Viaţa lui Jayne Mansfield, rivala lui Marilyn Monroe - trei divorţuri, cinci copii şi o moarte declanşată de un blestem

11 noiembrie, 2021
1 jayne mensfield profimedia 0251533500 jpeg

În numai 34 de ani de viaţă, una dintre primele bombe sexy de la Hollywood a bifat trei divorţuri, cinci copii şi o moarte declanşată, în viziunea multora, de un blestem 

Fotografia în care Sophia Loren se uită siderată la decolteul amplu al lui Jayne Mensfield a rămas întipărită în memoria multora dintre noi. Era 1957, anul în care Paramont organizase o petrecere de bun venit la Hollywood pentru superba actriţă de origine italiană, însă voluptoasa Jayne captase întreaga atenţie. “Toată lumea din cinematografie era acolo...”, povesteşte Loren pentru Entertainment Weekly. “Jayne Mansfield a venit ultima. Ştia că era privită. S-a aşezat lângă mine... Priviţi fotografia! Unde-mi e privirea? Mă holbam la sfârcurile ei de teamă să nu cadă în farfurie!”, continuă ea explicaţiile.

Imaginea respectivă e singura pe care legendara Sophia Loren nu-şi pune niciodată autograful. Şi nu din invidie, ci din respect pentru cea care nu mai este printre noi şi care avea un potenţial enorm să o rivalizeze nu numai pe Sophia Loren, ci şi pe Marilyn Monroe. Însă, din păcate, fotografia a fost şi singura amintire răsunătoare despre Jayne Mansfield, marele ei moment de glorie la Hollywood.     

La 50 de ani de la dispariţia bombei sexy a anilor '50 şi '60, s-a lansat documentarul Mansfield 66/67, care şi-a propus să afle adevărul despre viaţa ei scurtă şi scandaloasă. Iar descoperirile sunt pline de contradicţii. Unul dintre primii iepuraşi Playboy din istorie era, de fapt, o intelectuală care cânta la vioară şi vorbea fluent cinci limbi. Mai mult, atrăgătoarea blondină, al cărei chip era admirat neîncetat, a fost decapitată într-un accident teribil de maşină. Iar, dacă e să dăm crezare legendelor care încă mai circulă, incidentul fatal a fost cauzat de guru-ul satanist Anton LaVey, cu care actriţa avea o relaţie amoroasă complicată. Aşa să fi fost oare?

Varianta mai sexy a lui Marilyn Monroe

Cert e că Vera Jayne Palmer (numele ei real) a fost angajată de Warner Brothers la 23 de ani, pentru ca apoi să fie cooptată de 20th Century Fox, în cazul înlocuirii  instabilei Marilyn Monroe. La 21 de ani, când de-abia păşise la Hollywood, era deja soţie şi mamă. A apărut în filme precum The Girl Can’t Help It (1956), The Wayward Bus (1957), Too Hot to Handle (1960) şi Promises! Promises! (1963), însă „rolul” care i s-a potrivit mănuşă a fost cel jucat în viaţa reală, când îşi arăta formele fără pudoare şi se prezenta lumii ca o versiune mai îndrăzneaţă a lui Marilyn Monroe.

“Ar trebui să fiu flatată că sunt imitată...”, a spus Monroe la un moment dat. “Dar mă imită atât de vulgar!”, a conchis regretata divă hollywoodiană. Şi avea dreptate, având în vedere „spectacolul” pe care l-a dat Mansfield pentru a-l seduce pe John F. Kennedy doar pentru că ştia că preşedintele american avea o aventură cu starul din Domnii preferă blondele (1953). „Cred că sexul e sănătos”, pllusa Jayne spre stupoarea pudibonzilor vremii. „Există prea multă vină şi ipocrizie în privinţa sexului”, a adăugat cea care a avut trei căsnicii şi cinci copii. Viaţa ei amoroasă şi atitudinea sa dezinhibată ţineau adesea prima pagină a ziarelor, spre deosebire de cariera ei, care nu îngloba mai mult de 12 filme mediocre.

Actriţa obişnuia să-şi expună sânii în plină stradă, în faţa fotografilor, iar singura ei realizare de pe marele ecran trebuie să fi fost scena nud din Promises, Promises, care a transformat-o în prima actriţă americană care a apărut dezbrăcată în film. Jayne locuia într-un palat roz, prevăzut cu o piscină sub formă de inimă, şi îşi trăia viaţa din plin chiar şi după ce-a aflat de moartea subită a lui Marilyn Monroe, în 1962. „Poate că urmez eu!...”, a spus atunci parcă prevestitor. Cinci ani mai târziu, Mansfield avea să moară decapitată într-un accident care a zguduit întregul Hollywood.      

Sex simbol dispărut prematur

La mijlocul anilor '60, cariera blondinei intrase deja pe o pantă descendentă, lucru care a determinat-o să înceapă să lucreze prin cluburi de noapte şi să-şi întreţină copiii cu ajutorul apariţiilor TV sau a evenimentelor de tot felul. La acea vreme, era cuplată cu un avocat însurat, pe nume Samuel S. Brody, dar asta n-a împiedicat-o să aibă o aventură şi cu liderul Bisericii lui Satan, Anton LaVey, un personaj sinistru, care-şi vopsise casa în negru şi purta o pelerină dramatică. La aflarea veştii că există un pretendent pentru iubita sa, Brody l-a abordat pe LaVey, însă confruntarea celor doi bărbaţi n-a făcut decât să-l înfurie pe satanist şi să declanşeze, în viziunea multora, tragedia.

Pe 29 iunie 1967, la 2 noaptea, maşina în care se aflau Jayne şi trei dintre copiii ei – inclusiv actriţa Mariska Hargitay din serialul Lege şi ordine – a intrat cu putere într-un camion aflat în faţa lor pe o stradă din Louisiana. Impactul a spulberat acoperişul autoturismului şi i-a omorât instant pe cei trei adulţi aflaţi pe locurile din faţă – Mansfield, avocatul şi iubitul ei oficial, Sam Brody, şi şoferul lor. În mod absolut surprinzător, cei trei copii, Mickey, care avea 8 ani atunci, Zoltan (6) şi Mariska (3) au supravieţuit.

Chiar mai ciudat decât acest tragic eveniment - în care până şi poliţistul a confirmat decapitarea actriţei sau, cel puţin, scalparea ei - este faptul că Mansfield şi Brody avuseseră, într-un singur an, nu mai puţin de şapte accidente auto. Iar a optulea le-a fost fatal. Nici măcar nu s-a încercat evitarea impactului, izbitura fiind frontală şi puternică. Iar, dacă actriţa n-a fost ucisă de blestemul iubitului satanist, însetat de răzbunare, atunci trebuie să fi fost vina şoferului din camion, care tocmai împrăştia soluţie împotriva insectelor şi crease un fum gros pe stradă, care scăzuse vizibilitatea participanţilor la trafic.

Partea bună din toată această nenorocire este că americanii au schimbat legea după acel accident înfiorător, forţând firmele de camioane să pună o bară în spate jos tocmai pentru a nu mai permite ca o maşină mică să intre sub camion şi să provoace decese. Iar acea bară poartă numele actriţei decedate prematur. „Mama mea era minunată!”, spune fiica legendarei actriţe, Mariska Hargitay. „A fost un sex simbol frumos, plin de strălucire, o femeie cu mult înaintea vremurilor ei. Iar oamenii nici măcar nu ştiau că ea cânta la vioară, avea un IQ de 160, cinci copii şi era o mare iubitoare de căţei!”, a conchis singurul copil care-a mers pe urmele lui Jayne Mansfield la Hollywood.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

cannon PNG
Julia Roberts
mirela vaida si fiul
Simona Radiș și Ancuța Bodnar (1) jpg
ce ca ti de ski te protejeaza cel mai bine jpg
Garderoba de iarnă jpg
Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
masuta jpg
antonescu
caprio
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
machiaj
brad pitt
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina