Viaţa austeră a straniului CEO Twitter: Jack Dorsey are o avere de 13 miliarde de dolari, dar merge pe jos până la birou şi are o dietă foarte strictă!

13 ianuarie, 2021

Excentric, auster şi miliardar. Jack Dorsey, unul dintre fondatorii Twitter este toate la un loc

În aprilie anul trecut, Jack a donat 28% din averea sa pentru lupta contra virusului Covid. Un gest care vine din partea unui magnat al tehnologiei care munceşte 16 ore pe zi şi se vrea responsabil faţă de umanitate - dar care este foarte atent şi cu stilul său de viaţă. Dorsey mănâncă o singură masă pe zi, face băi în gheaţă şi merge pe jos până la birou, deşi are un BMW seria 3. Cu o avere de 13 miliarde de dolari, americanul de 44 de ani este un mix straniu cu origini într-un orăşel de 320.000 de locuitori din Missouri.

jack dorsey gettyimages 1052219784 1 jpg jpeg

Născut în 1976 la St. Louis, Jack a fost crescut de o mamă casnică şi un tată inginer. Când avea 8 ani, tatăl lui a adus acasă un Macintosh care tocmai apăruse pe piaţă şi lumea lui s-a schimbat. Fascinat din copilărie de informatică, dar şi de felul cum se dezvoltau aşezările umane, a început să colecţioneze planuri de urbanism, iar la 15 ani a creat un software care şi azi mai este folosit de unele companii de taximetrie. Ulterior, micul geniu ajuns student nu a finalizat studiile universitare. S-a înscris la Universitatea Tehnologică din Missouri, apoi s-a transferat la Universitatea din New York, unde a început să lucreze la ceea ce ulterior avea să devină Twitter. A abandonat studiile şi s-a mutat în Oakland, implicându-se în îmbunătăţirea unui serviciu web numit LiveJournal, pentru ca acesta să devină mai rapid în timp real. Apoi s-a angajat la o companie de podcasting, Odeo, interesată să creeze un serviciu de mesaje scurte - iar acolo i-a cunoscut pe cei care aveau să fie cofondatorii Twitter. Odeo s-a desfiinţat, însă, în 2006 - şi acela a fost anul în care Dorsey, la 30 de ani, a decis că e momentul să pună pe picioare ideea lui de mesagerie online. El şi Biz Stone au creat un prototip Twitter în doar două săptămâni, care a atras mulţi utilizatori de la Odeo şi o investiţie importantă din partea lui Evan Williams, cel care fusese cofondator la Odeo după ce plecase de la Google. Pe 21 martie 2006, Dorsey a postat primul lui mesaj pe Twitter (foto jos) şi aşa a început povestea.

jack dorsey postare jpg jpeg

El, împreună cu Evan Williams şi Biz Stone au cumpărat domeniul Twitter pentru suma de 7.000 de dolari. Dorsey a fost de la început CEO al Twitter Inc., dar în 2008 a părăsit poziţia, criticat fiind că pleca prea devreme de la job pentru alte interese, cum ar fi orele de yoga sau de fashion design. Williams l-a înlocuit atunci, iar Dorsey a devenit Chairman of the Board. După alte câteva permutări, a revenit, însă, ca CEO permanent în octombrie 2015. Şi-a cumpărat o casă de 10 milioane de dolari în El Camino Del Mar, situat în zona exclusivistă Seacliff din San Francisco. Iar stilul lui de viaţă a stârnit multe critici atunci când a declarat că mânâncă o singură masă pe zi - iar în weekenduri preferă să nu mănânce. "Am realizat astfel cât de mult timp petrecem focusaţi asupra mâncării şi cum atunci când eliminăm asta din program, timpul curge mult mai lent", a spus el. Reacţiile împotriva lui au fost atunci vehemente, reproşându-i-se că vrea să normalizeze tulburările de alimentaţie. În plus, Jack a povestit că adesea are un ritual seara: face băi în gheaţă pe care le alternează cu sauna. Iar o baie în gheaţă dimineaţa îl face să fie plin de energie. 

jack dorsey variatie gettyimages 480103592 jpg jpeg

Ocaziile cu care Dorsey a stârnit controverse sunt numeroase. Una dintre acestea a fost interviul din 2019 pentru Huffington Post când a fost întrebat dacă l-ar bana pe Donald Trump de pe platforma Twitter în cazul în care Trump şi-ar folosi contul pentru a-şi instiga urmăritorii la uciderea unui jurnalist. Ceea ce lumea aştepta să fie un răspuns ferm afirmativ din partea lui Dorsey a fost, în schimb, o înlănţuire de fraze vagi, care a lăsat loc multor interpretări - iar el a replicat atunci că nu-l interesează dacă asta îl face să arate prost. În noiembrie anul trecut, look-ul lui a stârnit din nou numeroase comentarii atunci când a apărut la audierile din Senatul american cu o barbă foarte lungă. El şi Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, au fost audiaţi în legătură cu puterea platformelor pe care le conduc asupra dezbaterilor politice - audieri conduse de către senatori divizaţi între democraţii care le-ar dori mai stricte şi republicanii care se consideră discriminaţi. De altfel, Trump şi aliaţii săi s-au simţit mereu victimele cenzurii acestor platforme, asta şi pe fondul preferinţelor politice cunoscute ale unor oameni ca Dorsey, care este unul dintre sponsorii candidaţilor democraţi.

1 jack dorsey audieri gettyimages 1229328534 jpg jpeg

Jack Dorsey s-a apărat la aceste audieri cu un look (foto sus) ce rivaliza cu cel al lui Tom Hanks în Naufragiatul. Sau cu cel al unui vrăjitor, aşa cum au postat mulţi utilizatori Twitter. Iar barba lui nu a fost prima dată discutată... În 2016 această barbă a fost subiectul unei controverse despre straniul Dorsey. Cântăreaţa Azelia Banks a pretins atunci că a primit într-un plic bucăţi de păr din barba lui. El a negat, însă, că aşa ceva s-a întâmplat. Oare Dorsey încerca astfel să o curteze pe Azelia? Cert este că omul are gusturi foarte interesante când vine vorba despre femei - a fost împreună cu modelul Sports Illustrated Raven Lyn Corneil (foto jos), dar şi cu actriţa Lily Cole şi balerina Sofianne Sylve.

jack dorsey raven gettyimages 1127197598 jpg jpeg

Rămâne, însă, chiar şi acum, băiatul mamei şi este considerat miliardarul cu una dintre cele mai austere vieţi. Se trezeşte la 5 şi jumătate dimineaţa şi primul lucru pe care-l face este să-i dea un SMS mamei lui, care trăieşte în continuare în St. Louis. Şi deşi deţine un BMW seria 3, parcurge pe jos în fiecare zi cei 8 km până la birou. Munceşte 16 ore pe zi, iar vacanţele şi le alege în locuri exotice retrase, unde poate medita. Iar apropiaţii spun că firea lui aparte este o provocare pentru orice femeie, aşa încât, cu tot cu cele 13 miliarde avere, lui Dorsey nu-i va fi uşor să aibă o relaţie pe termen lung.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg