Julia Roberts renunţă la Hollywood? Totul despre viaţa controversată a celebrei actriţe

9 august, 2020
4 gere jpg jpeg

La 30 de ani de la succesul fulminant cu Pretty Woman şi 20 de ani de când l-a cunoscut pe bărbatul care i-a schimbat radical viaţa, actriţa se află la o cotitură: renunţă sau nu la actorie şi la viaţa trăită ca până acum?

Presa de peste Ocean vuieşte, în ultima perioadă, din cauza intenţiilor superstarului ame­rican de-a părăsi Hollywoo­dul. Presupuse intenţii, pentru că diva hollywoodiană nu s-a pronunţat încă cu privire la acest subiect. Doar tace şi face. Şi-a achiziţionat o casă de 8,3 mi­lioane de dolari în San Francinco, cu gândul de-a o transforma în reşedinţa principală a familiei, şi-a cedat conturile de social media medicilor ca să informeze populaţia cu privire la pandemia în plină desfăşurare, a renunţat la rolul principal din serialul Homecoming după numai un sezon, n-are nicio intenţie de-a mai apărea vreodată în comediile romantice care-au consacrat-o în cele trei decenii de carieră actoricească plină de succes şi stă, efectiv, cu bagajele făcute la uşă. „Mă asigur tot timpul că am rezervorul de la maşină plin cu benzină, copiii şi-au împachetat toate cele necesare, paşapoartele noastre sunt mereu la îndemână, la fel şi albumul foto preferat al familiei, gata, toate sunt pregătite!“, spunea vedeta nu cu mult timp în urmă. Care-i graba, de ce atâtea pregătiri, unde plănuieşte starul din Runaway Bride (1999) să plece? În primă instanţă, voia să-i ştie pe cei dragi adăpostiţi de incendiile devastatoare de anul acesta din California, care le-au închis timp de patru zile şcoala copiilor ei şi le-au pus în pericol casa şi chiar viaţa, după care şi-a luat toate măsurile de precauţie ca să se ferească ea şi familia ei de COVID-19, iar acum, când industria cine­matografică este în stand by din cauza riscului răspândirii coronavirusului şi întreaga ome­nire clocoteşte de revoltă în faţa nedreptăţii şi a abuzului de orice fel, e momentul unei introspecţii, al unei redirecţionări sufleteşti sau chiar a reprofilării celei mai mari actriţe a anilor ‘90 şi 2000.

3 julia2 jpg jpeg

„Citeam undeva că, dacă vrei să trăieşti o viaţă îndelungată şi sănătoasă, trebuie să-ţi descoperi câte un nou talent odată la 19 ani“, ne dezvăluia actriţa în ultimul interviu oferit face-to-face înainte de-a se declanşa pande­mia. „De-abia am împlinit 52 de ani şi mă tre­zesc spunând mereu că trebuie să-mi găsesc ceva nou de făcut, care să-mi ofere împlinire în acest deceniu al vieţii mele.“ Şi e posibil să-şi fi găsit. Tabloidele americane care au pus cap la cap faptele incontestabile din viaţa ei au tras concluzia de bun simţ: Julia Roberts (52) renunţă la Hollywood pentru a deveni însăşi personajul care-a consacrat-o şi i-a adus uni­cul Oscar din cariera ei, Erin Brockovich, adi­că o activistă înfocată şi nimic mai mult.

stanga
dreapta
2 julia1 jpg jpeg
3 julia2 jpg jpeg
4 gere jpg jpeg

Ce-i drept, nimeni nu poate contrazice asemenea supoziţie în situaţia actuală, când proiecte­le cinematografice se lasă aşteptate şi, în tot acest timp, o vedetă dinamică şi implicată ca ea are nevoie de o activitate, fie ea socială, educativă, filantropică, cum o fi, numai să fie. Doar a ajuns biata vedetă să se pozeze singu­ră în baie, îmbrăcată într-o superbă rochie Carolina Herrera şi închinând un pahar din plastic cu şampanie în cinstea Galei Met, care, din motive arhicunoscute, nu s-a mai ţinut anul acesta. Deh, izolarea la domiciliu a ve­nit la pachet şi cu astfel de neajunsuri! Nu-i de mirare că, în plină carantină, Juliei i-a stat gândul la hobby-uri pre­cum gătitul, cântatul la chitară sau ţesutul unor coşuri din nuiele, care au fost adăugate pe To Do List-ul starului din Notting Hill. Dar un A-lister ca ea trebuie să-şi lase amprenta în ches­tiuni mai importante decât o simplă pasiune de moment, trebuie să fie mai vizibilă şi să se arate mai altruistă de-atât. „Julia luptă împotriva sărăci­ei copiilor, cere drepturi egale pen­tru toată lumea şi susţine educarea populaţiei cu privire la coronavirus“, a publicat recent National Enquirer, citată, apoi, de toată presa americană.

În con­textul actual american şi chiar global, când oamenii pretind mai mult ca oricând drepuri şi şanse egale pentru întreaga populaţie de culoare, Roberts se aliniază şi ea trend-ului şi îşi aduce contribuţia la mişcarea #BlackLives­Matter aşa cum ştie ea mai bine, purtând, în spaţiile publice, o mască cu un afro-american emblematic, ca Barack Obama. Nimic de co­mentat, doar de lăudat. Şi promovat, pentru că maşinăria de PR a unui star de calibrul Juli­ei nu rugineşte în parcare, ci îşi turează acum motoarele mai mult ca-n mod normal, când proiectele profesionale ale vedetei, venite pe bandă rulantă, erau cartea de vizită perfectă a actriţei. În lipsa unor noi roluri, care să ne facă să ne îndrăgostim iar şi iar de carismatica actriţă, se încearcă menţinerea imaginii divei cât mai imaculate, dacă-mi permiteţi terme­nul. Golul lăsat de penuria de noi filme şi eve­nimente mondene nu trebuie umplut cu orice a rămas la îndemână din întreaga viaţă a lui Roberts de până acum. Tocmai pentru că nu mai există informaţii noi despre cariera vede­tei nu trebuie lăsat publicul să-şi amintească, aşa, din pură plictiseală, de trecutul imperfect al Juliei. Pentru că Preferata Americii nu este lipsită deloc de defecte!

Frumuşica a faultat în stânga şi-n dreapta atât pe platoul de filmare, cât şi acasă, lângă bărbatul care-i era alături. „Nu e deloc o persoană drăguţă, toată lumea ştie asta“, spunea Nick Nolte despre partenera lui din I Love Trouble (1994). Aceeaşi impresie proastă şi-a făcut-o şi Meryl Streep, care s-a jurat că n-o să mai lucreze niciodată cu Julia după experienţa avută pe platoul de filmare de la August: Osage County (2013), iar Steven Spielberg n-a ezitat nici el să o vorbească de rău pe Roberts. „Eu eram prioritatea mea cea mai mare“, recunoaşte până şi Julia. „Eram o răsfăţată nesuferită şi cu asta basta!“, con­chide ea pe bună dreptate. Şi partenerii ei viaţă confirmă cu vârf şi îndesat acest lucru! Pe cât de adorabilă e Julia pe marele ecran, pe atât de nesuferită s-a dovedit a fi în viaţa rea­lă! Prima şi cea mai notabilă victimă pe care a făcut-o starul hollywoodian a fost Kiefer Su­therland, care a fost părăsit de ea cu numai două zile înainte de nuntă, în 1991. Mai mult, actriţa a fugit imediat în braţele celui mai bun prieten al lui Kiefer, Jason, trădându-l încă o dată pe cel care ar fi trebuit să-i devină soţ. Vedeta din Eat Pray Love (2010) a ajuns, într-un final, la altar, alături de Lyle Lovett, în 1993, dar fericirea lor conjugală n-a durat mai mult de doi ani.

Actriţa şi cântăreţul country şi-au anunţat divorţul în 1995 şi tot atunci şi-au de­clarat şi prietenia pe viaţă şi sprijinul reciproc. Ha, doar nişte cuvinte-n vânt, pentru că, la momentul despărţirii, Julia se afla la filmări în Londra, iar Lyle se recupera singur, pe patul de spital, după un accident de motocicletă. Bun, dar toate astea ţin de domeniul trecutu­lui, oricine poate face greşeli în tinereţe. Doar că nu toţi învăţam din ele! Roberts susţinea sus şi tare, după nu mai puţin de 18 ani de relaţie, că actualul ei partener de viaţă este perfecţiunea întruchipată, persoana care a schimbat-o radical şi datorită căreia este un om mult mai bun astăzi: „El e omul meu pre­ferat din întreaga lume! Părerea lui şi sfaturile primite de la el contează cel mai mult pentru mine.“ Atunci l-o fi întrebat şi pe el, la începu­tul idilei lor, dacă a fost OK să o plătească pe cea care era încă soţia lui Moder, ca să dispară din viaţa lui? Pentru că diva hollywoodiană a transferat, fără să stea pe gânduri, 100.000 de dolari în contul Verei Steimberg, atunci când şi l-a dorit pe Danny divorţat de aceasta şi bun de (o nouă) însurătoare. Să presupunem că Roberts şi-a consultat iubitul atunci, la fel cum suntem „convinşi“ că a negociat cu el şi preţul fericirii lui în timpul căsniciei cu Julia. Ca să-l ţină apoape pe tatăl copiilor ei – Hen­ry (15) şi gemenii Hazel şi Phinnaeus (12) –, actriţa i-a cumpărat acestuia propria locuinţă chiar lângă vila lor din Malibu.

„Părea, în pri­mă instanţă, o casă pentru musafiri, însă el numai pe-acolo îşi face veacul“, au mărturisit la unison apropiaţii faimoasei perechi. Nu-i de mirare că cei doi soţi nu sunt zăriţi niciodată împreună, nici pe covorul roşu, nici în iposta­ze domestice! Mai mult, există voci care susţin că până şi acum, în pandemie, actriţa şi came­ramanul s-au izolat la domicilii separate. Ma­riaj modern sau pe ducă? Răspunsul nu-l ştiu cu adevărat decât ei doi, însă parte din vina unui eventual divorţ ar purta-o chiar Julia, din cauza stângăciei ei în gestionarea relaţiilor in­terumane. Altfel n-ar mai fi existat conflictele avute, de pildă, cu proprii ei fraţi, nu-i aşa?

Cine poate uita scrisoarea de 12 pagini pe care a lăsat-o sora vitregă a vedetei, Nancy Motes, când s-a sinucis şi în care a învinu­it-o pe Roberts pentru gestul extrem spre care chiar vedeta a împins-o? După asemenea tragedie, tot ce a avut insensibila de Julia de spus despre pierderea suferită a fost... revela­tor: „Meditaţia şi scandarea îmi dau o stare de veselie, de linişte. Eu aşa îmi găsesc alinarea.“ După acuzaţiile grave aduse de răposata ei soră vitregă şi scandalul iscat cu asemenea ocazie, Roberts nici măcar nu s-a prezentat la înmor­mântarea bietei Nancy, în 2014. Iar, în ceea ce priveşte relaţia pe care vedeta o are cu fratele ei, Eric Roberts, nici ea n-a fost armonioasă de la un capăt la altul. De fapt, cei doi fraţi au încetat să-şi mai vorbească după ce Julia s-a apucat, tam-nesam, să ia partea fostei iubite a actorului când acesta încerca să obţină cus­todia copilului său.

Între timp, actorii au în­gropat securea războiului, însă nu toată lumea a reuşit să facă acest lucru în legătură cu Ro­berts. Tot Eric a fost cel care a dezvăluit presei că Julia a fost terorizată de tatăl ei vitreg în adolescenţă, iar asemenea experienţă negati­vă trebuie să fi lăsat un impact nedorit asu­pra tuturor relaţiilor ei cu bărbaţii. Inclusiv cu Danny, care trăieşte undeva în umbra actriţei şi... atât. „Când mă gândesc la viaţa mea şi la tot ce funcţionează bine în ea şi străluceşte este... el. Totul a pornit de la el pentru mine“, a făcut Julia referire la schimbările benefice pe care Moder i le-a adus încă din 2000, când s-au întâlnit pe platoul de filmare a peliculei The Mexican. 

Dar de-atunci au trecut 20 de ani şi situaţia e uşor diferită. Julia îl păstrea­ză, bine-mersi, pe cameraman în acelaşi con de umbră ca până acum, nepermiţându-i lui Danny să strălucească şi el în văzul lumii, ca ea. „Ei doi trec printr-o criză pentru că ea vrea ca el să fie tată cu normă întreagă şi mai nimic mai mult“, titrează tabloidele americane spre deliciul amatorilor de senzaţional. Ei bine, nu-i nimic senzaţional la discuţiile în contradictoriu pe care cu siguranţă că le au cei doi soţi şi părinţi faimoşi. Însă, în rarele momente în care vorbeşte despre viaţa sa privată,

Julia a rostit, cu câţiva ani în urmă, un adevăr care ne poate pune pe gânduri: „Dacă ar fi să-mi doresc ceva pe lumea asta, mi-aş dori ca noi doi, ca pereche, parte­neri, ca echipă pe care o formăm, să ne trezim dimineaţa veseli şi să ne culcăm seara cu senzaţia că am fost înţeleşi.“ Cum spuneam, disensiunile nu-i oco­lesc nici pe ei. Dar ar fi, totuşi, o exa­gerare nepermis de mare să spunem că se îndreaptă spre divorţ. Dacă nu chiar un neadevăr. După două decenii petre­cute împreună, soţii Roberts – pentru că numai soţii Moder nu-i pot numi! – şi-au găsit, cumva, echilibrul, fie că trăiesc sub acelaşi acoperiş sau nu, fie că împart aceleaşi responsabilităţi faţă de copiii lor şi mariaj sau nu.

2020 e un an al schimbărilor pen­tru Julia Roberts, ca pentru cei mai mulţi dintre noi. Cu toate protestele violente internaţionale şi campaniile pro-toleranţă şi anti-discriminare care au loc acum în lume, Hollywood-ul nu va mai fi la fel atunci când va reveni ea la lucru full time, pentru că va reveni cu siguranţă sub lumina reflectoarelor odată ce restricţiile vor fi ridicate în cea mai afectată ţară de noul corona­virus. Actriţa are deja două proiecte în pre-producţie (adaptarea cărţii Little Bee, de Chris Cleave, şi seria Gaslit), cel mai probabil va rămâne producătorul exe­cutiv al celui de-al doilea sezon Homecoming şi va continua să extindă activitatea propri­ei case de producţie, Shoelace (n.r. Şiret), pe care şi-a lansat-o în 2000, acelaşi an în care a făcut istorie la Hollywood, câştigând nu mai puţin de 20 de milioane de dolari pentru ro­lul din Erin Brockovich.

În momentul de faţă, când pendulează încă între a se dedica mai mult meseriei şi-a petrecere timpul cu fami­lia şi apropiaţii, Julia îşi omoară orele libere jucând mahjong cu nepoata Emma Roberts şi continuă, cu aceeaşi degajare ca până acum, să posteze fotografii neclare şi prost încadrate pe contul ei de Instagram, deschis de numai doi ani. Va inspira mai departe tinere ca Me­ghan Markle - care-i datorează Juliei Roberts cariera ei actoricească, aşa scurtă şi mediocră cum a fost ea - şi-şi va menţine viaţa privată la fel de... privată. „Nu cred că sunt specială“, ne ia prin surprindere cea mai mare actriţă a ani­lor ‘90. „Am avut tot timpul noroc să-mi gă­sesc de lucru exact ceea ce mi-am dorit. 30 de ani de carieră înseamnă ceva şi sunt extrem de recunoscătoare şi de mulţumită!“, conchide vedeta. Asta înseamnă, oare, că depune arme­le, că trage linie şi se retrage? Un lucru e cert: actriţa, care a fost votată de un număr record de ori Cea mai frumoasă fe­meie din lume şi care sărbătoreşte acum 10 ani de colaborare cu unul dintre cele mai mari branduri de beauty din lume, nu dă semne de încetinire. De reorientare, e po­sibil, dar de încetinire sau oprire, în niciun caz!Recente pe Ok! Magazine

badea7 jpg
oțiliiii PNG
Roxana Hulpe jpg
maria50 jpg
Nașul jpg
Lindsay Lohan (2) png
Marilyn Monroe Getty jpg
okmagazine n b cIbBEIhSnLY unsplash jpg
Bridgerton jpg
ian1 jpg
justin9 jpg
sha15 jpg
Trupa Aqua jpg
Elon Musk print OK Mag (4) jpg
Chrissy Teigen și John Legend jpg
Marcela Fota3 jpg
jorge24 jpg
toc jpg