Trădări, abuzuri şi o fiică secretă. Confesiunile Avei Gardner înainte de-a muri singură şi falită, în urmă cu 31 de ani

25 ianuarie, 2021

Fusese una dintre cele mai admirate zeiţe ale Hollywoodului, dar în ultimii ani înainte de-a muri, Ava rămăsese singură, falită şi pradă dependenţei de alcool. Pe 25 ianuarie 1990, Ava a murit de pneumonie, lăsând în urmă mai multe înregistrări audio în care dezvăluia multe secrete despre viaţa ei

În 1988, Ava s-a decis să-şi publice memoriile aflându-se în culmea disperării. Avea nevoie de bani, iar replica ei a fost: "Fie scriu o carte, fie-mi vând bijuteriile. Iar de bijuterii sunt legată sentimental..." Aşa a ajuns să-l contacteze pe jurnalistul britanic Peter Evans, propunându-i acestuia să îi scrie biografia în urma confesiunilor pe care era pregătită să i le facă. La doi ani de la acele discuţii dintre Ava şi Peter, pe 25 ianuarie 1990, actriţa, care fusese o fumătoare înrăită, a murit de pneumonie în casa ei din Londra. 

Evans a avut astfel parte, fără îndoială, de nişte exclusivităţi preţioase din partea actriţei aflate într-o stare jalnică în perioada întâlnirilor lor. În 1986 suferise un accident cerebral vascular care o lăsase parţial paralizată. Nu mai făcuse un film pentru marele ecran din 1982 - iar ultima ei apariţie fusese într-un film de televiziune în 1985. Printre mărturisirile ei surprinzătoare a fost şi faptul că a fost înşelată de primul ei soţ, Mickey Rooney. Cei doi se căsătoriseră în 1942, pe când ea avea 20 de ani. L-a cunoscut pe Rooney la 18 ani, când abia ajunsese la Hollywood, iar el i-a spus pe şleau chiar la prima întâlnire: "Am vrut să ţi-o trag de cum te-am văzut!". Ava nu ştia că Mickey era un afemeiat. Dar fanii actriţei au comentat ulterior că Mickey nu se ridicase la înălţimea ei. Nici la propriu: avea doar 1,57 metri, faţă de Ava, care avea 1,68 metri. Dar nici în general, dacă ne gândim la şarmul, sex appeal-ul şi carisma Avei. Cu toate acestea, Mickey (foto jos) i-a fost infidel, aducând o altă femeie în patul lor conjugal chiar atunci când Ava era spital, operată de apendicită. 

ava si mickey gettyimages 51875840 jpg jpeg

Cel de-al doilea soţ a fost Artie Shaw - care şi-a părăsit soţia pentru ea. Pe atunci, însă, Ava era năpădită de insecurităţi. "Ştiam că nu sunt o mare actriţă, dar mă ajutase frumuseţea", a mărturisit ea. Ca să facă faţă presiunii de la Hollywood, ajunsese să fumeze 3 pachete de ţigări pe zi şi să se îmbete constant. Peste insecurităţile legate de talent, se adăugase şi cea legată de inteligenţa ei - Artie o complexa atât de tare, spunându-i des că este... proastă. În cele din urmă, Artie a părăsit-o pentru altă femeie. "Nenorocitul ăla mi-a rupt inima", a povestit ea. 

După Artie, a mai avut câteva legături amoroase, printre care cea cu George C. Scott, care avea aceleaşi probleme cu alcoolul ca ea. "Se îmbăta criţă şi mă bătea de-mi săreau capacele", şi-a amintit Ava. Apoi a urmat mariajul cu Frank Sinatra (foto jos), cel despre care mai târziu avea să spună că a fost iubirea vieţii ei. Şi tocmai acestei iubiri ea nu i-a fost fidelă. Actriţa i-a povestit lui Evans că l-a înşelat pe Frank Sinatra, cel care i-a devenit la treilea soţ. Asemenea lui Artie Shaw, Sinatra şi-a părăsit soţia pentru a fi cu Ava. Dar, în timp ce se vedea cu el, Gardner a mărturisit să se întâlnea şi cu actorul Robert Mitchum. "Atunci eram nebună după el", a dezvăluit ea. Însă când i-a spus lui Mitchum că este şi iubita lui Sinatra, acesta a rupt imediat relaţia. "Dacă intru în conflict cu el, Sinatra nu se va opri până unul dintre noi nu va muri. Şi nu vreau să fiu eu acela!", a spus Mitchum.

2 ava si frank gettyimages 3092576 jpg jpeg

Unul dintre misterele rămase în urma morţii actriţei a fost legat de copii - a avut, până la urmă, Ava Garner un copil? În timpul mariajului cu Frank Sinatra a făcut două avorturi. Dar apariţia unei cărţi despre o anume Marie Elizabeth Foglia lasă deschisă întrebarea despre copil. Născută în 1938, Marie a susţinut că este fiica Avei şi şi-a dorit un test ADN cu orice rudă de-a Avei. Actriţa ar fi avut, însă, doar 16 ani când a născut-o pe Marie. Ei bine, da - Marie a povestit că la 5 ani, a fost plasată temporar într-un orfelinat, unde ar fi fost vizitată de mai multe ori de către tatăl ei, William Foglia, care făcea figuraţie în filme, şi Ava Garnder, care i-ar fi spus că este mama ei.

ava garner deschidere jpg jpeg

Cartea lui Peter Evans, "Ava Gardner: The Secret Conversations", bazată pe confesiunile actriţei făcute pe patul ei de moarte, nu face referire, însă, la Marie Foglia. Totuşi, publicarea ei s-a făcut cu dificultate. Mai întâi, pentru că Ava s-a retras la un moment dat brusc din proiect, iar Evans a suspectat că a intervenit Sinatra, care i-a dat banii de care avea nevoie şi pe care ea spera să-i obţină prin publicarea cărţii. După moartea ei, Sinatra a continuat să se opună vehement publicării şi, la un moment dat, chiar l-a dat în judecată pe Evans, în ciuda faptului că acesta avea acceptul actriţei şi chiar înregistrări audio cu discuţiile lor. De aceea, Evans a renunţat la proiect - iar cartea a fost publicată abia după moartea jurnalistului, în 2012.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

girls 6650524 1280 jpg
refinantare credit nevoi personale 431851042 jpg
Simion Bogdan Mihai jpg
okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus