Cine este starul rock care a murit de supradoz─â de heroin─â ├«nainte de a ajunge la procesul ├«n care era acuzat c─â ┼či-a ucis iubita?

19 martie, 2021

Povestea lui Sid Vicious de la Sex Pistols va fi transformată în film

Fimul regizat de Danny Boyle se axeaz─â pe cea mai tragic─â poveste din lumea punk rock: moartea unei groupie celebre ├«n anii '70, Nancy Spungen, care a ajuns iubita starului forma┼úiei Sex Pistols, Sid Vicious, ┼či a sf├ór┼čit ├«njunghiat─â ├«ntr-un hotel, la doar 20 de ani. Detaliile de culise sunt preluate din memoriile chitaristului forma┼úiei, Steve Jones, cel care poveste┼čte c─â a f─âcut ┼či el sex cu Nancy ├«nainte ca aceasta s─â devin─â iubita colegului lui de forma┼úie.

sid vicious profimedia 0027374450 1 jpg jpeg

Trupul lui Nancy a fost descoperit ├«n octombrie 1978, ├«n baia unei camere de hotel din New York. La acea vreme, Sex Pistols se destr─âmase de c├óteva luni, iar Sid a fost acuzat de uciderea iubitei lui. Nancy a avut o scurt─â via┼ú─â tulbur─âtoare. La 11 ani, dup─â consultul a numero┼či doctori ┼či un atac cu ciocanul asupra mamei ei, a fost diagnosticat─â cu schizofrenie. La 17 ani a fugit de acas─â, din Philadelphia, hot─âr├ót─â s─â devin─â o groupie de senza┼úie la New York. A devenit, ├«ns─â, mai ├«nt├ói, dependent─â de heroin─â, ajung├ónd la un moment dat s─â se prostitueze pentru a-┼či putea cump─âra droguri. Apoi s-a mutat ├«n Anglia, cu g├óndul clar de a-┼či face un iubit din forma┼úia Sex Pistols. Ceea ce s-a ┼či ├«nt├ómplat - iar interesant este c─â ea a fost cea care a adus heroina ├«n via┼úa lui Sid Vicious. Cei doi s-au mutat ├«mpreun─â, iar cur├ónd forma┼úia a plecat ├«n turneu ├«n America. Via┼úa haotic─â de culise a dus, ├«ns─â, la destr─âmarea bandului la finalul turneului, astfel c─â Sid s-a ├«ntors la Londra cu Nancy, preg─âtindu-se pentru o carier─â solo.

1 sid vicious2 profimedia 0235905798 jpg jpeg

├Än august 1978, s-au mutat am├óndoi la New York pentru a ├«ncepe o via┼ú─â nou─â - greu de realizat, ├«ns─â, pentru c─â am├óndoi erau dependen┼úi de heroin─â. Pe 2 octombrie 1978, Nancy a fost g─âsit─â ├«njunghiat─â ├«n baia camerei 100 de la Chelsea Hotel, unde locuia cu Sid. O d├ór─â de s├ónge ducea spre patul ├«n care dormise cu el. Cu c├óteva zile ├«nainte, Sid cump─ârase un cu┼úit... Toate dovezile ar─âtau c─â el era criminalul. Unii spun c─â, de fapt, uciga┼čul ar fi fost un dealer de droguri. Dar Sid a fost cel care a sunat autorit─â┼úile s─â spun─â c─â a g─âsit cadavrul, iar la poli┼úie a m─ârturisit c─â el este autorul crimei. Ulterior, Sid ┼či-a retras declara┼úiile, pretinz├ónd c─â nu-┼či mai amintea nimic despre noaptea mor┼úii iubitei lui. Eliberat pe o cau┼úiune pl─âtit─â de Richard Branson, boss-ul casei lui de muzic─â, Vicious ┼či-a reluat via┼úa haotic─â, g─âsindu-┼či alt─â iubit─â. Acuza┼úia de crim─â era ├«nc─â valabil─â, dar la scurt timp, starul punk a murit de o supradoz─â de heroin─â. Iar fanii lui continu─â s─â cread─â c─â altcineva a fost criminalul ┼či poli┼úia nu a investigat cum trebuie cazul mor┼úii lui Nancy. 

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg