Femeile din viaţa lui Lenny Kravitz. Artistul vrea să se însoare din nou „Am experimentat destule ca bărbat singur!“

2 ianuarie, 2021
1 leno jpg jpeg

Legendarul rocker, care afişează un fizic incredibil la 56 de ani, şi-a lansat cartea de memorii - Let Love Rule, intitulată asemenea albumului său de succes din 1989. Dar cât i-a condus dragostea viaţa sex simbolului care este singur de mai multă vreme?

''Sunt un nativ în Gemeni tipic“, spune Lenny. „Am două părţi, două versiuni, alb şi negru“, adaugă metisul cel sexy care, de altfel, provine chiar dintr-un cuplu interrasial. Mama lui, Roxie Roker, a fost o actriţă afroameri­cană, iar tatăl lui, Sy Kravitz, un producător de ştiri la postul TV NBC, care avea origini iudaice. Roxie avea rădăcini în Bahamas, acolo unde a şi ales Leonard Albert Kravitz să trăiască retras în anii recenţi, locul unde îşi găseşte pacea, care îl inspiră să compună muzică în continuare. Şi unde, am adăuga, e ceva mai ferit de Covid. Tatăl lui avea, în schimb, rădăcini ucrainene evreieşti pe un­deva pe la Kiev - ceea ce din nou subliniază dualitatea din venele lui Lenny, plămădit de un cuplu ruso-american. Născut şi crescut în Manhattan, artistul şi-a arătat talentul muzical încă de la 3 ani, când începuse să lovească energic în tigăi pe post de tobe. Mai mult decât atât, părinţii i-au creat un soi de mediu glamouros artistic. „Erau anii '70. Mergeam la Apollo, să îl vedem pe Ja­mes Brown. Eu luam cursuri de sculptură la Muzeul Metropolitan de Artă. Iar la 7 ani, îi vedeam pe Jackson 5 la Madison Square Garden“, povesteşte Lenny.

Dar momentul definitoriu pentru el, care l-a făcut să vrea să creeze muzică, a venit ceva mai târziu. „În 1974 ne-am mutat în Los Angeles, după ce mama a primit un rol în serialul The Jeffersons. Până atunci, as­cultasem mai mult R&B, jazz, soul şi gospel. Nu atât de mult rock. Apoi am început să-mi petrec timpul cu puştii care făceau surf şi skateboard în Santa Monica, ai căror părinţi erau hipioţi. Ei ascultau Led Zeppelin, Jimi Hendrix. Aşa m-am îndrăgostit de chitara electrică, felul cum se auzea, cum arăta, ati­tudinea. În timp ce ascultam Zeppelin am şi fumat prima oară marijuana. Şi atunci m-a lovit - cât de profundă era acea muzică. Acel moment mi-a schimbat viaţa. Urechile, mintea, sufletul meu s-au deschis. A fost ca un portal. Următorul pas a fost să-mi iau o chitară electrică“, povesteşte muzicianul. Pe la vreo 20 de ani, Lenny avea câteva cântece în tolbă pe care ar fi vrut să le lanseze, doar că nimeni nu-l lua în seamă. La uşile la care bătuse i se spusese ba că muzica lui nu e suficient de neagră, ba că nu e îndeajuns de albă. Aceeaşi dualitate. În acelaşi timp, ma­riajul părinţilor lui a început să se destrame - lucru care l-a afectat profund. Cu atât mai mult cu cât căsnicia nu a putut fi salvată, iar Roxie şi Sy au divorţat în 1985. Ruptura aceasta l-a împins şi mai mult pe Lenny în braţele muzicii. Şi deşi el şi-a învinuit tatăl pentru divorţ, tot tatăl a fost cel care i-a plă­tit sesiunea la un studio de muzică pentru a-şi putea înregistra albumul de debut.

Mai rămânea să şi fie cineva cu adevărat interesat de ceea ce înregistrase. În 1988, după mai multe încercări ratate, Lenny a apelat la Stephen Elvis Smith, care lucrase şi cu mama lui la serialul The Jeffersons, cerân­du-i să-l managerieze şi să-l ajute să obţină un contract. Iar Stephen şi-a făcut treaba mai mult decât bine - la doar o lună după ce l-a preluat, Lenny avea pe masă oferte de la Warner Bros, Elektra, Geffen, Capitol şi Virgin. Practic, cei mai importanţi jucători în domeniul caselor de muzică la acel mo­ment. În ianuarie 1989, a ales să semneze cu Virgin Records - unde şi-a lansat şi primul album, Let Love Rule, care a fost un succes uriaş. Tot albumul a fost inspirat de tumultul din casa părintească - de la tensiunea adusă de tatăl Sy la certurile zgomotoase şi grija mamei să nu-şi distrugă cariera, dar nici să nu îşi complexeze soţul cu succesul ei. Pes­te toate, Lenny a aşternut şi furia împotri­va tatălui infidel, pe care l-a prins vorbind la telefon cu o amantă căreia voia să-i dea nişte bani furaţi de la soţie. Când Roxy l-a dat afară din casă pe Sy, acesta s-a întors către Lenny şi i-a urlat: „Şi tu vei face la fel!“ Adică va moşteni infidelitatea. Pentru că şi tatăl lui Sy fusese un infidel notoriu.

Tot în '88-’89 şi-a ales şi numele real de scenă: Lenny Kravitz. Pentru că până atunci cântase sub numele Romeo Blue. Sună ciudat? Pare că nu i se potrivea? Da şi nu. Fi­indcă Lenny a devenit, după ce a renunţat la acel nume, un fel de Romeo al rockului. Un sex simbol cunoscut atât pentru muzica lui, dar şi pentru stilul vestimentar excentric, fizicul sculptat şi viaţa amoroasă. Stilul ves­timentar cu influenţe din anii '70 a fost cel mai adesea salutat - şi foarte rar ironizat, aşa cum s-a întâmplat cu fularul uriaş în care s-a înfăşurat sau mai bine zis îngropat, iar după ce paparazzii l-au pozat aşa, imaginile au de­venit sursă de numeroase glume pe internet. Fizicul ne-a dovedit că este perfect întreţinut când a pozat acum două luni la bustul gol pen­tru coperta revistei Men's Health - o şedinţă foto chiar în exotica insulă bahamiană Eleu­thera, acolo unde locuieşte în perioada asta. Iar laudele pentru fizicul său au atins oricum o cotă alarmantă acum cinci ani, când panta­lonii de piele prea strâmţi ai rockerului s-au rupt la un concert din Stockholm chiar între picioare, lăsând la vedere... cam tot ce era im­portant, de vreme ce rockerul nu purta nici chiloţi. Şi asta ne aduce şi la al patrulea motiv al celebrităţii sale din cele enumerate mai sus - viaţa amoroasă. Pentru că incidentul de la Stockholm ne-a făcut să înţelegem mai bine lungul şir de iubiri celebre - de la Kylie Mi­nogue la Vanessa Paradis, Natalie Imbruglia, Kate Moss, Adriana Lima, Nicole Kidman, Marisa Tomei, Michelle Rodriguez sau Naomi Campbell. Asta înseamnă şi că tatăl lui a avut dreptate, că a moştenit gena nestatorniciei şi de-asta Lenny e singur la 56 de ani?

Prima lui relaţie de notorietate s-a legat cam pe când se străduia în zadar să se lan­seze. Pe Lisa Bonet a văzut-o prima dată live într-un lift - după ce o remarcase cu doi îna­inte pe coperta unui ghid TV şi îi spusese unui amic: „Mă voi însura cu fata asta“. Şi aşa a fost. Când cei doi au început o relaţie, Lisa era mai cunoscută decât el, graţie apariţiei ei la Cosby Show. Pentru relaţia cu ea s-a şi mutat Lenny la New York, acolo unde se producea show-ul TV. Şi tot pentru această relaţie a rupt logod­na lui cu altă fată, care până atunci îl ajutase financiar - nu înainte de a-i înapoia fetei toţi banii. Pe 16 noiembrie 1987, când Lisa a împli­nit 20 de ani, au fugit în Las Vegas pentru a se căsători. Brusc, Lenny s-a trezit în tablo­ide. Pe 1 decembrie 1988, a venit pe lume fii­ca lor, Zoe, care azi este o actriţă cunoscută. Dar mariajul lor nu a rezistat decât până în 1991, divorţând amiabil în 1993. Ulterior, Lisa şi-a găsit jumătatea în actorul Jason Momoa. Iar Lenny a avut o relaţie de 4 ani cu Vanessa Paradis înainte ca aceasta să-şi întemeieze o familie cu Johnny Depp. Cumva, rockerul pare să fi fost în viaţa femeilor înainte ca acestea să aibă relaţii mai lungi cu alţi bărbaţi... La fel s-a întâmplat şi cu supermodelul Adriana Lima, cu care a fost logodit în 2001. „În copilărie şi adolescenţă eram complexată. Eu eram mică şi neagră, dar înconjurată de femei înalte su­perbe. Tata se întâlnea cu fotomodele cele­bre, aşa că mă trezeam cu Adriana Lima-n casă“, îşi aminteşte amuzată fiica lui, Zoe. La fel a fost şi cu Nicole Kidman, cu care, de ase­menea, a fost logodit. Pe Nicole a cunoscut-o în 2002, când ea a cumpărat un apartament într-o clădire proiectată de el. Anul trecut, aceeaşi Zoe, care joacă în Big Little Lies ală­turi de Nicole, a povestit: „M-am regăsit cu ea, dar cândva am locuit împreună. Eu aveam 13 ani atunci“. După despărţire, Nicole l-a cu­noscut pe Keith Urban, cu care e căsătorită azi. Pare că o relaţie cu Lenny aduce noroc. Dar norocul lui unde e?

OK, poate fi eliberator ca la 56 de ani să te plimbi cu un Beetle alb tunat pe drumuri ne­asfaltate, apoi să înoţi cât vrei şi să te întorci ud şi sexy în rulota ta de lux Airstream din Ba­hamas. Dar chiar asta îşi doreşte tot timpul ca stil de viaţă? Ne referim aici, desigur, la liber­tate şi singurătate. Pentru că altfel, Lenny are mai multe reşedinţe de lux. Acum, la 56 de ani, artistul a recunoscut că şi-ar dori să se însoa­re din nou, dacă ar găsi o femeie care, dincolo de trup, să aibă mintea şi spiritul cu care să îl cucerească. „Am experimentat destule ca bărbat singur!“, punctează el. Dar despre toa­te astea artistului nu-i este confortabil să se destănuie. Probabil că e un subiect dureros, oricât de dulce este liniştea lui din Bahamas. Spune doar că nu are o relaţie în această pe­rioadă. Şi că, de fapt, lunga şedere în Bahamas e mai degrabă provocată de Covid.

În martie, când a izbucnit pandemia, el era în plin turneu. Bagajele lui plecaseră spre Australia. Atunci a decis să plece din aparta­mentul lui din Paris, în Bahamas - dar şi-a luat doar o pereche de jenşi şi o geantă de voiaj, ca pentru un weekend, pentru că nu credea că va sta prea mult. „Am trăit în hainele pentru un weekend aproape 6 luni“, spune el amuzat. Dar fie vorba între noi, viaţa nu e aşa de rea în Eleuthera, acolo unde Lenny ţine poza lui Bruce Lee lipită pe frigider, ca să-l ţină mo­tivat pentru păstrarea abdomenului lui per­fect. De câte ori deschide frigiderul, ştie că nu trebuie să dea iama. Dar şi dacă o face, nu-i mare bai, căci frigiderul lui e plin cu broccoli, castraveţi, mango, khale, avocado şi alte ver­zituri şi fructe pe care şi le creşte singur în propria grădină, artistul fiind majoritar raw vegan din 2016. Cu unele perioade în care nu consumă deloc nici zahăr - deci elimină şi fructele. Totul completat cu exerciţiile la sala căreia i-am putea spune tot raw, amenajată direct pe iarbă şi printre copaci, unde lucrea­ză 5-6 zile pe săptămână cu antrenorul lui, pe care-l apelează prin Facetime. Libertatea asta în stil hippie-chic e mană cerească pen­tru muzica pe care o compune. „E o binecu­vântare să trăiesc aici“, spune el. Dar această carantină eco de lux vine la pachet şi cu ca­rantina sentimentală.

În 2005, când tatăl lui, Sy, a fost grav bol­nav, Lenny s-a mutat la el acasă pentru a-i fi alături şi a-l îngriji cu devoţiune în ultimile luni de viaţă. „Am făcut pace înainte ca el să moară“, mărturiseşte artistul. „Am reuşit să ajungem în acel punct şi mă bucur“, mai spu­ne el, privind acum cu ochi mai blânzi spre portretul tatălui. „Poate că tata a fost puţin abuziv mental cu mine. Dar datorită lui am avut şi atâtea experienţe minunate. Indife­rent ce s-a întâmplat între părinţii mei şi cât a dezamăgit-o tata pe mama, omul a avut grijă aşa cum a putut de mine. A fost foarte mân­dru de ceea ce am realizat. Până la urmă cred că a fost exact genul de tată de care aveam nevoie pentru a ajunge unde am ajuns“. Şi chiar a realizat lucruri. A vândut peste 40 de milioane de albume în întreaga lume, are o avere de vreo 80 de milioane de dolari şi a luat patru Premii Grammy. Dar ştie că nu are tot. Oare s-a temut să nu se împlinească profeţia tatălui său, aceea că şi el va cădea pradă infidelităţii, şi de aceea nu a mai dus nicio relaţie până la altar, după Lisa Bonet? Întrebarea are sens cu atât mai mult cu cât Lenny a simţit profund suferinţa mamei sale, al cărei chip îl poartă tatuat pe braţ. Poate despre toate acestea vom afla un răspuns în partea a doua a cărţii sale de memorii, pe care Lenny o pregăteşte acum - tomul deja lansat oprindu-se la momentul când devine celebru.Recente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg