Tr─âd─âri, abuzuri ┼či o fiic─â secret─â. Confesiunile Avei Gardner ├«nainte de-a muri singur─â ┼či falit─â, ├«n urm─â cu 31 de ani

25 ianuarie, 2021

Fusese una dintre cele mai admirate zei┼úe ale Hollywoodului, dar ├«n ultimii ani ├«nainte de-a muri, Ava r─âm─âsese singur─â, falit─â ┼či prad─â dependen┼úei de alcool. Pe 25 ianuarie 1990, Ava a murit de pneumonie, l─âs├ónd ├«n urm─â mai multe ├«nregistr─âri audio ├«n care dezv─âluia multe secrete despre via┼úa ei

├Än 1988, Ava s-a decis s─â-┼či publice memoriile afl├óndu-se ├«n culmea disper─ârii. Avea nevoie de bani, iar replica ei a fost: "Fie scriu o carte, fie-mi v├ónd bijuteriile. Iar de bijuterii sunt legat─â sentimental..." A┼ča a ajuns s─â-l contacteze pe jurnalistul britanic Peter Evans, propun├óndu-i acestuia s─â ├«i scrie biografia ├«n urma confesiunilor pe care era preg─âtit─â s─â i le fac─â. La doi ani de la acele discu┼úii dintre Ava ┼či Peter, pe 25 ianuarie 1990, actri┼úa, care fusese o fum─âtoare ├«nr─âit─â, a murit de pneumonie ├«n casa ei din Londra. 

Evans a avut astfel parte, f─âr─â ├«ndoial─â, de ni┼čte exclusivit─â┼úi pre┼úioase din partea actri┼úei aflate ├«ntr-o stare jalnic─â ├«n perioada ├«nt├ólnirilor lor. ├Än 1986 suferise un accident cerebral vascular care o l─âsase par┼úial paralizat─â. Nu mai f─âcuse un film pentru marele ecran din 1982 - iar ultima ei apari┼úie fusese ├«ntr-un film de televiziune ├«n 1985. Printre m─ârturisirile ei surprinz─âtoare a fost ┼či faptul c─â a fost ├«n┼čelat─â de primul ei so┼ú, Mickey Rooney. Cei doi se c─âs─âtoriser─â ├«n 1942, pe c├ónd ea avea 20 de ani. L-a cunoscut pe Rooney la 18 ani, c├ónd abia ajunsese la Hollywood, iar el i-a spus pe ┼čleau chiar la prima ├«nt├ólnire: "Am vrut s─â ┼úi-o trag de cum te-am v─âzut!". Ava nu ┼čtia c─â Mickey era un afemeiat. Dar fanii actri┼úei au comentat ulterior c─â Mickey nu se ridicase la ├«n─âl┼úimea ei. Nici la propriu: avea doar 1,57 metri, fa┼ú─â de Ava, care avea 1,68 metri. Dar nici ├«n general, dac─â ne g├óndim la ┼čarmul, sex appeal-ul ┼či carisma Avei. Cu toate acestea, Mickey (foto jos) i-a fost infidel, aduc├ónd o alt─â femeie ├«n patul lor conjugal chiar atunci c├ónd Ava era spital, operat─â de apendicit─â. 

ava si mickey gettyimages 51875840 jpg jpeg

Cel de-al doilea so┼ú a fost Artie Shaw - care ┼či-a p─âr─âsit so┼úia pentru ea. Pe atunci, ├«ns─â, Ava era n─âp─âdit─â de insecurit─â┼úi. "┼×tiam c─â nu sunt o mare actri┼ú─â, dar m─â ajutase frumuse┼úea", a m─ârturisit ea. Ca s─â fac─â fa┼ú─â presiunii de la Hollywood, ajunsese s─â fumeze 3 pachete de ┼úig─âri pe zi ┼či s─â se ├«mbete constant. Peste insecurit─â┼úile legate de talent, se ad─âugase ┼či cea legat─â de inteligen┼úa ei - Artie o complexa at├ót de tare, spun├óndu-i des c─â este... proast─â. ├Än cele din urm─â, Artie a p─âr─âsit-o pentru alt─â femeie. "Nenorocitul ─âla mi-a rupt inima", a povestit ea. 

Dup─â Artie, a mai avut c├óteva leg─âturi amoroase, printre care cea cu George C. Scott, care avea acelea┼či probleme cu alcoolul ca ea. "Se ├«mb─âta cri┼ú─â ┼či m─â b─âtea de-mi s─âreau capacele", ┼či-a amintit Ava. Apoi a urmat mariajul cu Frank Sinatra (foto jos), cel despre care mai t├órziu avea s─â spun─â c─â a fost iubirea vie┼úii ei. ┼×i tocmai acestei iubiri ea nu i-a fost fidel─â. Actri┼úa i-a povestit lui Evans c─â l-a ├«n┼čelat pe Frank Sinatra, cel care i-a devenit la treilea so┼ú. Asemenea lui Artie Shaw, Sinatra ┼či-a p─âr─âsit so┼úia pentru a fi cu Ava. Dar, ├«n timp ce se vedea cu el, Gardner a m─ârturisit s─â se ├«nt├ólnea ┼či cu actorul Robert Mitchum. "Atunci eram nebun─â dup─â el", a dezv─âluit ea. ├Äns─â c├ónd i-a spus lui Mitchum c─â este ┼či iubita lui Sinatra, acesta a rupt imediat rela┼úia. "Dac─â intru ├«n conflict cu el, Sinatra nu se va opri p├ón─â unul dintre noi nu va muri. ┼×i nu vreau s─â fiu eu acela!", a spus Mitchum.

2 ava si frank gettyimages 3092576 jpg jpeg

Unul dintre misterele r─âmase ├«n urma mor┼úii actri┼úei a fost legat de copii - a avut, p├ón─â la urm─â, Ava Garner un copil? ├Än timpul mariajului cu Frank Sinatra a f─âcut dou─â avorturi. Dar apari┼úia unei c─âr┼úi despre o anume Marie Elizabeth Foglia las─â deschis─â ├«ntrebarea despre copil. N─âscut─â ├«n 1938, Marie a sus┼úinut c─â este fiica Avei ┼či ┼či-a dorit un test ADN cu orice rud─â de-a Avei. Actri┼úa ar fi avut, ├«ns─â, doar 16 ani c├ónd a n─âscut-o pe Marie. Ei bine, da - Marie a povestit c─â la 5 ani, a fost plasat─â temporar ├«ntr-un orfelinat, unde ar fi fost vizitat─â de mai multe ori de c─âtre tat─âl ei, William Foglia, care f─âcea figura┼úie ├«n filme, ┼či Ava Garnder, care i-ar fi spus c─â este mama ei.

ava garner deschidere jpg jpeg

Cartea lui Peter Evans, "Ava Gardner: The Secret Conversations", bazat─â pe confesiunile actri┼úei f─âcute pe patul ei de moarte, nu face referire, ├«ns─â, la Marie Foglia. Totu┼či, publicarea ei s-a f─âcut cu dificultate. Mai ├«nt├ói, pentru c─â Ava s-a retras la un moment dat brusc din proiect, iar Evans a suspectat c─â a intervenit Sinatra, care i-a dat banii de care avea nevoie ┼či pe care ea spera s─â-i ob┼úin─â prin publicarea c─âr┼úii. Dup─â moartea ei, Sinatra a continuat s─â se opun─â vehement public─ârii ┼či, la un moment dat, chiar l-a dat ├«n judecat─â pe Evans, ├«n ciuda faptului c─â acesta avea acceptul actri┼úei ┼či chiar ├«nregistr─âri audio cu discu┼úiile lor. De aceea, Evans a renun┼úat la proiect - iar cartea a fost publicat─â abia dup─â moartea jurnalistului, ├«n 2012.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg
Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg