Shania Twain, poveste de viață zguduitoare. Cum să-ți găsești fericirea făcând slalom printre boală, trădare și copilărie brutală

8 septembrie, 2022
Shania Twain jpg

Shania Twain ne-a cucerit cu hiturile ei și cu acel costum memorabil de leopard, dar puțini îi cunosc povestea de viață: boală, trădare, o copilărie brutală și 15 ani de pauză forțată de la marea sa iubire, muzica.

„OK, so you’re Brad Pitt/ That don’t impress me much“… îți amintești cu siguranță aceste versuri care făceau ocolul Pământului în 1997. Și dacă nu ții minte versurile, sigur nu ai uitat celebrul costum de leopard pe care Shania Twain îl etala dezinvoltă în videoclipul celebrei piese filmate în deșertul Mojave.

Shania Twain (4) jpg

Spectaculoasa cântăreață de muzică country, acum în vârstă de 57 de ani, înseamnă însă mult mai mult decât acest look iconic. Câștigătoare a cinci premii Grammy, cel mai bine vândută artistă de muzică country din toate timpurile - cu peste 90 de milioane de albume comercializate la nivel mondial - a fost și prima cântăreață care a reușit să migreze cu succes dinspre muzica country spre muzica pop. La doar 1,63 cm înălțime, dar având „chipul ideal“, (așa cum au stabilit savanții de la Universitatea din Toronto), Shania a atins culmile gloriei la finalul anilor '90, începutul anilor 2000. Sky is the limit părea a fi deviza ei și probabil că ar fi devenit intergalactică dacă o succesiune incredibilă de dezastre nu i-ar fi retezat elanul. Povestea sa de viață este atât de tulburătoare, încât te face să-ți reevaluezi cu totul percepția atunci când simți că traversezi o perioadă ceva mai proastă.

În 2003, artista, pe numele ei real Eilleen Regina Edwards, avea lumea la picioare. Doborâse recorduri după recorduri și făcea senzație cu turneul Up! Tour. În timpul unei reprize de echitație în Virginia, aceasta a fost mușcată de o căpușă, având ghinionul de a dezvolta temuta boală Lyme. Shania nu a știut imediat, însă, că a luat bacteria. La început, a crezut că oboseala se datora concertelor și faptului că de doi ani era mama unui băiețel. A durat, de fapt, șapte ani până a aflat sursa chinurilor sale inexplicabile. „Înainte să fiu diagnosticată, mă trezeam că îmi vine amețeală pe scenă.

Îmi pierdeam echilibrul, mi-era frică că o să cad acolo. Aveam aceste accese de leșin când mi se punea negru în fața ochilor timp de câteva nanosecunde, dar mi se întâmpla foarte des“, a explicat artista în documentarul său Not Just a Girl, lansat de Neflix recent. Partea cea mai înfricoșătoare a fost, însă, că vedeta pur și simplu și-a pierdut vocea, fiind nevoită să se retragă din muzică nu o lună, două, ci timp de 15 ani, până când sursa problemei a fost depistată și tratată. „Nu mai puteam nici măcar să strig după câine. Abia mai vorbeam la telefon“, a declarat în podcastul Variety, rememorând momentele critice. Ani de zile a mers din doctor în doctor încercând să afle de ce i-au paralizat corzile vocale, dar negăsind o explicație medicală, toți specialiștii i-au spus că e „ceva pe fond psihic“.

Abia în 2010 s-a detectat adevărata problemă, iar cântăreața a fost supusă mai multor operații care i-au redat, într-un final, vocea. În 2012 era vindecată și gata de concerte, dar și divorțată de omul cu care se căsătorise în 1993 și cu care avea un băiețel pe nume Eja. În fix aceeași perioadă în care se lupta cu boala Lyme și nu știa de ce și-a pierdut vocea, Shania Twain a mai primit o lovitură. Căci un necaz nu vine niciodată singur, nu-i așa? Soțul ei, cel care i-a lansat cu adevărat cariera, Robert John Lange (73), o înșela cu cea mai bună prietenă, Marie-Anne Thiébaud, care administra castelul elvețian de 46 de camere al cuplului, aflat pe malul lacului Geneva. „Ești tu nebună“, i-ar fi zis Marie artistei când aceasta, total sigură pe amica ei, i-a dezvăluit că-și bănuiește soțul de infidelitate. Cum a aflat adevărul?

Shania Twain (2) jpg

Primind un telefon de la soțul angajatei, un om de afaceri elvețian pe nume Frédéric Thiébaudwho. „Avea dovezile clasice. Note de plată, informații de la diverse hoteluri, bonuri fiscale, jartiere și lenjerie sexy strecurate în bagaj atunci când spunea că pleacă singură undeva“, s-a confesat Shania în autobiografia sa From This Moment On, publicată în 2011. „În prima săptămână după ce am aflat de aventura lor, voiam să mor. Să mă culc și să nu mă mai trezesc. Sau să fac rău cuiva, simțeam că pot face un gest disperat. În realitate, tot ce puteam să fac era să îndur suferința… mă dezgusta ideea că setea de lux a altei femei, nevoia sa de a atinge un statut, a fost motivul pentru care s-a ales praful de familia mea“, a continuat artista în aceeași carte de memorii, în vreme ce în documentarul Neflix a spus că suferința a fost comparabilă ca intensitate cu cea a pierderii părinților. La doi ani de la izbucnirea scandalului, în 2010, Shania a pus capăt legal căsătoriei de 17 ani, mergând mai departe cu băiețelul său, cel care i-a dat putere să lupte cu depresia cauzată de traumatizantele experiențe.

Artista s-a mai ales cu un aliat pe drum, însă. În timp ce fostul soț este fericit alături de amica trădătoare, cei doi locuind acum la doar câteva străzi de Shania, ei bine, și protagonista noastră și-a luat revanșa.

Bărbatul care i-a redat fericirea și pe care l-a luat de soț în 2011 este nimeni altul decât soțul încornorat al prietenei trădătoare. Mare ți-e grădina, Doamne… dar fiecare supraviețuiește cum poate loviturilor primite de la viață.

Shania Twain (5) jpg

Iar Shania Twain chiar este o supraviețuitoare! A învățat asta de mică. Crescută într-o familie disfuncțională din Ontario, Canada, cu o mama depresivă și un tată vitreg alcoolic, violent și bolnav psihic (nr. Shania nu și-a cunoscut niciodată tatăl biologic), frumoasa brunetă n-a dus o copilărie normală. „Nu era de muncă, nu erau bani, în schimb multă violență. Stăteam mereu cu teama că tata o va omorî pe mama. Sau că se vor omorî unul pe altul, pentru că și mama era violentă. Seara de seară stăteam în pat cu un singur gând în cap: «nu adormi, nu adormi, așteaptă să adoarmă ei mai întâi». Primul lucru pe care îl făceam când mă trezeam a doua zi era să mă asigur că toată lumea e în viață“, s-a confesat în The Guardian vedeta care a început să cânte în baruri la vârsta de opt ani, pentru a-și susține familia. Unul din cele mai brutale episoade a fost seara în care tatăl vitreg i-a bătut mama până a lăsat-o inconștientă și apoi i-a băgat capul în vasul de toaletă de mai multe ori. Încercând să intervină, fetița a fost lovită în plină față. Deși nu a dorit să dea mai multe detalii, Shania a recunoscut că tatăl vitreg nu a abuzat-o doar psihic, ci și sexual. În ciuda monstruozităților, când părinții ei au murit într-un accident de mașină, ani mai târziu, artista a fost distrusă.

Shania Twain (3) jpg

La cei 56 de ani pe care i-a împlinit luna trecută, Shania Twain pare că și-a găsit liniștea. Nu mai are parte de gloria de altădată, dar se declară mult mai fericită așa. „Nu privi niciodată înapoi. Pași mici în față. Contează doar viitorul. Oh, și să știți că Brad Pitt m-a impresionat dintotdeauna, recunosc“, a declarat artista în urmă cu ceva timp pentru Refinery 29.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg