că Sid s-a întors la Londra cu Nancy, pregătindu-se pentru o carieră solo.

1 sid vicious2 profimedia 0235905798 jpg jpeg

În august 1978, s-au mutat amândoi la New York pentru a începe o viaţă nouă - greu de realizat, însă, pentru că amândoi erau dependenţi de heroină. Pe 2 octombrie 1978, Nancy a fost găsită înjunghiată în baia camerei 100 de la Chelsea Hotel, unde locuia cu Sid. O dâră de sânge ducea spre patul în care dormise cu el. Cu câteva zile înainte, Sid cumpărase un cuţit... Toate dovezile arătau că el era criminalul. Unii spun că, de fapt, ucigaşul ar fi fost un dealer de droguri. Dar Sid a fost cel care a sunat autorităţile să spună că a găsit cadavrul, iar la poliţie a mărturisit că el este autorul crimei. Ulterior, Sid şi-a retras declaraţiile, pretinzând că nu-şi mai amintea nimic despre noaptea morţii iubitei lui. Eliberat pe o cauţiune plătită de Richard Branson, boss-ul casei lui de muzică, Vicious şi-a reluat viaţa haotică, găsindu-şi altă iubită. Acuzaţia de crimă era încă valabilă, dar la scurt timp, starul punk a murit de o supradoză de heroină. Iar fanii lui continuă să creadă că altcineva a fost criminalul şi poliţia nu a investigat cum trebuie cazul morţii lui Nancy. 

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg