Oona O'Neill a p─âr─âsit un alt b─ârbat celebru pentru Charlie Chaplin. Cine a fost b─ârbatul care a continuat s─â-i trimit─â scrisori?

21 mai, 2021
1 oona si chaplin 1 profimedia 0097358488 jpg jpeg

Oona O'Neill a lăsat în spate o poveste de iubire pentru a fi cu Charlie Chaplin. De fapt, a lăsat în urmă un bărbat rănit - fiindcă pentru ea, acea poveste s-a încheiat din clipa în care l-a întâlnit pe Chaplin. Dar scrisorile impresionante ale bărbatului părăsit au fost păstrate de copiii Oonei

Cel pe care Oona l-a abandonat pentru Charlie Chaplin a fost nimeni altul dec├ót scriitorul J.D. Salinger (foto jos), autorul romanului "De veghe ├«n lanul de secar─â". Iar acestei pove┼čti, care pentru Salinger nu s-a ├«ncheiat nici dup─â mariajul Oonei cu Chaplin, i-au fost dedicate mai multe c─âr┼úi, printre care ┼či cea a lui Frederic Beigbeder - "Oona & Salinger". C├ónd Salinger a ├«nt├ólnit-o pe fiica reputatului dramaturg Eugene O'Neill, aceasta avea doar 16 ani, dar era precoce. Salinger avea 22 de ani ┼či se aflau ├«n vacan┼ú─â ├«n Brielle, New Jersey atunci c├ónd s-au cunoscut. "S-a ├«ndr─âgostit de ea pe loc", a scris Gloria Murray, fiica unei bune prietene a Oonei. "A fost cucerit de frumuse┼úea ei ┼či impresionant de faptul c─â era fiica marelui Eugene O'Neill. C├ónd s-au ├«ntors la New York, au continuat s─â se ├«nt├ólneasc─â." ├Ändr─âgostitul Salinger avea chiar g├ónduri de viitor cu adolescenta Oona, care se bucura pe atunci de un succes fantastic. Unul dintre pretenden┼úii ei era Orson Welles. Dar Salinger nu s-a l─âsat intimidat - iar pe parcursul rela┼úiei a f─âcut ce ┼čtia el mai bine: i-a scris. Elizabeth Chaplin, fiica Oonei cu Charlie Chaplin p─âstr├ónd o parte din scrisori ┼či chiar citindu-le la diverse evenimente. 

4 j d salinger profimedia 0265650907 jpg jpeg

├Än 1942, ├«ns─â, Salinger s-a ├«nrolat ├«n armat─â, continu├ónd s─â-i scrie Oonei ├«n timp ce sta┼úiona ├«n Georgia. Brusc, iubita a ├«ncetat s─â-i mai r─âspund─â - iar el a aflat ┼čocat din ziare motivul: Oona se mutase la Los Angeles pentru a deveni actri┼ú─â, iar acolo ├«l ├«nt├ólnise pe Charlie Chaplin, cu 36 de ani mai mare dec├ót ea. R─ânit la culme, Salinger i-a trimis o scrisoare ├«n care batjocorea b─ârb─â┼úia unui Chaplin prea ├«n v├órst─â pentru ea, care ar fi trebuit s─â fac─â eforturi ├«n noaptea nun┼úii... De fapt, Salinger nu a putut s─â accepte c─â fusese p─âr─âsit pentru un b─ârbat mai b─âtr├ón ┼či a continuat s─â ├«i scrie Oonei, sper├ónd o vreme c─â o va recupera. Dar ea a fost dezam─âgit─â de batjocura lui ┼či avea s─â concluzioneze: "Acele mesaje m-au f─âcut bucuroas─â c─â ├«l alesesem pe Charlie". Ulterior, se pare c─â Salinger nu a dep─â┼čit niciodat─â aceast─â mare suferin┼ú─â ├«n dragoste, o suferin┼ú─â provocat─â de o rela┼úie care se pare, ├«ns─â, c─â nu fusese niciodat─â consumat─â. Scriitorul a continuat s─â aib─â toat─â via┼úa rela┼úii cu fete adolescente, c─âut├ónd-o ├«n ele pe Oona lui pierdut─â. Iar marele paradox este c─â a ajuns s─â aib─â la un moment dat aceea┼či diferen┼ú─â de v├órst─â ├«ntre el ┼či o alt─â iubit─â precum diferen┼úa pe care o batjocorise ├«ntre Oona ┼či Chaplin (foto jos). A fost cu scriitoarea Joyce Maynard, care avea 18 ani c├ónd l-a ├«nt├ólnit pe un Salinger de 53 de ani.

6 oona si chaplin 2 profimedia 0101843630 jpg jpeg
stanga
dreapta
4 j d salinger profimedia 0265650907 jpg jpeg
1 oona si chaplin 1 profimedia 0097358488 jpg jpeg
6 oona si chaplin 2 profimedia 0101843630 jpg jpeg

De fapt, Salinger devenise atras de adolescente asemenea lui Chaplin, care a st├órnit controverse atunci c├ónd s-a c─âs─âtorit cu Oona. Ea abia ├«mplinise 18 ani atunci - iar Chaplin se afla la al patrulea mariaj, avea 54 de ani, iar dou─â dintre fostele lui so┼úii avuseser─â 16 ani c├ónd le luase ├«n c─âs─âtorie. Eugene O'Neill a fost at├ót de furios la aflarea ve┼čtii c─â fiica lui s-a c─âs─âtorit cu un b─ârbat de v├órsta lui ├«nc├ót a dezmo┼čtenit-o. Tat─âl ┼či fiica nu s-au mai v─âzut niciodat─â - dar rela┼úia lor era oricum damnat─â, dup─â ce Eugene ├«┼či p─âr─âsise familia c├ónd Oona avea doar doi ani. Mariajul criticat de mul┼úi a durat, ├«ns─â, p├ón─â la moartea lui Chaplin, ├«n 1977 - Ooan i-a r─âmas devotat─â p├ón─â ├«n ultima clip─â, vreme de 34 de ani ┼či i-a d─âruit 8 copii, pe care i-au crescut ├«n casa de pe malul Lacului Geneva.  Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg