Elizabeth Taylor şi Richard Burton şi-au înşelat partenerii ca să fie împreună, s-au căsătorit şi au divorţat de două ori

5 august, 2020
3 screenshot 2020 08 05 at 08 38 31 png png

Cu o personalitate fantastică, un talent incredibil şi de o frumuseţe rară, Liz Taylor a reuşit să lase în urmă atât interpretări memorabile, cât şi o viaţă amoroasă demnă de un scenariu de film. Unul dintre episoadele şocante ale vieţii ei este povestea de dragoste cu actorul Richard Burton.

Taylor şi Burton s-au întâlnit pentru prima dată în 1962, pe platourile producţiei Cleopatra, în care ea jucat rolul principal. La momentul respectiv, Liz avea 30 de ani şi era căsătorită cu Eddie Fisher, cel de-al patrulea soţ al ei, relaţie pe care o începuse în stilu-i caracteristic, fiindu-i amantă. Căsnicia nu a împiedicat-o, nici de această dată, să înceapă o aventură cu colegul ei de la acea vreme, Richard Burton. Săruturile lor pasionale din faţa camerei au trecut dincolo de ecrane, plămădind ceea ce avea să devină una dintre cele mai controversate poveşti de dragoste de la Hollywood. Ani mai târziu, actriţa povestea, într-un interviu, cum s-a îndrăgostit de el la prima vedere: “Când l-am văzut pe platourile de filmare de la Cleopatra, m-am îndrăgostit şi am rămas îndrăgostită de el încă de atunci”.

gettyimages 3164443 jpg jpeg
Pentru Liz, a fost dragoste la prima vedere pe platourile producţiei Cleopatra

Pasiunea dintre ei a fost atât de mare, încât nu au putut ascunde prea mult aventura lor, stârnind un scandal în presa de la acea vreme. Burton era căsătorit cu actriţa Sybil Christopher, care a sperat şi de această dată, ca şi de multe alte dăţi, că pentru soţul ei nu este decât o aventură. Însă s-a înşelat, căci atât Burton, cât şi Elizabeth au divorţat de partenerii lor şi s-au căsătorit în 1964. A urmat un deceniu de dragoste nebună, asezonată cu cadouri scumpe, pasiune şi, în egală măsură, scandaluri şi momente dramatice.Notorietatea lor le-a adus roluri importante, direct proporţionale cu venituri de milioane de dolari, pe care le cheltuiau pe maşini de lux, vacanţe extravagante, yacht-uri, avioane private, dovedind, însă, spre finalul poveştii lor de dragoste, că banii n-aduc fericirea. În 1970, ruptura dintre ei părea ireversibilă, cei doi divorţând în 1974, spre deliciul presei şi al publicului. Şi în timp ce toată lumea aştepta să vadă care va fi următorul soţ al lui Liz, puţini se gândeau că acesta va fi chiar... Richard Burton. 

gettyimages 109186080 jpg jpeg
Burton a rămas marea ei iubire.

Ei s-au împăcat la un an de la divorţ şi s-au recăsătorit în Botswana în 1975, fanii crezând că sunt făcuţi să rămână împreună până când moartea îi va despărţi. Se pare că însăşi Elizabeth a crezut asta, căci Burton a rămas marea ei iubire, deşi la nici un an de la a doua ceremonie, pe 1 august 1976, ei se separau. Un celebru citat oferit de artistă într-un interviu pecetluieşte dragostea veşnică pe care i-a purtat-o şarmantului actor: “După Richard, bărbaţii din viaţa mea erau meniţi să-mi ţină doar haina sau să-mi deschidă uşa. Toţi bărbaţii de după Richard au fost doar ca sa-mi ţină companie”.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

green outfit Irina Rimes (foto Facebook) jpg
tiffani profimedia 0174249571 jpg
1 marilyn bun png png
albu9 jpg
oana roman jpg
em81 jpg
costum jpg
ce frumoasa s a facut fiica lui codin maticiuc imagini din vacanta petrecuta in dubai 8 size24 jpg
excursii optionale Zanzibar (1) jpg
Steven Seagal in Ucraina propaganda pro rusa (3) jpg
blac1 jpg
Kevin Federline si baietii lui Britney Spears Sean preston si Jaden James (1) jpg
Michelle Obama jpg
nic7 webp
Courtney Love (3) jpg
mada5 jpg
Nic PNG
augusta8 jpg